[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"holandeza de Giulesti" reloaded  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai da dar surface skimmerul va functiona continuu si nu va mai aparea. poti pune returul de la extern chiar la nivelul luciului de apa si sa vezi daca o sparge , teoretic ar trebui sa o sparga si sa nu mai apara, probabil nu ai destula miscare la suprafata apei

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 00:42:07

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Andrei, cu tot respectul si ora inaintata si nervisorii mei, am sa raspund delicat:
1 la mana, NU dau bani pe skimmer, ca nu vreau sa dau bani pe gadgeturi d-astea. Pe principiul, daca ninge 3 zile pe an, nu dau 3-4 milioane pe niste cizme de iarna doar sa le port alea 3 zile. De 1 an jumate, e prima data cand am pelicula care tine mai mult de 2 zile. Deci nu skimmerul e problema, ci CE PROVOACA ACEA PELICULA.
2 la mana, abia am fost convins de muuuulti oameni sa renunt la "valurirea" de la suprafata puternica, pentru ca astfel codoiul nu face nici 2 bani. Doar nu oi fi nebun acum sa fac iar valuri la suprafata. Da, se sparge acea pelicula cum bagi degetul in ea.
Intrebarea, revin daca cineva are alte idei NELEGATE de alte milioane cheltuite pe gadgeturi, ca nu mi-au crescut bani pe perete ca maine sa ma duc sa ii arunc pe skimmer, este de ce apare acea pelicula...

L.E. Ca ma apuca nervii, mai bine ma culc. Ia faceti o gasca, in stanga cei care au zis "scoate internul ca faci prea multe valuri, scoate spray-barul ca faci valuri, fa "un pic" de valurire la suprafata ca altfel pierzi codoiul" si in dreapta cei care zic "baga internul la loc, fa valuri, sa scapi de pelicula". La mijloc voi sta eu cu un pistol indreptat spre piciorul meu stang, dreptul imi trebuie...
Luati acesti nervi ca pe ceva distractiv

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 01:16:49

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
buro
Junior member
[Avatar]

IP:

cizmele tin si de cald iarna, chiar daca nu ninge....si la propriu si la figurat.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 01:15:22

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciro ciro un skimmer costa la nenea ebay 30 de roni , daca era de ordinul milioanelor crezi ca iti recomandam asa ceva ? iar legata de aparitia ei eu tind sa cred ca o fi de lipsa valuiri de la suprafata ca de la co2 nu are cum sa fie ca ai butelie , daca era bomba puteai sa o suspectezi pe ea, de la fertilizanti nu cred pentru ca la mine apare si la ciclide unde nu am fertilizanti , sincer altceva chiar nu imi trece prin minte, iale si tu prin eliminare si convingete care ar fi cauza, desi eu tot la valuire trag ) nu-i bai ca ora nu-i tarzie eu m-am obijnuit sa lucrez la proiecte pana tarziu

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 01:20:28

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Buro, nu ma prinzi in ziua aia perfecta de glume de gradinita. Poti sa zici ceva constructiv, o idee, un sfat, sau facem gargara la 12 noaptea pe timpul meu? Scuze, nu ti-am inteles reply-ul perfect on-topic... si nici gluma.

[Email] [Yahoo!]
buro
Junior member
[Avatar]

IP:

nu are miscare de apa la suprafata. asa se intampla la TOATE ACVARIILE , pesti , crabi , midii. un skimmer ieftin gasesti si la 20 lei prin obor (in bucuresti). si ghete iti iei iarna , nu-ti iei gheata pentru zapada, ti le iei pentru frig in primul rand.
stefanp
Moderator

IP:

Da' nu ma refeream sa faci marea neagra pe timp de furtuna ci doar sa o valuresti un pic mai bine. Eu asa am facut la acvariul meu si tine si codoiul, ca imi scade ph-ul, testul permanent e pe verde
Eventual bagi cu o bula/doua in plus...e ieftin codoiul si daca ai butelia de dimensiuni cat de cat ok, nici nu tre' sa o incarci prea repede.

Facem pe rand cu nervii?

LE: Din cate am citit, filmul e cauzat de niste bacterii care consuma substante toxice de prin apa...parca asa tin minte. Da' alta metoda inafara de valurire si curatare (care la tine aparent nu are efect) nu stiu.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 01:23:44

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa mai zic inca o data de skimmer ) sau m-am facut inteles de prima data . scuze nenea ciro daca insist pe asta , dar e cea mai comoda metoda prin care poti elimina biofilu si de a pastra o suprafata a apei cat mai curata.

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cred ca e o confuzie mica la mijloc skimmere-le nu scot CO2-ul, caci functioneaza mici intr-un colt de acvariu, pe principiul caderii apei in ele (chiar a fost un pic post DIY ieri / alaltaieri - facut dupa principiul Ada Vuppa). Pentru detaliile unuia mai avansat, e un articol interesant aici: http://www.thekrib.com/Filters/Busko/

In principiu apare din cauza proteinelor din mancarea de pesti (ai schimbat tipul de mancare de curand ?) dar si al altor resturi organice ..

Pozele sunt faine cred ca toti acvaristii au nevoie de un DSLR in ziua de azi.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Andrei si Iulian au dreptate, iti trebuie un skimmer. Eu am la filtrul extern de la Nano si nu am pic de biofilm. Iar la ala mare cu discusi nu e cazul ca am valurire mai mare ca la tine.
Si nu mai fi si tu incapatanat cand nu trebuie. Un skimmer care se pune pe returul de la canistra nu e o poala de bani, ba chiar cu un pic de efort poti sa il faci singur

O noapte buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca la 10$ cat este unul cu tot cu transport pe ebay nici nu are rost sa te complici cu DIY doar ca trb sa astepti oleaca . eu nu am zis niciodata ca daca folosesti skimmer nu o sa mai co2 pentru ca aia e o teava ca sa ii zic asa pe care in functie de cum o reglezi lasa sa curga mai multa sau mai putina apa in el. dar pana una alta eu am folosit si valuirea de la suprafata ca sa sparg biofilu dar la mine nu avea succes pentru ca suprafata era mare iar debitu mic si nu facea fata

[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok, ok, ok, am inteles, tre sa imi iau si skimmer... O sa vad. Deocamdata am dat valurile mai mari oleaca, biofilmul persista, poate mai mic oleaca. In fine...
In alta ordine de idei, vinde cineva pe forum o lampa Boyu cu 2 neoane de 36w, deci total 72. Ma tenteaza sa o iau, sa scap de capac, condens, scoate-l, ridica-l, pune-l la loc, la fiecare umblare in acvariu. Ce minusuri sunt daca renunt la capac si bag lampa asta suspendata? Sau nu sunt minusuri ?

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

La minusuri cred ca poti sa bagi evaporarea apei. Pe capac pica inapoi condensul...la suspendata se duce.
Eu la acvariul meu de 80x40 , si cam 24 de grade in camera, tre sa completez cam 5 litri pe saptamana, cred....

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa iti zic minusurile mele ) , deci hai sa iti zic dar nu te speria. deci bazin 186 litri open top cu discusi , temperatura apei 31 grade, incalzitorul functiona continuu din cauza ca se evapora apa imediat si completam zilnic cu 5 litri cel putin de apa , se simtea o umezeala si un miros in camera , bine ca sunt 3 acv in camera si cam atata la minusuri , la plusuri este ca poti sa umblii foarte usor in acvariu , sa scoti apa , sa plantezi este foarte usor, dar eu am ales sa imi cumpar un capac la acvariu , e mai bine ptr discusi.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 11:05:40

[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

io nu am incalzitor si temp. nu sare de 26 acum. Pe mine m-ar avantaja ca imi si place open-top, in fine, semi open-top, l-as manevra mai usor si as scapa de ideea de condens si de fante deschise la capac. Mai astept pareri.

[Email] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu in final o sa merg pe open top. M-am tot invartit, m-am tot sucit, eu si asa am umezeala in casa deci ce or mai fi 5 litri in plus ) Pentru umezeala am inceput sa folosesc saculetii din auchan impotriva umezelii la 8 lei bucata. Fac treaba buna. In plus imi place sa ma uit la acvariu si de sus

