[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
oare cati au mai inmultit aceiasi pesti,incat metoda hibrizarii sa dispara in mare parte ca in cazul lui koala,in care pestii au iesit din icre fiabile? va mai amintiti cum speram noi(mai mult koala) ca scoate cine stie ce baboi extraordinari,si i.au iesit papagali? tot nu inteleg cum naibii au iesit exact papagalii hibrizi mega cunoscuti
acvariu setat de ziua mea. Mi.l dai cadou anul asta,asa e ? ^^ poti sa iti opresti plantele
are culorile vii,ceea ce din nou,ma imbarbateaza.
Il prinsei !! E in acvariu de 80litri,acum pt carantina lui.
oscarul mei inca traieste,insa e aproape la fel de molatec,se mai rezeama in coada,dar nu se mai lasa pe o parte(cel putin nu asa des,incerc sa nu ma invart prea des pe langa el,sa nu il atresez.). Vine la mancare,insa cand nu sunt in preajma. La facut poze,nu am nicio sansa,se ascunde dupa filtru si face inconjurul lui in functie de pozitia mea sau a telefonului. Faptul ca e constient de mine si are inca functiile active ma imbarbateaza,dar tot nu stiu de la ce o avea simptomele astea. Oare intoxicatie cu amoniu? Baietii il aveau de 2 saptamani dupa spusele lor,"e bine,n.are nimic" tot dupa spusele lor dar ochiul meu de acvarist supraextraexperimentat ( ) mi.a zis ca e ceva cu el.
Hrana: -Bobite marunte rosii si verzi(cu spirulina) cu vitamine de la Enjoy(nu stiu cat de bune calitativ)
- graunte de discus cu omega 3 si astaxanthin de la Tetra si odata la 2 zile i.am aruncat cate 2 sticksuri ce ii incap in gura de la Tetra pt Goldfish(mi.a placut ca au valoare energetica mare) dar care plutesc,sper sa nu il afecteze cum ii afecteaza ca pe carasi ^^
acum vad ca ti.am recomandat 1 betta,6 cory si un anciatrus. asta pt ca am crezut(nu stiu de ce ) ca ai schimbat acvariul cu unul mai mare.
Nu mai schimba nimic,lasa totul asa cum este,pana cand faci rost de ceva banuti. La acest acvariu doar schimbi cate 1/2 litri de apa la temperatura la care este si apa din acvariu cam la 2 zile si o sa vezi imbunatatiri-sau nu- oricum va fi mai bine decat sa tot bagi,scoti,bagi,scoti. De craciun,vei avea acvariul respectiv gol(fara pesti) sau in continuare cu pesti,dar ceva mai stabil. cumperi un.....nu stiu,diversa 40 sa xicem (are 25 de litri) si tot e mai bun fata de ce ai,sau ce iti permiti in dunctie de buget. Diversa l.am luat eu in 2012 cu 250 ron din Cora,un pret decent,desi gasesti la 300 ron pe net ceva mai bun(second hand). stiu ca totul paee(si este) valmes balmes,de la acvariu ,situatia financiara,parerole noastre si ce vrei tu sa faci,dar...uite,incearca ca pt 1 zi la fiecare 2/3 zile sa uiti de acvariu. nici hrana sa nu le dai in ziua aia. Va trece timpul mai usor,vei avea timp pt tine si vei vizualiza mai bine ce vrei si DACA vrei acvariu. Crede ma,vrei acvariu,dar tot ce ai facut pana acum a fost sa te lupti cu propriile greseli,incercand din nou si din nou doar te.a indepartat de la ce scop ar trebui sa aibe un acvariu; ti.a dat un stres ce nu trebuia a exista. Sar peste partea in care chiar ai crezut ca pestii se tin in boluri iar litrajil pe care l.ai facut tu rost era deja gigant pt pesti,faptul ca nu ai citit nimic dinainte(impulsivitatea momentului m.a facut si pe mine prima data aa achizitionez din neant acvariu,mergand la cumparaturi,am vazut pretul si ZBAM! ACVARIU),dar vezi ca ce ai facut pana acum si toate eforturile pe care le.ai facut au fost nule,pestii iti mor,apa e varza,nu sti ce vrei sa faci. Ia.o de la zero cand ai banuti,ia un acvariu in functie de buget,pune in calcul ca iti trebuie filtrare suplimentara(nu bureti ci ceva care sa sustina coloniile de bacterii-la un 54/60litri poti pune filttul inclus plus un Aquael Turbo 500 sau un Minikani (parca asa ii zicea)umplut cu siporax,turboul va fi inestetic dar va putea tine in el ceva siporax,deci va fi mai bine decat ce iti da producatorul. Ai un ban,nu il investii direct,pastreaza.l si lasa actualul ....acvariu....sa se autogestioneze singur,tu doar fa acel achimb de apa la 2 zile cu o zi pauza de hrana si atentie. Nu asculta de vanzatori ! Nu! barbus tetrazona nu merge cu betta,tetra in general nu merg cu guppy si da,betta chiar are nevoie de filtrare. Imi place ca ai inceput totusi sa citesti,dar inca este superficial totul fiind nou pt tine,dar vei intelege curand cu cat mai multe zile ce trec invatand din acvariul tau,al altora si citind random stuffs.

