Noi putem analiza din exterior, de.aia tu nu vezi imediat; fiind obisnuit cu perceptia de creare, nu iti dai seama, e ca si faza cu pestele cand creste, noi nu realizam dar rudele ce vin ocazional in vizita observa imediat, sti replica"ce mari s.au facut".
Eu sunt indragostit de cum se vede ce ai tu acolo, nu e mare lucru dar pt mine scapeurile mai "hardscape"(pleonasm? )asemeni acestuia sunt ce ma ung pe suflet prin delicatetea lor, contrastul cu lumina, pestii, bla bla. Acvariul tau este motivul pt care nu sunt gradinar, ma ung cu ce.mi ofera natura(de asta eu las plantele wild).
Hai sa vedem si qieshtii ^^
Mint!! Mor dupa cum pica lumina pe sticla, contrastand cu fundalul ala negru. Las aici o inimioara, sa ramana in analele forumului ca semn al aprecierii.
Si mai las una ca sa o tii tot asa, pt ca ne place
@ever, sa sti ca clipocitul apei este deranjant maxim doua/3 zile(in functie de persoane), imi amintesc cand ne.am luat chirie la garsoniera in 2012 si nevastuici-mii incepuse sa ii placa sprinklerul ala de out ce stropea la suprafata apei, zicea ca o ajuta sa doarma mai bine noaptea, ceea ce de multe orinu ai crede, insa estompeaza celelalte zgomote cum ar fi masinile in orase aglomerate sau latratul cainilor, bataia matzelor, etc. Acvaristi si iubitori de natura fiind, cred ca majoritatea ne.am obisnui in cateva zile
Colmatarea unui filtru, indiferent de brand, tine de materialul filtrant, stocul de pesti si hranirea lor. Eu nu as avea curaj sa il las mai mult de doi ani, ce sa zic de 12...recomand cu caldura a nu mai lasa filtrele pana la colmatarea totala, nu numai ca nu isi are rostul deoarece colmatarea lor poate fi in functie si de pozitia IN-ului de exemplu pe langa motivele enumerate mai sus, dar si pentru a nu se repeta figura cu pestii morti.
Nu pot sa zic decat ca ma bucur ca ai ascultat de sfaturi...la faza cu automatizarea m.am pierdut, nu e pt mine, dar iti doresc succes, ape limpezi si pestisori sanatosi
Ii lasi in bazinul asta, iar in cel mare iei si pui ce vrei tu. Acestia se vor inmultii(sperand ca nu ai doar masculi) si uite asa cu ceva rabdare vei avea ce iti doresti, fara sa cheltui si sa combini cu frica marimi diferite
De acord cu guppy si mentalitatea de gaina de acord si cu anti - tetra color. Come on, se poate mai bine. Poti lua tetra color, dar varianta necolorata.(mai precis cum sunt ei in natura)
Baga melci, pt ca acei viermisori sunt intr.adevar de la detritusul adunat cine stie pe unde... Mai sunt pestisori care papa acei viermi, dar nu mai stiu sigur care, parca molly daca nu ma insel
Le.am facut schimburi de apa in care ba puneam tratament, ba nu puneam (metronidazol) si deocamdata le.au stagnat burtile, comportamentul este normal, dar au "urme" de subtiere a burtilor. Din fericire doar ei, ramirezii.
Ceilalti sunt super, agitatie peste tot, mai ales ca am luat si doi scalari mici si doi mari(cei mari sunt in bazinul cel mare)
Urmeaza o carantinare brutala, cu baie pe termen mediu in apa cu metronidazol in concentratie mai mare, fiindca sunt satul sa scape, dar doar ocazional din cauza plantelor care tin bacteriile rele captive dar in viata, iar dupa schimbul de apa sa se dezvolte iarasi. Pestii ori scapa, ori nu scapa, nu vreau sa fie si ceilalti afectati(desi nu sunt semne, este posibil sa fi fost si ei, dar cum spuneam, deocamdata totul este super, pe cat posibil .
Later edit: daca are cineva vreo metoda care ar putea da rezultate mai bune, sunt liber la sugestii
Nu cred ca o sa iti placa, dar zic ca merita incercat in paralel cu altele: https://www.sera.de/us/product/pond/sera-koi-color-nature-medium/ DE CE recomand asta ? Uitandu-ma pe lista de elemente procesate, vutamine, bla bla, observ ca nu este mare diferenta intre mancarea de discusi si o alta pt ciclide(este, dar nu mare, ci chestie de 2/3 procente mai multa proteina ). Avand acestea in cap, ma uit si pe lista a ceea ce contine aceste koi food,o mancare neortodoxa sa zic asa pt oscari, dar numai uita-te la ce contine, apoi fa.i o comparatie cu altele. Mai mult decat atat, concentratia mare de spirulina ajuta tranzitul intestinal.inca o data, recomand asta pt koi in paralel cu shrimpi oceanici(au facut 36 lei punga) din Lidl/Penny, pestisori pt testoase/pisici procesati la rece si rame crescute in casa. Dintre toate chestiile de crescut in casa, ramele mi se par cele mai ok(cresc mai greu, dar merita).
Mancarea preferata a oscarului meu e cea de la Sera ^^ nu am incercat new life spectrum sau altele, m.am bazat pe logica etichetei, prin faptul ca majoritatea ingredientelor sunt asemenea.
P s.: Cica ambalajul ar fi facut din plastic reciclat, la fel si eticheta(hartie reciclata) dar nu ma bazez pe asta ^^
Din pacate am observat ieri ca burtica femelei de ramirez a inceput sa se subtieze, am pus 2 tavlete de metronidazol sfaramate si am lasat becu stins. Maine schimb de apa, iar 2 de metronidazol(sper sa nu afecteze prea tare melcii si plantele) si daca tot nu.si revine,o bag in carantina.
eu nu citesc decat insecte pe-acolo si nu vad niciun peste ^^
Serios vorbind, de acvariu nu are rost sa mentionez, stim cu totii la ce nivel este, dar cand o sa apara bugetul, nu o sa ai nicio scuza
Bravo alinutz, si eu as fi zis la fel, pacat insa ca sunt acvaristi ce nu sunt axati precum noi, pe evolutia pestilor. Am un coleg de sta de 5 ani pe tusa cu acvariile, doar pt ca este prea detailist si axat pe nevoile plantelor, facandu.si canalizare la noua casa speciala pt schimburi de apa, spatii de lampi si filtrare etc punand pestii doar pt a hranii plantele cu ce elimina pestii. Pur si simplu asa sunt gradinarii, neinteresanti
Pai da, arlechinii sunt ca un tanc, insa guppy nu. Multi ucidem viviparii din cauza acestui fapt(suprahranirea).
Sustin,classic 150 e bun,dar mai sigur ar fi in paralel cu un altul de orice fel. Am primit si eu unul donatie(multumesc ever sad)si nu pot decat sa ma bucur de el, e mic si dragut precum o jucarie, litrul de eheim substrat isi face treaba,iar debitul lui este destul de puternic in comparatie cu ce te.ai astepta de la un asemenea micut; totusi, recomand mai mare(pawn intended).