[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
,,Dobrogea keys,, by Bitanu  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Daca te-ai intins mult cu aranjatul bolovanilor si ai lasat buruienile in galeata...

Sper sa gasesti. Si daca o faci, sa fie in sanatatea matale poate arunci o vorba si pe la altii

In sfarsit am gasit (eu, ala care s-a tot jucat cu planta asta) ultimele trei poturi frumoase de HC la un magazin din Constanta si inca la un pret foarte bun (15 lei/pot) fata de alte parti, ca de exemplu intre 26-31 lei/pot la magazine online binecunoscute.
O sa ma lupt putin cu acomodarea lui in acvariu fiind crescut emers, dar o sai dau eu de cap.

image

image

This message was edited 2 times. Last update was at 15/10/2012 17:32:01

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
stefanp
Moderator

IP:

Esti norocos.
Sa creasca mare, frumos si curat

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dberger
Member

IP:

stefanp wrote:Esti norocos.
Sa creasca mare, frumos si curat

sa se inmulteasca... sa poti sa dai si la altii... si noi avem nevoie...
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pana s-o adapta, s-o inmulti si o sa aiba cat sa umple bolovanii lui si sa mai dea pe la altii, ne creste barba alba

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Haideti ma, ce naiba?! Trei-patru luni inseamna barba lunga, nu barba alba!!! Cand am scos la vanzare, numai anul asta aproape 200 poturi nu prea v-ati zbatut! Glumesc! Cand scoteam cate 60-70 de poturi pe serie, in maxim cinci zile nu mai aveam nici eu ce replanta.

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bitanu, scuze de un mic oftopic, dar sa nu deschid un topic nou sa te intreb: cum faci poturi de HC ? Eu le tund pe ale mele, cioatele taiate, unele pot fi replantate (asa fac si eu) dar nu au radacini. Le tii separat la crescut ca sa prinda radacini, sau le vindeai asa smocuri sau cum ? Sau scoteai cu tot cu radacini dintr-un colt ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum adica, varfuri sau smocuri? Niciodata! Cand ma hotaram sa scot la vanzare taiam din ,,patura,, si asta dupa ce se indesea bine (dupa a doua tunsoare). Lamurit bre? Pai eu daca ti-as da varfuri tu le-ai cumpara? Sincer, eu ma respect si ceea ce mi-ar place mie sa am, aia vreau sa si ofer.

This message was edited 2 times. Last update was at 15/10/2012 22:14:39

daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Intrebarea despre HC a mea care a ramas neraspunsa...

Cum l-ai plantat? Direct sau ai lasat ceva vata de samanta? L-ai pus direct in Volcanit sau in ceva mai marunt, intr-o tavita/paharel?
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Direct in Volcanit, fara pic de lana/ vata/perlon/calti ..., TIZULE! Pai altii de prin afara, cum il cresc pe craci, pardon, pe lemne?!

This message was edited 1 time. Last update was at 15/10/2012 22:18:27

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ok! Ma gandeam eu ca trebuia sa smulgi de undeva - dar am intrebat asa ... merci de lamurit eu ma uitam la cioatele alea si zic n-am cum sa vand asa ceva - si m-a lovit ca de fapt trebuie scos si replantat.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eeee, treaba asta nu imi place si am de gand sa o raresc! Pai cu acvariul din casa mea cum ramane? Stau cu el mereu ciontit? Am cativa prieteni acvaristi din CT, care atunci cand fac curatenie arunca la gunoi cate o galeata de plante. Asta e, si eu am facut-o de multe ori. De cate ori le-am bagat la donatii pe forumurile pe care activez, doritorii lor, ma rugau sa le plantez daca se poate, in acvariile lor aflate la 25 km de mine.

Vezi tu?! Lumea (ma refer la acvaristii experimentati) chiar daca este disperata sa cumpere ceva, se uita mai intai la vanzator si la ,,taraba,, (acvariu) lui, dupa care face alegerea. Incepatorii cumpara orice si de-oriunde dar in cantitati infime, de se roaga de tine sa le trimiti un singur pot, daca se poate. Am mai facut si gesturi din-astea!

