[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
,,Dobrogea keys,, by Bitanu  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iar si iar modificari, incat prezint a treia varianta, care imi place ceva mai mult..

Prima aparitie a setup-ului, la o ora de la umplerea bazinului:

image

image

Lista cu plante:
-Hemianthus Callitrichoides 'Cuba' (HC);
-Eleocharis parvula;
-Pogostemon sp. Helferi (Downoi sau mica stea);
-Staurogyne var. Repens;
-Hydrocotyle sibthorpioides.
Recunosc ca a fost un soc pentru mine ca am renuntat la multitudinea de ,,panselute,, , dar am promis schimbare, nu?!

Pareri?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2012 20:57:17

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca ai nimerit aranjamentul! Asteptam verdele!
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Si mie imi place, pare cel mai reusit dintre cele 3
O sa il vedem la adevaratul potential in doua luni probabil.

O zi buna,
Dragos

LE Oare cateva fire dintr-o planta rosie nu ar da bine in partea din spatele rocilor?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2012 21:23:43

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Superrrr! 3 grupuri!

Ce-mi trecu prin cap:
a) poate grupul din centru dat un pic mai inspre dreapta sau stanga ? Am incercat in Gimp sa fac un "flip horizontal" la grupul din stanga, sa-l pun sa indice catre centrul acvariului, dar arata rau.
b) or sa creasca si ceva plante printre prietre (nu doar in jurul lor) ? Parca vad un hair grass (nu dwarf) crescand printre prietre. Orice planta intre pietre ar da si mai mult ideea de profunzime - e ceva plantat acum ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

M-am gandit si eu la ceva plante pe pietre, dar mai astept sa mai creasca gazoanele. Eu ma gandeam la cateva fire de pinnatifida. Mai am am de asteptat, mai ales ca experimentez filtrul de substrat, fiind primul meu setup fara substrat fertil.

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Corect - asteptam. Sunt tare curios cum arata peste 2 saptamani asa.
Tii luminile aprinse la durata normal, sau il menajezi si cresti treptat fertilizantii etc ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Totul va creste normal. Lumina vede doar 5 ore pe zi (2 * 150w hqi 6000k), iar ca fertilizare ii bag din doza recomandata de EasyCarbo si de micro. pH= 6,90.

stefanp
Moderator

IP:

Fara co2 presurizat? Macro in cat timp incepi?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum fara CO2?! Asa ceva nu poate sa lipseasca din setup-urile mele. Cum crezi ca tin pH-ul sub valoarea 7 ?
Macro voi baga cam peste doua saptamani, in functie de stadiul ciclarii.

stefanp
Moderator

IP:

bitanu wrote:Cum fara CO2?! Asa ceva nu poate sa lipseasca din setup-urile mele.

Am vazut ca la fertilizare ai trecut easycarbo si ma gandeam ca cine stie

bitanu wrote:
Cum crezi ca tin pH-ul sub valoarea 7 ?

Nah, ca mi-a scapat asta.

bitanu wrote:
Macro voi baga cam peste doua saptamani, in functie de stadiul ciclarii.

Ce anume folosesti pentru macro?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Macro, voi baga (in plus fata de co2 si EC) clasicul pipiplant pps-pro cu care am mers de ceva ani, mai ales ca voi merge numai pe plante verzi.

M-am tot gandit la un alt nume, de-a iesit: ,,Green Passage,, Cred ca numele asta se potriveste mai bine si la fix, si tocmai de aceea rog un administrator, daca binevoieste sa imi schimbe denumirea topicului in: ,,Green Passage,, by BitanuD. Multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 08/10/2012 12:19:46

stefanp
Moderator

IP:

Cu scuzele de rigoare ca te stresez, dar, de ce si aditie de easy carbo pe langa co2 presurizat?
E o combinatie ce aduce plusuri? Sau ai kH mare (parca asa citisem ca ai) si nu poti baga destul co2 pe cat ai dori, astfel incat completezi cu carbon din EC?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Plus ca ne-ai promis nise poze de la mentenanta, cand ai timp, cu trasee si cu robinetii aceia.
[ICQ]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Unghia mica de la degetul mic al piciorului mai scurt al lui AMANO , la o saptamana de la start:

Hai da-ti cu biciul fratilor! In ,,familie,, se accepta, nu?!