P.S.: imi lua juma' de ora de scris pe telefon ca sa imi rascolesc gandurile din amintirile proprii si cam care ar fi solutia pentru tine,deci daca si in viitor te prind cu greseli din astea si rastalmaciri de situatie,o sa te caut si o sa te bat. Nu neaparat pt timpul meu,ci pt creaturile ce le omori.

Mult succes
fratiuer,sa moara veta daca intelegi ceva. Eu inteleg ca ai o varsta frageda si vrei acvariu ca in reclame. Ei bine,ia forumul asta la purecat altfel o sa faci NIMIC ! Imi amintesti de Blue14 la ...14 ani...numai ca nu ai banii lui. citeste postarile lui si o sa vezi ca facea ca tine. O sa fii certat in continuare nu pt greselile de incepator ci pt greselile de neascultare. bureti,carbune activ si iar bureti. esti culmea.
nu pune betta mascul cu femela,o va stresa si bate pana va murii;se pun doar pe perioada de inmultire impreuna. ia un mascul betta si 6cory +1 ancistrus.
Ai o ciclida tinuta separat ? In ce e tinuta ? are filtrare si incalzitor ? Daca zici ca e agresiva,inseamna ca ai pus.o in final cu viviparii.
nu stiu daca molly e gestanta,poate e molly balon sau are dropsy. nu.mi dau seama.
Filtrele cu buretei "magice" sau pompele de aer nu sunt magice deloc. La o asemenea filtrare,doar substratul mentine coloniile de bacterii. Pune substrat inert,pastrand totusi ceva din ce ai deja pt a mentine bacteriile "bune" in viata in continuare,dar doar daca esti sigur ca nu ai paraziti sau ceva de genul.
In general,nu vad deloc bine evolutia acvariului/acvariilor tale,pe plante vad puf alb ceea ce inseamna ori un acvariu deciclat ori un acvariu unde nu se schimba apa. in substrat inert cu o lumina decenta(artificiala,nu de la soare)poti pune majoritatea plantelor easy.
Doneaza ciclida,nu o sa o cumpere nimeni,eventual cu maxim 3 lei. normal ca e agresiva,citeste despre pestii pe care ii ai/intentionezi a ii achizitiona.

Orice vrei sa faci,de la schimburi de apa,achizitii sau te intereseaza,scrie pe google sau aici pe butonul de search pt a afla informatii. Citeste si despre ce in principiu nu te.ar interesa,poate afli ca iti trebuie. Gasesti totul aici.
o pereche scalari,13/15 neoni si 6/7 sanitari (daca la cory faci referire). Totul tine totusi de filtrare.Daca totusi vrei scalari si nu le sti sexul,asigura.te ca iei 3/4 bucati DOAR daca poti da mai apoi din ei. nu recomand torusi neoni,nu se vad frumos decat in banc de peste 20 bucati
ii zic celui din magazin : "frate,as lua oscarul asta,dar mi se pare cam pe duca...o fi de la debitul filtrului,dar totusi pare cam....ofilit". El zice:" nu,asa stau ciclidele cand sunt stresate,mai ales oscarii,stai linistit,am avut si eu si inca am." Ii zisei ca stiu de clown loaches(botia macracantha)ca fac asa,dar de astronotusi nu am auzit/vazut si ii aratai in minciog cum se lasa putin pe o parte,dar asta se intampla dupa ce il fugariram putin,fiind hotarat sa ii dau o sansa in acvariul de carantina. Il luai,ii facui o minibaie in costapur(nu avusei decat baktopur si costapur si cum nu are aripioarele franjurate...ii aruncai in galeata niste costapur) apoi il aruncai in acvariul de 80 cu apa din cel mare,ciclata. ii aruncai niste bobite,le papa,dar e cam molatec,se pdihneste pe o parte din cand in cand,ceea ce ma convinse ca e pe duca. Sper sa isi revina,dar ma indoiesc ca are multe sanse,desi oscarii sunt rezistenti. ii dadui temperatura la 27. Ceva sfaturi? Are cam 6/7 cm
Intrebare: cand oscarii sunt stresati sau se simt amenintati, exista posibilitatea de a se lasa pe o parte in semn de "lasa.ma in pace" sau e bolnav ? il luai din magazin putin cam....dezorientat,crezui ca e de la debitul filtrului,dar inxercai sa ii dau o sansa pt ca e tanar si pt ca fu 10 lei. e cam moale in comportament si nu.mi dau seama daca il luai pe duca sau e dosr stresat
acum vad de fapt problema. Remarca este mai mult decat sigur corecta,insa a pus substrat fertil,cel mai probabil neacoperindu.l suficient. nu cred ca cioata e de vina,in cel mai rau caz elimina bucatele mici de lemn sau resturi,insa la tine este CLAR(acum citind topicul cu atentie) de la substratul nutritiv
buna si bine ai venit. esti tipul de pe FB cel care a fost indemnat de mine sa isi faca cont aici ? daca nu,imi cer scuze.
Pentru a te putea ajuta,posteaza o poza facuta la claritate mai slaba sau postata pe http://plici.ro si dat link aici,pt a te putea ajuta xat mai mult cu putinta.
hahahhaa de.aici este trebuie dat prin niste ape(pus in lighean/galeata,dat cu dusul de la baie,rascolit cu mana de cateva ori,aruncat apa si tot asa de 3/4/5/6/7/8 ori,depinde cata rabdare ai ^^ ) dupa care e la alegerea ta daca il fierbi sau nu,de multe ori il fierb dar nu puternic,nu considee ca e nevoie daca e cumparat. pericolul cel mai mare e atunci cand il iei din natura tu direct.
haha mult succes cu ramirezii. neonii nu au niciun farmec in acvariu sub 200l (fiindca sunt frumosi doar cand sunt multi). poti schimba nronii cu tetra emperor sau filigera ori red nose tetra. Alegerea iti apartine . In legatura cu baia de sare pt eliminarea microbilor sunt de acord,chiar daca in capul meu "salinitatea" aceea il poate da peste cap,dar faza cu papadia si spanacul....nu cred ca multi pesti vor accepta aceasta hrana, chiar si dupa pauza de hrana de 2zile.

sterilizatorul uv nu se lasa non stop,mie apa verde mi.a facut.o cristal in 6 /8 ore,l.am stins seara dup? o zi de functionare
poti avea plantat si cu substrat inert,nefertil(fara vitamine pt plante),iqr aici decizia iti apartine in functie de gusturi. Mie personal imi place substratul negru.
Daca decizi ca ai vrea totusi sa ai un acvariu super plantat sau cu plante mai pretentioase si decizi sa achizitionezi instalatie co2,substratul fertil este recomandat,dar trebuie acoperit cu substrat inert. nu iti dau recomandari de substraturi fertile,nu ma pricep la ele,dar pe langa cele spuse vreau sa iti precizez sa ai grija la sifonarea substratului daca pui fertil,caci ridica "namol"in apa - mizerie in apa
eu cred ca de la substrat. Cat l.ai prespalat inainte sa il bagi ?
In rest,arata super acvariul
multumesc de lamurire,sunt fericit ca mi.am luat Delimano,la requestul sotiei(uimitor!). si acum totul e mai simplu ^^ vedem factura la curent )
multumesc de raspuns,ma bucur ca ai rezolvat. pe mine ma bate talentul cand e vba de Dyi
invii si eu un topic,fiindca mi se pare mai ok sa reinviem topicuri ce pot fi citite din nou decat sa cream altele si altele si altele.
Din discutia de mai sus,reiese ca pot pune apa in acvariu incalzita de la robinet Delimano? intreb,pt ca nu stiu principoul de functionare,daca are cupru si in ce cantitate imi poate afecta nevertebratele sau daca mineralele din apa sunt eliminate complet la incalzirea instant,devenind astfel o apa...."plata". Stie cineva cu aproximatie ce proces sau in ce masura este transformata apa sau daca se schimba ceva la proprietatile ei ?

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: