| Message |
|
|
|
Femela deocamdat? nu are de gând sa nasc?.
Nu am verde de malacit si nici sare fara iod.
Singuru antidot disponibil este albastru de metilen.
Va rog s?-mi spune?i dozajul de albastru de metilen pe litru.
Este un exemplar destul de frumos, si nu as vrea s?-l pierd
|
 |
|
|
|
Cum se administreaz? albastru de metilen la pesti ?
Am un xifo care are boala punctelor albe, la-m separat si vreau s?-l tratez cu albastru de metilen.
|
 |
|
|
|
Poza guppy
Scuzati calitatea pozelor
|
 |
|
|
|
Aveti ideie daca femela aceasta este gestanta?
Am separato si nu vreau so chinui degeaba.
|
 |
|
|
|
Mul?umesc pentru sfaturi, dar deocamdat? achizitionarea unui astfel de filtru nu este posibil financiar.
Am achizi?ionat un resun sp 900l care a venit echipat cu burete si c?rbune activ.
Pot pune in filtru acesta bacterii denitrificatoare?
Ce produs recomandati in acest sens?
Am si o mica problema, cu toate ca am curatat mizeria dupa fund filtru i-mi inprastie in tor acvariu resturi(filtru este montat de aprox 1 ora) se va linistii lucru asta?
|
 |
|
|
|
Dup? cum pune si titlu schimb sau vând un coral natural (scheletul) cu un filtru intern mai decent.
Are dimensiunile L=20, l=12, h=15, culoare alb.
|
 |
|
|
O sa iau manabo ca nu-i o avere, cel mai tare ma macina informatiile despre ciclare, cum se face?
Cum se procedeaza cu filtru? Unde se pun bacteriile in filtru?
Informatii pe care nu le am deocamdata
|
 |
|
|
|
Nu exista, avem dedeman si preactiker.
Ajutati-ma cu un r?spuns referitor la filtru, pot ata?a c?rbune activ?
Daca da pot sa mai introduc bacterii denitrificatoare in respectivul filtru?
|
 |
|
|
|
Se poate ata?a c?rbune activ la filtrul resun sp 1100l ?
|
 |
|
|
|
Deci sunt OK daca locatarii nau nimic.
|
 |
|
|
|
De cand ai ramurile in acvariu?nu se intampla nimic ca nu sunt fierte?
|
 |
|
|
|
Ce tratament ai facut saiciei? intreb pentru ca am asa ceva.
|
 |
|
|
Foarte frumos
De unde ai procurat radacina, este cumva de vita?
|
 |
|
|
Nam astfel de magazine pe langa mine, nisip de constructi am si eu cu granulatie 3-5 dar nu stiu ce fel de nisip este si i-mi este frica sa-l folosec.
Ceva apropiat de ce mi-ai aratat ar fi acesta https://www.petmart.ro/enjoy-nisip-acvariu-2-4-mm-2kg.html dar nu stiu daca sa am incredere sau nu.
In loc de cele doua filtre pat folosi acest filtru https://www.petmart.ro/resun-filtru-bio-bf-200.html ?
Se pare ca pompa mea nu este suficienta, pe saite spune max 50litri, deci trebue masuri urgente.
|
 |
|
|
|
Ma numesc Stanciu ionut Daniel, locuesc in apropiere de Targoviste si am 32 ani.
Sunt electronist de meserie si am ajuns in aceasta lume datorita ficei mele fiind inebunita dupa pesti.
Scopul pe acest forum este sa invat cat mai multe despre acvaristica pentru a putea face fata acestei provocari.
Va multumesc si va doresc numai bine!
|
 |
|
|
|
Poate cineva sa ma ajute cu raspunsurile la intrebarile mele?
Nu vreau sa stresez pe nimeni, vreau sa-mi fac un plan de bataie.
|
 |
|
|
Acest pietri? este bun?
http://www.nevertebrate.ro/Pietris-Wave-Rosella-2-4mm-5kg
Stiu problema cu zebrele, dar nu stiu daca pai pot adaug? alti pesti in respectivul volum de apa.
Cunosc problema cu hopllo, intre timp am mai confectionat un acvariu (50x30x30) in care ii voi muta când vot creste mai mari.
Da ma pricep destul de bine la bricolat.
Jbl ca substrat fertilizant ,aqua basis(sper ca am scris corect)
Si da fara s?-mi dau sama ma prinde microbi din ce in ce mai tare.
|
 |
|
|
|
Pestii au fost introdu?i sâmb?t? in acvariu, in care am pus si apa din fostul acvariu (ce a fost curata), pesti nu stau la suprafa?a, înoat? normal dar se cuib?resc lâng? burete.
|
 |
|
|
|
Pompa este resun 1000, sa cump?r alta?
Este mai indicat sa folosesc piatra de aer?
Se poate ciclan acvariu fara substrat si filtru?
|
 |
|
|
|
Va salut cu respect
Am intrat in ceasta hora datorita ficei mele de doar 3 anisori care v?zând la un vecin ia îndr?git foarte tare.
Nu am avut de ale si ma-m pricopsit cu 3 guppy, 3 xifo, 2 hopllo, 2 molly si o zebr?.
In prima faza am avut un acvariu de 20 litri, dar citind pe google am în?eles ca este foarte mic pentru pestii care ii am, a?a ca am construit un acvariu de 62 litri(52x40x35)
Vrea ca noul acvariu sa arate cat mai bine si locatarii sa fie s?n?to?i si sprintenii (nu vreau sa chinui s?racele fiin?e cu ne?tiin?? mea)
In momentul de fata acvariu este dotat doar cu pompa de aer, nu am substrat, acvariu fiind gol, nu am plante am doar doua mingii de alge.
Vreau cu ajutorul vostru s?-l amenajez cu tot ce trebuie.
Pentru acest lucru fondurile nu sunt prea mari din p?cate.
Vreau sa am un acvariu pan?âr
Ce plante recomandati?
Substratul va fi jbl.
Ce granula?ie sa folosesc pt. nisip?
Ce filtru sa folosesc
Si o intrebare, de ce stau molly si xifo in jurul pompei de aer?
Men?ionez ca apa este clara ca lacrima iar e?ti nu stau mereu acolo, in special seara si diminea?a.
Schimbul de apa îl fac o data pe s?pt?mân? cu 15.…...20% din volumul acvariului.
Culeg mizeria de pe fund la doua trei zile.
Acvariu nu este ciclat cu bacterii, se poate cicla in aceste condi?ii?
Buretele de la poma de aer doar il cl?tesc cu apa din acvariu, nu cu apa de la robinet in speran?? ca daca sau format ceva bacteri sa nule omar pe toate.
|
 |
|
|