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2012 17:12:52

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Frumos Daniel asteptam sa se faca totul verde

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Cu scuzele de rigoare ca te stresez, dar, de ce si aditie de easy carbo pe langa co2 presurizat?
E o combinatie ce aduce plusuri? Sau ai kH mare (parca asa citisem ca ai) si nu poti baga destul co2 pe cat ai dori, astfel incat completezi cu carbon din EC?

Stresuleee!

Mai intai trebuie sa va prezint un material prezentat se domnul Radu (Baracuda) si dupa aceea vei trage singur concluzia:

Easy Carbo si Flourish Excel, cele doua produse destinate a fi folosite ca suplimente de carbon lichid, contin ca substanta de baza "Gluteraldehyda".
Gluteraldehyda este un compus organic foarte complex si are ca si caracteristica descompunerea in prezenta luminii si eliberarea carbonului in forma elementara, mult mai usor de asimilat de catre plante, spre deosebire de CO2 injectat, care pentru a putea fi folosit, este mai intii descompus, pina la nivelul carbonului asimilabil.
Gluteraldehyda se dezintegreaza foarte repede in prezenta luminii iar efectul acestei dezintegrari dureaza forte putin, motiv pentru care se recomanda folosirea zilnica a suplimentelor de carbon lichid.
Efectul algicid se explica datorita faptului ca, pe linga carbon, complexul organic elibereaza compusi de hidrogen/oxigen. Acesti compusi nu se dezintegreaza la fel de usor ca si carbonul, sfirsind prin formarea de solutie slab concentrata de Hidrogen Peroxid (apa oxigenata), cu continut de molecule libere hidrogen/oxigen.
Apa oxigenata este cunoscuta ca un foarte bun dezinfectant, folosit in medicina pentru omorirea organismelor unicelulare nocive sanatatii. Algele fiind tot organisme unicelulare, sunt eliminate datorita efectului apei oxigenate, rezultat prin descompunerea Gluteraldehydei.
In cazul supradozarii, Gluteraldehyda este un produs toxic atit pentru flora, cit si pentru fauna.
Efectul nociv al supradozarii se materializeaza prin combinarea surplusului de Hidrogen Peroxid (apa oxigenata) cu compusii liberi din apa acvariului, cel mai adesea proveniti din folosirea fertilizantilor sau rezultati din procesele chimice specifice apei din acvariu. Azotul liber, disponibil in apa, se combina cu Hidrogen Peroxid-ul formind Acid Nitric slab concentrat, care are capacitatea de a arde tesuturile vii.

Mersi, Dragos!

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2012 16:56:35

stefanp
Moderator

IP:

Bun, am inteles.
Saru'mana !

Cat despre filmulet, mi-a placut, merge intro-ul , dar vorba lui Dragos, asteptam sa fie verde tot

P.S.: Am vazut ca erai in cautare de cuba. Ai gasit pe undeva?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2012 20:26:17

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu am gasit, dar mai caut zilele astea. Tare aiurea imi este cand stiu ca am tot avut in mana gazonul asta si acum nu am sa plantez cat as fi vrut.

stefanp
Moderator

IP:

Daca te-ai intins mult cu aranjatul bolovanilor si ai lasat buruienile in galeata...

Sper sa gasesti. Si daca o faci, sa fie in sanatatea matale poate arunci o vorba si pe la altii

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi place aranjamentul, imi plac foarte mult si rocile, am vazut ca sunt tare la moda acum, daca ai putea sa plantezi si niste hc chiar in crevasele lor, ar castiga si mai mult la capitolul aspect. Ca o parere personala, ar fi mers sa te ridici mai mult cu substratul spre spate, sa faci un fel de dealuri in jurul pietrelor, si spre mijloc sa fi coborat, insa dupa nu ar mai fi fost eficient filtru de substrat, atunci ar fi functionat doar in partea din fata. Probabil ca asta e si motivul pentru care ai ales varianta asta. Mult succes, sunt tare curios dupa cateva luni care o sa fie feedback ul referitor la varianta filtru de substrat.

fost cesrobis

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: