Message |
|
asaaa, ca am vrut sa "comentez" la celalalt borcan, asa ca o fac aici:
comentez
p.s.vezi ca iti urmaresc postarile ^^
sper ca-si vor revenii plantele
|
 |
|
ah, aici e topicul detaliat.
Din nou:
|
 |
|
|
 |
|
mama,mama,mama
|
 |
|
multumesc, asa voi face. si da, despre alea vorbeam, pentru ancistrusi si pleco 
|
 |
|
haha de cand asteptam sa scrii ceva ^^ personal, pentru motivele astea am luat-o, dar mi-a placut cum se vede seara acvariul. Intrebare: e buna si pt cresterea algelor?Adica are putere ? As vrea sa se puna ceva pe pietrele alea, sa nu le fi pus degeaba.
P.s.: Astept pe Koala sa imi transmita ca ii fuck pofta de oscari 
|
 |
|
lumina are culoarea asta pentru ca in reclama zice ca e pentru cresterea plantelor, dar... cine stie ? mi-a placut contrastul de lumini, tenta. PIetrele par mai colturoase decat sunt, dar care pesti ? 1 gibbi si 1 oscar(+2 ancistrusi de 6/7cm) ^^ azi scosei pietrele alea mai mici, mai lasai cateva medii si 5 mari. craniul nu-l scot, mi se pare prea tare  Asa cum Jabba Binks e boala cuiva din aceasta comunitate, asa e pt mine craniul asta hehe. Da o nota salbatica in aranjamentul de bolovani "pus cu mana" MUltumesc mult pentru urare, ma gandesc daca sa caut mascul pt ea, sa o las singurica sau sa adaug alte specii medii cu care s-ar intelege.
|
 |
|
|
 |
|
povesti multe si lungi, per total am otravit 3 raphael catfish si 1 mascul de ciocolata(Hypselecara temporalis) dupa ce am vazut ca respectivul avea ceva fungi pe cap(perechea ce am salvat-o cu ceva ani in urma era destul de afectata de hith, in special masculul) pe niste rani ce le credeam disparute si incercand sa il tratez, cred ca am supradozat, ideea e ca pana dimineata erau toti ametiti, supravietuind doar oscarul si plecoul plus femela, care a decedat ulterior de la otravirea respectiva la aprox 1 saptamana dupa. Povestea lunga spusa pe scurt, am un oscar maricel(femela-a depus icre pe toate lemnele din acvariu intr-o zi de a speriat copiii, nu stiau ce sunt punctele alea de peste tot-asa am aflat ca e femela), un gibbiceps maricel si 2 ancistrusi maturi pereche primiti de la cineva dintr-un acvariu micut cu neoni si creveti(incerc sa tin femela oscar satula, nu vreau sa pape ancistrusii). Incidentul s-a petrecut de mai bine de o luna, dar inca sunt afectat, aveam acvariul foarte stabil cu pesti docili, liniste, etc. Nu stiu daca sa caut mascul pentru oscar, sau alte specii mai mici/medii pentru o ciorba americana, daca sunteti de prin MH,GJ sau HD primesc orice vietate ce s-ar intelege cu Oscaricela dar accept si idei/sfaturi.
Vestea rea fiind expusa deja, imi mai ramane vestea buna si anume ca am achizitionat in ultimii 2 ani 2 acvarii, unul de 380l, iar celalalt de aprox350l aproape cub, dar cu inaltimea mai mare decat latimea. O parte proasta ar fi ca apartamentul in care m-am mutat unde am serviciul este neincapator pentru inca un acvariu mare pe langa cei 2 copii, eu si sotia, matzul si acvariul de 330l, astfel ca m-am vazut nevoit sa le trimit direct la soacra.mea la tara, unde au avut loc renovari interioare de succes, astfel ca va fi loc destul pentru cele 2 acvarii in primavara/vara aceasta, astfel ca nehotararile mele vor fi dintre americani la mine si africani la soacra-mea, sau invers; sa mai bag ceva la Oscaricela sau sa o mut singura cu plecoul la soacra.mea si sa imi fac eu ciorbele aici in apartament cu cel de 380?; ce fac cu nigrofasciatusul femela dus/ramas la soacra-mea si cei 13 ancistrusi cumparati de la un super tip de langa Brad?; sa mai raman in armata ?  astept sugestii, idei, etc, cu cat mai nonconformiste, cu atat mai interesante.
P.S.: ce s-a intamplat cu serverul, mai primeste membrii noi ? mi-e teama sa nu ramanem doar noi, cei vechi, deoarece suntem pe cale de disparitie. Stiu ca s-a mai discutat cu efectele populatiei de pe facebook, dar as vrea sa mai vad si oameni noi, nu pentru a vedea carnagiile din acvarii, ci pt a vedea oameni ce vor a invata ceva.
P.S.2: Sa-mi bag picioru', Koala avea dreptate, nu am vrut sa cred: un oscar NU ARE LOC in mai putin de 500l.(asa ca pentru a nu se simtii singur si inchis,l-am suprapopulat si mai tare si i-am adus parteneri de inot  )
|
 |
|
Bine ai revent, ne bucuram sincer
|
 |
|
Faza e destul de simpla : Nu iei din petshop, ci de la oameni de rand/crescatori/nevertebrate/etc.
Daca vrei sa fie treaba complicata, iei pestii din magazin, dar te asiguri ca ai acvariu de carantina inainte(tii pestii2/3 saptamani).
|
 |
|
SALVE @Eversad!
Thereau, algele dispar cu lumina mai putina, schimburi de apa dese si rabdare. Citesc in acest topic faptul ca ai oprit valurirea, bulele de aer si altele asemenea, iar eu tin sa mentionez faptul ca tocmai in partile in care apa mea era mai "neoxigenata", mai nevalurita, mai neatinsa erau cele mai multe alge; bineinteles, cat si in zone precum sticla acvariului, daca out-ul filtrului bate exact pe el. Depinde de alge ?
Hidrele dispar daca hranesti mai putin si sifonezi substratul mai intens, iar daca ai si gourami/colisa, am inteles si eu ca sunt ultra efectivi la acest capitol, dar ce vei face cu ei dupa? Raspuns: acvariu cu gourami
|
 |
|
Mie imi place ca arata salbatic, desi nu e. Am o slabiciune pt plante lasate alandala in masa apei
|
 |
|
Superbitate.
|
 |
|
Bayek wrote:Grija cu colegele. Azi un pestisor temporar, maine un melcisor… si uite asa.
De ce.o zici de parca ar fi ceva rau  ?
|
 |
|
Pompele de aer sunt pt iazuri sau acvarii a caror apa depaseste 29/30 grade, pt aerisire
|
 |
|
La intrebarea cu cei de la animax, zoocenter si alte magazine de profil, raspunsul PE SCURT: DA, te.au mintit---> la modul ca ei saracii sunt angajati pe.acolo dupa o perioada in care au studiat veterinara(multi nu au studii nici de veterinara, dar trecem peste) si vin in fiecare zi cate 8/10 ore in care vin copii ce vor pestii aia colorati, sau altii ca mine ce intra si se dau destepti ca vezi dom.le au pesti morti nescosi din acvarii, sau ca nu se pune sare cu galeata in acvarii imediat ce vin de la provideri in combinatie cu albastru de metil sau verde de malachit, ori ce mai gasesc acolo la indemana(si asta ei fac in fiecare zi, plus hranire, curatat caca la iepuri, pasari, soparle, etc) si bineinteles ca se satura de pestii nostri; ca sa nu mai zic de faptul ca laveterinara studiezi pe caini iepuri si pisici, nu pe carasi/betta sa sti boala vezicii si alte de.astea. Prin urmare, ei habar nu au de pesti, si te sfatuiesc dupa ureche, din ce au auzit/vazut, sau avut chef sa inteleaga. Si asta e povestea pe scurt !
Later edit: plus ca ei sunt platiti acolo sa te serveasca, nu sa cteasca pe forumuri si sa ii intereseze ciclarea apei, mediile de filtrare, tipurile de filtrare iar noi suntem obisnuiti sa credem ce zice popa si doctorul. Si cum doctorul de la petshop zice ca betta nu are nevoie de spatiu sau filtrare, ca intra 50 de pesti in 50 de litri sau ca guppy merg cu carasii si scalarii nu sunt ciclide, ci pesti normali.(astea nu sunt glume, am mai multa experiente in discutii contradictorii prin petshopuri decat in ale acvaristicii  sunt un fel de shoshoaca a pestilor din Romania
Haide sa vbim si de varsta pestelui. De cand il ai?
|
 |
|
in 2008 nu cred ca era decat superglue lichid, care ar fi ars melcul in interior daca se prelingea. Ma bucur totusi ca ai reinviat topicul, chiar nu il citisem si poate sa mai ajute si pe altii.
|
 |
|
raspuns pe scurt DA. Am vbit cu cei de la apa jud Hunedoara, cei ce alimenteaza partea Deva-Brad-Gurabarza,etc anul trecut, pt a afla nitriti/nitrati si ajungand si la intrebarea clorului, mi-au zis ca nu baga clor ci cloramina, pt eventualii microbi bla bla.
|
 |
|
acum citii, si nu inteleg de ce oamenii sunt sfatuiti sa lase apa in galeti zile intregi  si mai grav, colegu' a lasat 6/7 zile... am tot auzit si tot aud peste tot"lasa apa la declorinat N zile"...pai cand o pui in acvariu, deja oracaie broastele in ea. apa se lasa la declorinat/decantat/etc maxim 24 de ore, dupa o saptamana de stat in galeata numai apa buna de pus in acvariu nu e.
|
 |
|
|
|