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Treaba cu biofilmul e mult mai complexa decat se crede, insa la mine clar nu a mers valurirea suprafetei si sfaturi cum s-au mai dat (inafara de skimmer), daca la altii au functionat, din punctul meu de vedere a fost o coincidenta si atat, cum iti doresti si tu Ciro trebuie "umblat" la cauza aparitiei. E vorba de microrganisme care apar dintro cauza "x" (eu unul nu stiu care e, dar tind sa cred ca e o adunatura de factori, cum ar masa vegetala in descompunere cam mare, bazin neciclat complet sau corespunzator e.t.c). Oricum si eu am mai citit despre biofilm si tin minte ca intrun articol scria ca acest ghiveci de microrganisme, bacterii si alte cele duc la bun sfarsit procesele biochimice esentiale pentru ciclul nitrogenului. Deci parerea mea ca aceasta problema va disparea de la sine. Sa fim seriosi, nu toate bazinele plantate au surface extractor, skimmere... si eu am avut si inca am, nu i-am facut nimic inafara de a il inlatura cu un servetel de cate ori este nevoie, dar incet incet simt ca se retrage zoaia Bafta!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Marus
Junior member

IP:

Salut,

Acuma imi dau si eu putin cu parerea despre biofilmul tau, desi nu sunt foarte experimentat in acest tip de problema. Tu esti sigur ca este vorba de un BIO-film? Eu as crede mai repede sa fie vorba despre o pelicula de la suprafata apei data de vreo substanta (chimica). Zic asta din 2 motive: un biofilm dat de anumite microorganisme nu stiu daca s-ar reface atat de repede, ai zis ca in cateva ore; apoi in acvariu se introduc totusi mai multe substante chimice, fertilizanti, codoi, mancare pentru pesti colorata chimic sau mai stiu eu ....ori poate ai in acvariu ceva care emana vreo substanta chimica (de la mopan, de la pietris...).

Deci, parerea mea ar fi sa te gandesti putin daca acea "magarie" sigur este de la bacterii/microorganisme sau nu cumva este de la vreo substanta chimica. Oricum ar fi si eu zic ca mai bine si mai corect ar fi sa mergi pe varianta eliminarii cauzei decat sa elimini continuu efectul.

Numai bine.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, azi nu asa optimist, intrucat e marti 13. Am dat mustiucul returului mai spre suprafata de dimineata, sa faca valuri serioase la suprafata. Biofilmul... rezista, vorba reclamei la vella sau la ce era. Am facut si niste teste ca nu am mai facut de 3 saptamani sau mai mult.
Testul de la Tetra de CO2 arata asa: 16 picaturi, inmultit cu 2 (pana apa s-a facut roz-deschis), cum zice testul, inseamna 32 de mg/litru. Ei zic ca valorile optime sunt intre 5-15 mg/litru. Ceea ce inseamna, conform maretului test de codoi de la Tetra, ca eu am dublu codoi de cat ar trebui sa am adica, mai pe romaneste, problem man!
Celelalte teste arata cam cum aratau si la inceputul setupului:
PH - 6,8 OK
PO4 - 0.03 OK
NO3 - 5 OK
Fe - 0.05 - carenta destul de mare, in sensul in care linia verde tine de la 0,1 la 0,2.
Deci nu am fier suficient si codoi de doua ori mai mare decat ar trebui. Ceea ce inseamna ca ii voi reduce portia drastic, asta daca testele astea arata bine ce arata. Biofilmul a fost inlaturat din nou, facand paguba mare la servetele Pestii par sa se simta excelent, crevetii am vreo 8-9 care au crescut vizibil intr-o saptamana si stau mereu "prin fata" rosii si frumosi ca racul.
Nu imi place cresterea unor plante, cum ar fi rotala, limnofila sesiflora si didiplis, ludwigia cuba... nu sunt cine stie ce rosii la varf, cresc cu distante mari intre frunze si cresc incet, desi lumina e multa si codoi, conform testelor, e mult. Dupa o luna de la plantare ma asteptam la ceva mai senzational, avand in vedere ca le-am dat tot ce a trebuit. Stiu ca iar am scris mult si voi primi infinit raspunsuri mai putine si multe "pe langa" dar asta e, trebuia sa tin "jurnalul" la zi.

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Nenea ciro asta a fost motivul pentru care am si renuntat eu la plantate , bine nu de tot ca mai am inca unul mic , dar oricat le-as fi dat si oricat as fi investit degeaba parca nu ma atingeau unde trb ca sa zic asa . Dar o sa pun in seara asta niste poze si vezi tu dupa .

This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2011 23:26:36

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: