[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
offff,tocmai cand ajung acasa din tura de 24,vad ca gouramiul meu sta pe fundul acvariului si are o umflatura gen constipare. citind pe net,incercai a il face sa manance verdeturi(salata,varza,neavand mazare) si ridicai temperatura cu 2 grade la incalzitor,zic baietii ca asta ar ajuta putin. Il scosei pe o suprafata plana si il facui sa se zbata,poate-poate l.oi determina sa faca cacuta. dupa ce il filmai,incepu sa isi dea drumu,cachi sanatos(cam negru si tare,dar nu alb sau fire albe,ceea ce ma scapa de un stres al viermilor intestinali). ce sa ii fac ?
Daca il las asa ceva timp,exista posibilitatea sa isi revina avand in vedere ca face cacuta,sau va fi mai rau ? Parca sa zic ca i se mai dexumfla PUTIN "gusha"
Nu stiu ce naibii cu ghinioanele astea in ultimul timp....

am debifat tot inclusiv disable html in this message si tot nu apare videoul :
https://m.youtube.com/watch?v=tusOsX4oR0U

===

by koala... am reparat eu situatia.

- Linkul ala al tau nu e bun pentru forum, pentru ca e "pentru deviceuri mobile" (uita-te la acel "m" inainte de "youtube")... probabil ca l-ai copiat direct din telefon.
- pentru forum este nevoie de linkul acesta: https://www.youtube.com/watch?v=tusOsX4oR0U (care apare atunci cand esti la computer si dai click pe linkul tau).
haha iubesc carcoteala dosr ca am o problema cu substratul alb/crem,la fel cum am o problema cu acvariile supra aglomerate cu plante si pesti mari ce nu au loc sa inoate de ele(asta fiind un exemplu aleatoriu) . Da,stiu ca substratul ce il am nu e 100% natural,dar...la mine banii chiar sunt o problema-nu zic ca din 2014 cand am luat aceasta cantitate maricica de quart negru nu as fi putut lua de.a lungul timpului si altceva- insa m.am considerat preafericit pt cum contrasteaza cu pestii,nemultumirea mea principala fiind faptul ca abia ma ajung de la o luna la alta si tot incerc sa fac rost de material filtrant de....amar de timp. Da,stiu cat de stupid suna,caci ce e un milion,insa exact cand mi.am gasit un serviciu bun,a trebuit sa stau departe de acvarii,avand alte prioritati,considerand ca ce am TREBUIE SA FIE destul. Intre timp,a aparut si al2lea copil,eu tot departe de casa. Responsabilitatile au crescut,cheltuielile din N motive au continuat sa creasca si am si o mentalitate bolnava,cand cheltui pe ceva,ma duc pe acel subiect pana la capat,nu iau sa zicem o pereche de blugi,un kil de inele ceramice si pijamale la copii(exemplu: m.am suparat pe soacra.mea si din banii de nunta am dat aproape o mie de euro doar pe ce mi.a trebuit legat de acvaristica de pe nevertebrate.ro)..asta in mare parte e vina mea,dar repet,nu pot sa cred ca omul chiar cat are atata cheltuie.

Acum revenind la apele noastre,promit a incerca a schimba substratul,poate ma insel si chiar arata mai bine cum ziceti voi.
P.S.: exista oare totusi Mos Craciun ?
waaaaa,chiar va trebui sa il dai ? sigur e de ala de creste mare ? poate ai noroc si "gasesti" vreun acvariu de vro' 300l ^^
haha da,i.am separat caci il stresa la maxim pe oscar,l.am pus pe oscar inapoi la el in acvariu sa se mai puna pe picioare,dupa care va trebui regandit planul cu paradisul si imperialii. sper totusi sa se acomodeze frumos cand va creste,fara sa imi haleasca tetra
exista un pericol real,mai ales cu ventuzele si in special cu gibicepsul,cand parintii nu sunt atenti sau dorm-gibicepsul e nocturn si tupeist-in rest treaba ar trebui sa fie ok

Later edit: cu conurile de arin,treaba ar trebui sa mearga struna,cica stimuleaza imperecherea
parerea mea e ca in asemenea acvariu superb hardscape,luminos,discusii sunt ....nu stiu,pesti lenti,molateci,intr.un acvariu in care eu vad bala shark sau ceva pesti mai rapizi(exceptand africanii)mi se par stersi,fara....sens. dar asta e doar parerea mea,fiecare cu gusturile,plus ca e bine sa diversificam, dar in acvariul tau,personal discusi as pune ultima data in cazul in care as mai avea alte 3 de aceeasi marime.
Repet,asta e opinia mea,in rest acvariul e superb,daca ai posibilitatea curand incearca si altceva.
P.s.: Inca mai am fundalul tau in acvariu ^^

nu inteleg de ce nu apare filmuletul de pe youtube

e acesta https://m.youtube.com/watch?v=2yFGsbbtREI

by koala:

- linkul corect care trebuie inserat este: https://www.youtube.com/watch?v=2yFGsbbtREI
- trebuie sa debifezi optiunea "Disable HTML in this message".
e bun orice,in caz de nu poti vreunu mai mare. biroul tine 50l,iar boyurile alea sunt inguste si inalte...vezi cum faci
oscarul e mai bine dupa zile intregi de Costapur,se hraneste(cat ii dau atat mananca) imediat ce ii arunc in acvariu,a inceput sa ma recunoasca si cred ca a mai si crescut putin ^^

E pus de 10 minute si e luat continuu la "intrebari" de paradis,dar nicio ciupitura,niciun contact de nicio parte,oscarul nici nu.l baga in seama(deocamdata). Vedem ce iese pe viitor.

(se vede filmuletul ?)
da,asa e cand lasi pe altii sa dea de mancare.
nu ai ce sa faci decat sa faci schimb de apa sj sa scurmi usor substratul.
Plantele alea sunt naturale?
Nu mai pune pe nimeni sa dea de mancare la pesti,decat daca pleci peste 2 saptamani de acasa. si nu mai mult de 1 data pe zi f putin.
mai pastreaza din banii de pachetel...insist sa iei ceva mai mare de 26 de litri,macar 50...pt ca la 50 de litri,ai utili 35/40l maxim...la 25.....stiu cum e cu parintii,dar...stiu cum e cu copiii ^^
https://www.aquariumprest.ro/acvarii/acvariu-cl-eco60-tank-63-litri-promo.html (63litri)

sau

https://www.aquariumprest.ro/acvarii/acvariu-cl-eco60-tank-63-litri.html tot 63 litri

si acum vazui marimea asta...vezi ca tot pe siteu asta sunt oferte la boyu,care sunt aceeasi lungime,dar mai inalte(litraj mai mare)

convinge.i la ala din al2lea link totusi
haha de asta ziceam eu,asta a fost primul meu acvariu serios. vezi ca se va incinta grav plasticul de deasupra,initial va crapa,dar asta in timp,2/3 ani nu vei avea probleme cu el. mai gandeste.te si cauta bine,pt 50 lei in plus iei unu de 54l
lasa ambele filtre,nu strica nici mititelul ala
i.auite la Manciu,nu a auzit el startul, dar ne ajunge din urma
haha aici pot sa te ajut ^^ iti trimit eu,prin posta chiar diseara^^

uitati.va pana la sfarsit,chiar ma mandresc cu exemplarul cel mare,chiar daca e putin compactat de la acvariul in care a crescut timp de 2 ani(54l) pana sa ajunga la mine.
Efectul de blackwater a disparut,dar nici nu am scos conurile si nivi nu am mai adaugat. Le las sa le rontaie plecoii ^^
din pacate, foarte foarte foartw putine petshopuri accepta animale din donatii de genul...am incercat sa dau paradise fish,gourami,chiar si africani jewel cichlid,primeam acelasi raspuns: nu avem voie,incercati la cel de langa noi
eu zic sa insisti cu donatia,altfel va muri fiind tinuta separat
saput. da,oamenii cred ca daca le dau paine pestilor le fac un bine,nestiind ca de fapt paine din ziia de azi le face blocaj intestinal. cand poti,pune poze si chiar poti sa ceri sfaturi pt a nu ii ucide si pe acestia,sa speram totusi ca ai citit inainte cum e cu ciclarea apei,cu schimburile de apa si filtrarea

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: