[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New Caledonia - 30L nano reef.  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
tavimocanu
Member
[Avatar]

Joined: 27/07/2002 10:56:58
Messages: 136
Location: Bucharest
IP:
Offline

Problema cu el este ca trebuie sa platesti lunar pentru o cartela cu senzor (vreo 7 eur/luna parca.. nu mai stiu ca am luat mai multe de-odata..). Asta ca sa nu mai ai treaba cu nici un fel de calibrare. Practic tu primesti o cartela cu senzori calibrati deja.

Partea misto e ca iti trimite alerte prin SMS cand scade PH/temperatura sau altele.. Deci daca ai o buleala majora in principiu afli in timp util (evident insa daca ti se taie curentul nu primesti nimic ca nu are baterii).

Nu zic ca e device-ul perfect insa pretul e suficient de mic pentru ce ofera. Datele le arunca pe pagina ta de la Seneye.com pe care ti-o poti personaliza in anumite limite (ce charturi vrei sa vezi si in ce ordine, pe ce perioade, etc..).

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2013 15:53:23

[WWW] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

Joined: 22/02/2008 20:43:44
Messages: 1509
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Datele sunt uploadate la ei pe server dar pentru asta, trebuie sa stea mereu conectat la un calculator. Daca nu, poate fi conectat la o sursa de curent (cum ar fi un adaptor de-ala, incarcator pentru telefon cu usb), dar in cazul asta, stocheaza datele local si le uploadeaza cand este conectat la un calculator.

Au si un sistem de alerte, trimit si sms-uri cand valorile ies din niste limite. Dar nu sunt atat de reliable alertele astea...

Tavi, da, le iau printr-un artificiu... nu am stat sa implementez inca o autentificare. Datele le duc la mine si mi-am facut o aplicatie pe telefon prin care vad statusul. Exista si de la ei o aplicatie, dar e ... trista rau de tot!

LE: Apropo de sensibilitate si exactitate, eu am verificat valorile pH-ului cu teste si de fiecare data mi-a dat bine de tot. La fel si temperatura (nu cu tester ci cu termometru ). Nu am un pH tester de-ala electronic sa testez exact, dar din ce teste am facut eu, mi se pare foarte ok jucaria. Din pacate, nu monitorizeaza prea multe.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2013 15:59:47


I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Ca sa clarific (am zis mai cu X pagini in urma, dar inteleg ca nu va sta nimeni sa sape ) - masor pH-ul cu un tester din acela portabil, dar care are precizie o zecimala.

O sa caut un Skimmer de jucarie si o sa manaresc capacul acvariului (mai am unul de schimb, just in case) cu un diamant incat sa ii fac loc. Nu vreau sa dau 100 euros pe un Skimmer - vreau sa ma joc si prefer sa dau mai putin sa vad ce efect are.

Pana una alta aseara am pus prima data kalkwasser!

Am masurat in acvariu asa:

Ca: 511
pH: 7.8 la inceputul noptii
kH: 10

Apa amestecata cu kalk avea asa:
Ca: 400
pH: 12.1
kH: 47 (intre 38 si 45 apa a fost verde in loc de albastru, credeam ca o sa termin picaturile din kit-ul Tetra, su Searchem nici o sansa sa masori ala poate pana la vreo kH 16).

Instalarea a fost intr-o sticla de 0.5L de apa in care am dat o gaura ceva mai sus de fundul sticlei (unde am inteles ca se depune un soi de mazga) si am lipit cu silicon un tub de aer flexibil (indoit la 90 de grade catre acvariu cu putina ... bricheta). In capatul furtunului subtire e infipt un robinet de aer inchis la maxim - care insa tot lasa sa picure 22 de picaturi pe minut. Sa termini furtunul cu un robinet este un "faux pas" pe termen lung, caci in locul unde picatura de kalk da de CO2 tinde sa apara niste depuneri. Nu cred ca o sa experimentez totusi atat de mult incat sa-mi pese de acele depuneri.

Am facut eu un calcul si vreo 400mL ar fi trebuit sa curga in aprox. 6 ore.

Azi de dimineata apa era deja scursa din sticla (doar ce am pregatit un batch nou) si de dimineata:

pH: 7.6 (fata de 7.5 de obicei)
kH: 9 (in scadere!! grr).

Ca n-am mai masurat.

Cateva poze (acvariul este inca in revenire dupa alge insa se mai vad ici colo, dispar repejor totusi pe masura ce Urchin-ul da de ele, si Caulerpa s-a dublat in volum).
Si ar trebui sa mai curat colturile rotunjite, dar mi-e lene nu ma deranjeaza - important acum e sa ridic pH-ul. Dupa ce stabilizez totul, fac si curat.

image image

(in poza din dreapta se vad si 2 puiuti de button corals care nu erau acolo acum 2 luni).

image image

image image

image image


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
tavimocanu
Member
[Avatar]

Joined: 27/07/2002 10:56:58
Messages: 136
Location: Bucharest
IP:
Offline

Ai grija sa nu dozezi si sedimentul care iti scade kh-ul, precipita calciul si poate creste phul prea repede.
Important e si sa amesteci incet solutia sa se amestece xat mai putin cu aerul si sa nu o folosesti dupa mai mult de 3-4 zile.
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Un update:

In ultima vreme am facut urmatoarele modificari:
a) adaugat Kalk
b) adaugat Dennerle E15 (fier)
c) coborat referinta controllerului reactorului de sulf de la -150mV la -250mV

Unul din colturile de acvariu inainte si dupa, se vad mai putine alge si au aparut inca 3 puiuti de green button polyp - se vad in imaginea 2 chiar in centru, mici.

image

image

Despre modificari: extraordinar de multumit de Kalk ... am fost fraier ca nu am inceput mai devreme. Singura problema pe care o am este ca intreaga sticla (0.5L) picura intr-o zi intreaga ... Adica mai mult decat mi se evapora mie, prin urmare, va trebui sa folosesc un recipient si cu o pompa de dozaj care sa suie o cantitate prestabilita de lichid. De ce zic, pentru ca in sfarist, dupa 1 an de zile, incep sa vad pui la corali si ca se intind. Am adaugat 3-4 lingurite din acelea verzi (de la testul JBL de Mg parca) de Reefkalk la 0.5L de RO apa.

Dennerle E15 - fier - adaug cate un sfert de pastila la 2 saptamani, pentru ca altfel Caulerpa se albeste la varfuri. Caulerpa e pacatoasa deoarece se prinde de piatra si intra in nisip, asa ca unui smoc i-am facut o cutie de acrilic si am agatat in lateralul acvariului in apa. Am pus si niste pietricele si ceva nisip pe fundul cutiei, ca sa o ... pacalesc

Referinta la controller-ul de sulf am scazut-o la -250mV Redox. Am observat in timp ca No3 imi statea undeva in jur de 5 ... poate un pic mai putin ? si ca dura destul de repede oscilatia intre -150mV si -140mV cand se oprea controllerul (adica aducea suficienta apa cat oxigenul proaspat sa ridice potentialul cu -10mV). Totusi, din amintiri cand am mai uitat controllerul oprit, samd (si potentialul se ducea pe la -360mV) trebuia sa scot cam jumatate de litru de apa din reactor pana cand potentialul ajungea la valori acceptabile. Deci cu cat e mai mic potentialul Redox, cu atat este nevoie de mai multa apa ca sa-l ridice. Acum No3 sta sub 1.

S-a imbunatatit asa fain acvariul, incat am hotarat sa-mi salvez colonia de Sun Coral (pe care am neglijat-o jumatate de an prins cu aspecte mai importante). Am pus-o intr-o minisita dreptunghiulara si opaca - si hranesc zilnic cu zoo si phyto ... Cred ca mai sunt vreo 6-7 capete sfrijite, insa am sesizat ca deja stau deschise aproape continuu. Urmeaza sa continui asa vreo luna doua, ar trebui sa fac o poza cu inainte si dupa

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Sebastian Costin
Alchimistu'

Joined: 02/03/2010 22:53:39
Messages: 2159
Location: Satu Mare
IP:
Offline

E bine ca da semne de progres insa sper sa ai grija mare la aditia de fier sa nu creezi ceva ce nu ti-ai dorit.

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

Joined: 02/04/2013 09:02:43
Messages: 1804
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Sun-ul poti sa-l hranesti cu putin crevete sau scoica.Prefera hrana putin mai consistenta.Hraneste-i targetat daca ai timp(si rabdare).Cate o bucatica la fiecare polip si isi revin garantat.
Referitor la kalk,ca sa ai dizolvare mai buna,fara atatea depuneri poti folosi metoda asta http://www.youtube.com/watch?v=LV1yENM0VUM.Am incercat-o si functioneaza.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2013 10:10:27


Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
tavimocanu
Member
[Avatar]

Joined: 27/07/2002 10:56:58
Messages: 136
Location: Bucharest
IP:
Offline

Sebastian Costin wrote:E bine ca da semne de progres insa sper sa ai grija mare la aditia de fier sa nu creezi ceva ce nu ti-ai dorit.


Subscriu. Mai ales daca ai avut probleme cu algele. Caulerpa aia nu merita efortul dozarii de fier in acvariu.
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Eu incerc nu e o doza foarte mare - si din cate am inteles, singura problema poate fi cu un acid ce se poate forma (am citit aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_fertilization ) "domoic acid". De asemenea, am sentimentul ca apa se limpezeste (sau geamurile se curata cumva) la 1-2 zile dupa adaugare, ceea ce cumva ma bucura Deocamdata nu vad efecte adverse prea mari, dar n-as sfatui pe nimeni sa incerce.

E drept ca si caulerpa isi revine (adica se inverzeste de numa, ii cresc radacini). Am pus sfertul de pastila fix in suportul in care o tin.

Singurul dezavantaj este ca aparent sporeste niste alge foarte atoase (tari) care se raspandesc pe nisip (adica daca apuc un smoc cu pensa, se ridica cu tot cu grauntele de nisip). Insa e prea putina ca sa ma deranjeze (intr-un colt unde e cel mai mic debit de apa dar si lumina - mai am un colt, dar ala e intunecat si acolo e bec).

Deocamdata beneficiile par mai puternice decat dezavantajele .. asa ca imi insusesc avertismentele insa incerc. Cred ca e ultima oara cand pun, insa teama mea este ca nu rezista Caulerpa altfel.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

Joined: 23/11/2001 02:00:00
Messages: 2030
Location: Constanta
IP:
Offline

Fierul ajuta in dezvoltarea algelor filamentoase.
Cei care folosesc un algae scrubber dozeaza fier [si potasiu] ca sa stimuleze cresterea si sa mentina o densitate mare de alge in scrubber.
Asa ca fenomenul din bazinul tau are cu siguranta de a face cu dozajul de fier.

Cu kalwasser-ul am fost si eu tentat la un moment dat dar am citit ca precipita impreuna cu fosfatii care pot fi apoi eliberati cand ph-ul scade [accidental]
foarte mult.

viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Gabriel, mai tii minte unde ai gasit chestia ? Sa scada accidental pH-ul adaugand Kalk suna a contradictie un pica in sensul ca apa + kalk are pH = 12-13 (oamenii isi pun problema cum sa scada kH dar sa continue sa adauge kalk). Cu E15 voi mai adauga, dar doze mai mici (o optime de pastila Dennerle) caci vad ca intr-adevar, cresc si algele acelea sarmoase dupa ce adaug (pe masura cu Caulerpa).
Am feelingul ca daca nu mai adaug fier, pierd macroalga - si nu stiu ce sa fac

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

Joined: 23/11/2001 02:00:00
Messages: 2030
Location: Constanta
IP:
Offline

Unul din articole ar fi acesta http://reefkeeping.com/issues/2006-09/rhf/index.php#10 capitolul Phosphate Reduction via Calcium Phosphate Precipitation.

Am mai citit undeva ca lime water este folosita si in epurarea apelor uzate [casnice sau industriale] ce contin fosfor/fosfati.

Procesul este reversibil. Am sa caut si articolul sau discutia respectiva.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nu este deloc contradictie Iulian. Daca adaugi prea mult Kalkwasser urmatorul fenomen apare:
creste KH-ul, creste nivelul de calciu si creste si pH-ul, toate la un loc duc la precipitarea calciului
care foloseste din alcalinitate si poti avea surpriza sa iti scada brusc pH-ul.

Un articol unde gasesti explicat mai bine relatia dintre pH, alcalinitate, calciu si magneziu (si magneziul
are un rol important, un nivel scazut al magneziului face sa precipite calciul):

http://reefkeeping.com/issues/2006-06/rhf/index.php

O seara placuta,
Dragos

LE si un link despre kalkwasser:

http://reefkeeping.com/issues/2005-01/rhf/index.php

This message was edited 1 time. Last update was at 07/05/2013 22:27:22


Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
tavimocanu
Member
[Avatar]

Joined: 27/07/2002 10:56:58
Messages: 136
Location: Bucharest
IP:
Offline

viulian wrote:Gabriel, mai tii minte unde ai gasit chestia ? Sa scada accidental pH-ul adaugand Kalk suna a contradictie un pica in sensul ca apa + kalk are pH = 12-13 (oamenii isi pun problema cum sa scada kH dar sa continue sa adauge kalk). Cu E15 voi mai adauga, dar doze mai mici (o optime de pastila Dennerle) caci vad ca intr-adevar, cresc si algele acelea sarmoase dupa ce adaug (pe masura cu Caulerpa).
Am feelingul ca daca nu mai adaug fier, pierd macroalga - si nu stiu ce sa fac


Asta este macroalga pentru care dozezi fier in acvariu.

"Although Caulerpa can be beneficial, it has severe disadvantages. Caulerpa is a very fast grower that can quickly attain plague proportions. It can (and will) overgrow corals and slower-growing macroalgae, quickly smothering them. This can also happen in the wild, which is why Caulerpa colonies that appear outside of their natural range are so alarming to marine biologists; without their natural predators to keep them in check, such colonies can smother native algae and corals.

If kept in a display tank, it is best to keep Caulerpa off of any live rock formations and instead plant your Caulerpa on a sand bed where it can be easily pruned as required. Since any piece of rhizome left in the tank can grow into a whole new patch, trimming Caulerpa has to be done very carefully. Ideally, Caulerpa should be maintained in a sump or refugium away from the slower-growing corals and other sessile animals housed in the main display. C. taxifolia is notoriously invasive, both in the wild and in aquaria.

When Caulerpa is maintained properly, it spreads vegetatively by sending out runners that develop new fronds and rhizoids. However, under certain conditions it will reproduce sexually. From the perspective of a marine fishkeeper, this is undesirable; after reproducing, all the algae die back simultaneously, releasing all their nitrogen and phosphate back into the water column as they decay, ruining water quality. Particulate matter that is released as the algae decays reduces water clarity, turning the water milky white and clogging up mechanical filtration media.

Clearly, the conditions that trigger the sexual phase of the life cycle must be avoided. Of the three types discussed in this article, green grape algae C. racemosa is the species most likely to go sexual under aquarium conditions, and it should be watched particularly carefully when grown in large quantities. But all Caulerpa have the potential to switch into their sexual stage of life, and to prevent this, regular pruning is important. If grown in a sump, illuminating the algae for 24 hours per day will also prevent the sexual phase from occurring.

How can you tell if your Caulerpa are about to begin sexual reproduction? Sexually reproducing Caulerpa develop small thorn- or whisker-like appendages on their fronds known as gametangia. These structures are where the spores will be formed and eventually released into the water. Should you see these on your Caulerpa, prompt removal will be necessary."

This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2013 01:24:01

[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Gabriel si Dragos, multumesc frumos pentru linkuri - am citit. Nu intalnisem explicatia cu pH drop-ul, dar face sens acum M-am linistit repede insa fiindca am dozat prea putin, pH-ul nu cred ca s-a miscat nici cu mai mult de 0.1 deci nici o sansa sa ajunga in zona in care ar putea sa precipite si Ca si sa cada brusc. E bine de stiut insa.

Tavi - am intalnit avertismentele si eu.. Am introdus Caulerpa taxifolia si am si ceva C. Racemosa care a venit pe pietre si care capata curaj cand adaug E15 (n-o mai vazusem de multa vreme dezvoltandu-se). Aseara am facut curatenie in acvariu - o sa fiu plecat cateva zile si n-am mai adaugat E15 pentru ca nu-mi plac algele acelea verzi care se formeaza pe nisip. Spre deosebire de taxifolia, racemosa este mult mai usor de curatat de pe pietre insa caci taxifolia are radacini foarte agatatoare si se mai si rupe. Nu ma deranjeaza sa o curat din cand in cand e satisfacator sa simti cum faci "exportul"

Nu ma deranjeaza algele prea rau - in sensul ca e clar ca le pot tine sub control (nu am cyano de exemplu) - iar incercarea cu E15 a fost un risc asumat ca sa studiez ce se intampla. Clar ca un Algae Scrubber ar consuma mult mai repede fierul respectiv fara sa mai dea timp algelor din display sa prinda teren. Incep sa ma enerveze viermisorii aceia penati care au invadat toate pietrele si-i vad peste tot. Ca sa nu mai zic cum cresc IN filtru. Sunt echivalentul melcilor comunitari cred - ii gasesti peste tot.
Am observat si niste Aiptasia, deocamdata nu ma enerveaza mi se pare cool (cu toate ca am ceva de killarit, mi se par prea mici ca sa ma obosesc).

Alte vesti, Nemo au tabarat pe Xenia de vreo luna (dupa ce am mutat-o in alta parte) si au devenit super agresivi cu ce se invarte pe langa ei. Probabil Gobi le-a fost o victima .. caci aseara am prins un coral de piatra, si ca sa-l pot apuca usor dupa ce preparam adezivul, l-am pus pe o piatra langa Nemo; am surprins femela muscand cu naduf din coral pana l-a darmat. WTF. Erau nervosi cand ma apropiam de zona si parca se misca din ce in ce mai zbucimat si nu mai par asa "chill" ca inainte. Sa vedem.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Azi am facut un schimb de apa, din pacate n-am putut scoate niste poze cum trebuie pentru ca Nemo mi s-au suparat si tot isi curata locul curatat de mine ... asa ca din cand in cand ridica nisip si mizerie in aer.

image image

image image
image image
image image

Se mai vad cateva urme de alge (foarte putine au mai ramas), se pare ca am stabilizat Sun Coral-ul (nu apare in poze, e pus la umbra intr-un recipient de plastic). Caulerpa creste chiar si asa albicioasa, deci o sa o las fara aditii de E15 (care insa are efect totusi, curata micile alge, insa se dezvolta o densa si barboasa pe nisip - asa ca nu mai vreau. Insa o sa continui aditia de Kalk din cand in cand, imi plac rezultatele ... mi s-a reprodus si mie o ciuperca rupandu-se in doua (a durat vreo 3-4 zile tot procesul). Insa in principiu, totul pare ok

N-am mai facut masuratori caci am fost ocupat cu o mie de chestii, dar acvariul merge.

Am gasit niste fiole de Biodigest Prodibio - nu stiu daca trebuie adaugata o fiola la toata apa de 30L ? Sau nu conteaza ? De asemenea am cumparat si un skimmer din acela de plastic de jucarie (cu piatra de lemn uriasa, sta in apa, si e suficient de subtire sa stea intr-un colt. Voi face un test cu el 2-3 saptamani sa vad cum se comporta - dand temporar (sau poate permanent?) la o parte un mic filtru HOB care avea rolul de a sparge suprafata apei si ceva filtrare mecanica.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

De o luna nu am mai facut nici un schimb de apa si nici curatat filtrul yey. Totul e OK (au inceput sa apara ceva alge pe geam - de cand am redus hrana la 1 / zi si mutat controllerul de Redox sa "tina" in jur de -250mV apar foarte greu.

Am adaugat totusi apa sa mentina nivelul si de asemenea am mai adaugat din cand in cand (saptamanl) ceva Purple Up sau Trace Hard alternativ.

Ce am sesizat este ca de vreo saptamana totusi cantitatea de No3 este ceva mai mica ... (sau mai mare ? n-am masurat) - ce se intampla este ca reactorul de sulf merge mai mult (pompa peristaltica). Sau poate s-a acoperit de mazga si ar trebui curatata, dar nu desfac caci il deciclez. Merge mai mult in sensul ca odata scazut sub -250mV, controller-ul porneste pompa peristaltica. Inainte, apuca sa scada pana pe la -275mV din inertie, si apoi incepea sa creasca datorita aportului apei cu oxigen.
De vreo saptamana insa ... inertia il duce chiar si pe la -310mV pana incepe sa creasca iar. Pot fi cateva cauze: sonda murdarita, sau e necesar un schimb de apa etc. O sa vad cum se comporta dupa schimbul de azi.

Pana una alta doua poze cu o stea :

image image

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Un mic update cu noutati:

Cu ceva vreme in urma dadusem disparut black scooter dragonet-ul... Insa, dupa o curatenie, l-am gasit langa acvariu. Nu stiu cum a putut sari deoarece am capac probabil la vreo curatenie ceva cand n-am fost atent.

Insa numa' bine deoarece am gasit in sfarsit un Mandarin fish yeeey. As face un acvariu cu background doar (gen Koala) doar ca sa nu aibe pietre pe dupa care sa se ascunda sa-l pot vedea mereu L-am prins in niste poze aseara:

image

image

Si o noua aditie - Cabbage Leather Coral:

image

La ultima curatenie am adaugat si o fiola de BioDigest - dar nici o schimbare aparenta in acvariu.
Leather Coral-ul a fost o teapa aproape - l-am vazut in acvariul lor, mic, nu avea nici 3cm diametru, iar dupa cateva ore adus la mine s-a facut de 7-8cm - am fost nevoit sa-l prind pe o piatra in spate - sa aibe lumina si curentul, dar si locul sa se desfasoare.

Apropos de prins, am incercat si un altfel de sistem de "lipit" coralii, am trecut de la GroTech KoraFixStick (care se faramita, nu se prindea, si mai era si alb pe deasupra) la Aquarium Systems HoldFast (acelasi principiu) dar care are culoarea coralinei, e ceva mai "elastic" si poti modela mai usor, si nu se faramiteaza.

Continui din cand in cand dozarea de Kalk - o sa fac un topic despre asta, am gasit Liquizell (un nume care inca ma amuza, dar este mancare verde pentru Artemia; insa o adaug direct in acvariu si au inceput sa apara si copepodele pe geam), si chiar si dupa curatenie, reactorul de Sulf tot se duce catre -320mV. Nu pot sa trag nicio concluzie, o explicatie posibila ar fi existenta unei culturi mari de bacterii care foarte repede consuma putinul No3 adus de pompa peristaltica - dar de asemenea, si sonsa Redox probabil e murdara deoarece apa din reactor e murdara si ea (alba de nu mai vad 7cm in spate prin reactorul transparent).

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

- Frumusel dragonetul ala, sa-ti traiasca!
- Vezi de coralu' ala, ca se intinde ca o placinta si iti umbreste "mustaria".
- Backgroundul (daca-l faci) trebuie ciclat separat de bazin... sau, faci bazin nou cu totul si incepi ciclarea "clasic".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Pestele ala parca e o combinatie de broasca si peste
Cel cand ma uit la capul lui, m-astept sa oracaie

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com