This message was edited 2 times. Last update was at 15/10/2012 22:33:18

bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am ce va arata, innafara de HC-ul care se acomodeaza incet, incet.

image

image

image

image

image

image

adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intrebare: unde pot sa gasesc si eu niste pietre ca ale tale?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

La Adrian Jivulescu, in sectiunile vanzari ale forumurilor. De la el am cumparat si am fost multumit de colaborare.

bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

De vreo doua saptamani tot fac niste renovari prin apartament si am cam uitat de acvariu. De praf inghitit de acvariu sau de schimburi de apa, nu mai pomenesc ca imi vine a plange. Si astea nu-s nimic! In vreo doua saptmani s-ar parea ca voi lipsi de acasa cam o luna si nu stiu ce va mai ramane din acest setup, mai ales ca ,,ajutorul,, meu de baza, sotia mea, ma va insoti. O-m trai si o-m vedea, ce va iesii din treburile astea!

bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine v-am regasit dragi prieteni acvaristi! In sfarsit m-am intors printre voi, dupa o pauza de aproape doua luni, timp in care am disparut din peisajul mioritic. Se pare ca, a avut dreptate soacra-mea (pentru ca in seama ei a ramas acvariul)ca (inca) mai am acvariu in casa si se pare ca dezvoltarea plantelor a cam batut pasul mai in loc, asta datorita limitarii periodei zilnice de iluminare(de la 6 la 4,5 ore/zi), concomitent cu reducerea fertilizarii si doar cu completari de apa in urma evaporarii. Asa este cu ,,consevarea,, asta. Ar fi fost culmea, sa-mi pun soacra sa-mi schimbe saptamanal din apa. Sau am gresit?
De cum am venit acasa, m-am pus pe treaba imediat cu un schimb de apa si o aspirare de substrat, am scos definitiv din functiune filtrul de substrat (consider ca nu este solutie potrivita pentru acvariul meu)si am modificat complet lampa HQI intr-una care are doar neoane. Astfel am scos tot ce avea in interiorul sau, si am montat urmatoarele: doua balasturi Osram 2x54w T5, patru reflectoare JBL Solar Reflect 115 si patru neoane t5 54w(115cm) Giesemann (2 buc. Midday si 2 buc. Aquaflora. Defapt, acesta este un alt pas in procesul de modificare la care m-am tot gandit in astea doua luni, si pe care nu am de gand sa vi-l prezint, inca. Peste vreo doua luni-trei, probabil o sa vin ceva poze, asta daca sunteti cuminti. ;) Am pierdut cablul de date al camerei foto. Oricum, de scapat de mine, nu o sa prea puteti. Asa ca o sa stau in umbra, sa mai fur niste idei de pe la voi.

01.11.2012 Asa l-am lasat:
image
image

18.01.2013 Asa l-am gasit:
image
image

stefanp
Moderator

IP:

Bine ai revenit nene Bitanu.

De ce zici ca nu se potriveste filtrul de substrat acvariului tau? Si de ce ai renuntat la hqi?

Welcome to the Giesemann club Unii ar zice ca nu-s bune, da' poate totusi merg...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai revenit

@Stefan - am incercat sa argumentez motivele pentru care nu functioneaza bine "undergravel filter" pentru acvarii plantate aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21886.page#p180746 dar raspunsul primit dupa a fost ca este un experiment in a tine un acvariu plantat fara substrat fertil.

Asa ca multumim pentru experiment si pozele de dupa poate ar fi avut sanse mai mari daca ai fi fost acolo sa prinzi din timp chestiile, dar macar avem o idee cum stau lucurile ..

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Uite, ca peste linkul ala strainez sarisem. Sa fie primit

Dar tot astept concluziile lui bitanu.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ca mi-a placut la nebunie Tom Hanks si filmul in sine, ti-as recomanda ca titlu pentru lucrarea ta superba "The Green Mile". Nu ca titlul tau nu suna bine, e doar o idee. Keep it up.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: