Message |
|
Nu este expirata, este in termenul de valabitate.
|
 |
|
Am gasit la eurofoam bureti speciali pt. filtratea apei, se numesc filtren.
|
 |
|
Am primit de la cineva un tub cu mâncare jbl hran? discurs, i-l pot folosii pentru vivipari si hopllo?
|
 |
|
Acu ceva vreme confectionam incinte acustice si aveam leg?tur? cu câteva firme care produc bure?i, daca as ?ti ce densit??i au bure?i din filtre as scuti un pumn de bani.
Apropo nu gasesc pe nicaieri ce înseamn? PPI 10 de ex.la bure?ii de filtrare.
|
 |
|
Spatiu am lasat 2 cm, in privinta bioballs este foarte tare ideia ta, mai ales ca este si probata.
Dupa parerea ta cum ar trebui aranjate mediile de filtrare si ce medii sa folosesc?
|
 |
|
Nu mai am alte nel?muriri, stiu ca pompa trebue sa fie capabila sa circule de 6 ori volumul de apa al acvariului pe ora, deci ar trebui sa aiva un debit de minim 400l/ora.
Ca medii de filtrare o sa folosesc burete grosier; burete fin; perlon si siporax.
|
 |
|
Am întrebat pentru ca in momentul de fata dispun de o singura valva.
Acum am în?eles perfect principiu de func?ionare.
O sa revin cu poze când va fi gata.
|
 |
|
Nu reu?esc sa scot diacriticele, folosesc o tableta android.
Acum am în?eles.
Se poate folosi o singura valva de sens?
|
 |
|
Cum se amorseaz? tubul PVC?
Deci apa in compartimentul de admisie trebuie sa aiv? acela?i nivel cu acvariu?
|
 |
|
Am câteva întreb?ri:
1 apa pe unde p?trunde in fitru? prin tubul PVC de 32 b?nuiesc.
2 cum fac oxigenarea apei cu ajutorul sumpului?
3 sumpul trebue sa fie musai de acela?i în?l?ime sau poate fi mai inat?
4 ce în?l?imi trebuei sa aiv? sertarele de la scump care va avea 35 cm
|
 |
|
Inaltimea este de 35 cm
Filtrul meu intern i-mi tot mentine particule mici in suspensie si asta ma deranjaza tare.
|
 |
|
Va salut!
Dup? cum spune si titlu doresc sa realizez un sump la nivel cu acvariu.
Cu acest scump vreau sa filtrez un acvariu de 60 litri iar in interiorul lui sa pun si înc?lzitorul(75w).
Stiu ca o sa se complice pu?in lucrurile deoarece scumpul este la acela?i nivel cu acvariu dar nu am alta solu?ie.
Am ales aceasta solu?ie deoarece doresc o filtrare calitativa, cea ce titru actual nu poate oferii.
Spatiu disponibil pentru scump este 52x10x40 cm.
As dorii sa ma ajuta?i in realizarea acestui scump cu sfaturi si idei
Vrau sa stiu daca cei 18 litri ai sump-lui sunt de ajuns pentru acvariu meu?cate compartimente trebue sa aiv??ce pompa sa folosesc? Si cum as putea sa realizez circuitul apei?
Eu am gândit asa, sump-ul sa fie mai înalt de cat acvariu si sa dau o gaura exact deasupra lateralei acvariului pentru retur iar apa sa fie împins? in sump de c?tre o pompa
submersibila cu ajutorul unui furtun peste laterala, fara a practica gauri in acvariu.
|
 |
|
Trebuie l?sat a uscat minim 6-7 zile la o temperatura de 23-24 grade.
|
 |
|
Da, ai avut dreptate, ii tratez pe to?i in acvariu comunitar.
|
 |
|
Sau poate incerca cu jbl manado, nu este foarte scump.
|
 |
|
Pana unde sa cresc temperatura in acvariu? ca observ ca guppy, xifo , hoplo nu suporta temperaturi mai mari de 28 grade
|
 |
|
Scuze, acum observ ca stau de vorba cu o doamna , domnisoara
Iam puricat pe toti cu lupa si lanterna prin geamul acvariului si nu au semne de gris, sunt vioi si nu stau la suprafata, nu stau retrasi.
Totusi ii tin sub observatie sa nu am si alte surprize.
Sa inteleg ca easy start nu afecteaza pestii daca sunt in acvariu in momentul introducerii substantei!?
I-ti multumesc frumos pentru raspunsurile date
|
 |
|
Nu ai fost atent, tin pestele bolnav in alt acvariu de 14 litri separat de fratii lui din bazinul de 60 litri.
Astazi este timpul de reinprospatat apa in bazinul mare iar ce dau afara din el voi pune o parte in acvariu de 14 litri plus o completare de apa proaspata.
Intreb de easy start pt bazinul mare unde sunt restul de pesti.
|
 |
|
Mu am insistat, locuesc la tara si singurul antidot care i-l puteam cumpara era albastru de metilen si din disperare la-m folosit pana astazi cand am cumparat verde de malacit.
La intrebarea nr 1 ce ma sfatuiti?
O sa dau jos apa cu albastru de metilen si o sa pun verde de malacit, tot astazi am cumparat si un incalzitor, sa cresc treptat temperatura din acvariu spital pana la 28-29 grade?
|
 |
|
Am doua intrebari
1 pot pune easystart in acvariu pentru a ajuta ciclarea ?(poate afecta pestii?)
2 Am cumparat si verde de malacit si baktopur, ce sa folosesc :albastru de metilen, verde de malacit sau baktopur (asta cred ca iese din calcul avand destule contra indicatii) si cum sa le administrez in tratarea grisului ?
Observ ca in cadru acestui forum nu sunt prea multi saritori
|
 |
|