| Message |
|
|
|
da,acele rotite iti vor gauri parchetul si la 10kg. Rezolva cumva,scoate.le sau pune benzi de cauciuc gros sau..improvizeaza ceva...vezi daca le poti scoate totusi
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:
paradoxx wrote:fiindca tot am vbit de carcoteala de curand si pt ca e reset,zic :"prea multe plante in cel de mai sus"...
Te provoc sa faci ceva care sa nu includa co2 sau plante mai deloc. vreau sa vad pestisori,pestiuci,ba chiar baboi; Cine vrea plante,sa iasa in gradina
Oscari la ZOO! Se pare ca proiectul intirzie dar nu e abandonat. Despre co2 lipsa ... am deja patru proiecte low tech dintre care doua Walstad.
hehe tocmai ce mi.am luat oscar(sunt f curios de cum o sa creasca micutul) si sper ca vei avea macar un red tiger acolo....
|
 |
|
|
adrian09 wrote:
paradoxx wrote:fiindca tot am vbit de carcoteala de curand si pt ca e reset,zic :"prea multe plante in cel de mai sus"...
Te provoc sa faci ceva care sa nu includa co2 sau plante mai deloc. vreau sa vad pestisori,pestiuci,ba chiar baboi; Cine vrea plante,sa iasa in gradina
ma drace.. tu esti ala provocatorul...?.... pe toti ne provoci.... da la o bere , pe cand provocarea..?
atunci cand vii pe la noi prin Romanica. (si nu ma refer in Buciresti  )
|
 |
|
|
|
In legatura cu Open-top...orice ar fi,nu recomand acvariu fara capac sau acoperire,fie ea si din plasa de tantari. Te trezesti cu pestele preferat pe podea....odata.i ca niciodata,am patit.o cu rehinasul bala....
Am un acvariu unde nu am capac propriu zis,dar am un geam ce ocupa jumate din latimea acvariului pe care l.am pus in marginea in care e impinsa apa,pestii fiind imbiati a sarii ajutati de curentul de apa. De 2 ani jumate,nu mi.a sarit niciunul. Inainte de capac,mi.au sarit 3 intr.o singura noapte.
La cel mare,cand am avut cleni saritori,m.am ajutat de plasa de tantari neagra(e tare, mai rezistenta si grea)
|
 |
|
|
+1
Sa mai zica cineva ca Manciu nu citeste! 
|
 |
|
|
|
avand in vedere ca dolosesc geam de 10 la 330l si inaltimea apei mele e undeva la 51 din 55 cat are(face un pic de burta,dar e facut de cei de la nevertebrate) cu latimea de 50,ma gandesc ca la sticla de 8,la 140 de litri nu o sa ai probleme.
NU MICSORA LATIMEA! O latime mai mare a acvariului il face sa para mai...mare,mai adanc,mai estetic,mai etc...eventual,micsorezi inaltimea si maresti lungimea ^^ presiunea este mai mare cand coloana de apa e mai inalta. Visul meu este un acvariu luuuuuuuung si cu inaltime de 30/40 maxim.
|
 |
|
|
fiindca tot am vbit de carcoteala de curand si pt ca e reset,zic :"prea multe plante in cel de mai sus"...
|
 |
|
|
sa zicem...fiind un bun "economist",a trebuit sa imi dezvolt simturi pt a vedea chimia apei  glumesc,am avut si eu teste 6in 1,mereu imi aratau aceleasi culori,ori ca bagam in apa de la robinet,ori ca bagam in acvariu la apa neschimbata de 5 zile. (da,schimbam betisoarele ^^) -oare atat de buna filtrare sa fi avut ?-
Cand ii zisei ca se poate lipsii de acele teste,ma gandii ezclusiv la faptul ca investitia va fi una aproape degeaba,complicand bugetul.
Daca vbim de teste dedicate,deja parintii il dau afara din casa
Lasa.l sa invete "privirea" pestilor(a se citii comportamentul).
Un mic sfat: cand ii vezi ca se scarpina/freaca de substrat,decor/etc,le trebuie schimb de apa(in cel mai bun caz). Daca se freaca dupa ce ai schimbat apa,e doar o schimbare a ph.ului,nu e nimic ingrijorator daca nu o fac in mod excesiv
|
 |
|
|
|
vezi ca ezista online calculatoare pt sticla,cata grosime trebuie pt a fii safe. da,intaritoarele arata urat,dar eu prefer de obicei siguranta(desi nu ma asigur prea tare de ea de multe ori) si in special confortul pestilor inaintea esteticului.
|
 |
|
|
|
e mai mult decat ok. vezi doar la inclinare,s.ar putea sa fie greu de "aliniat"/echilibrat pt ca apa sa nu forteze in vreo parte a unui geam; dar repet,arata promitator.
L.E.: este cumva o masa a unei foste masini de cusut dar cu blat schimbat ?^^
|
 |
|
|
wtf...
chiar vreau sa vad o poza cu asta..nu sunt sigur ca pot descrie un diagnostic ....desi ma recunosc pe mine cu nevasta.mea...sau fara nevasta.mea  (sper ca nu citeste)
|
 |
|
|
|
fara teste de la jbl. va chiar te poti lipsii de ele,pestii imi spun singuri cand au nevoie de ceva sau ceva nu e in ordine(asta pt ca stau cu orele si ii analizez-daca stai si tu,vei observa si tu ^^).
totul suna promitator,tu chiar te.ai pus pe acvaristica
daca ai bani,ia totusi teste dar nu alea de la jbl 6in1.
|
 |
|
|
|
dadui la toti shrimpi(creveti?) si se batura pe ei,in afara chiar de oscar,pt care luasem in special;lua chiar cea mai mare bucata in gura,dupa care o scuipa
|
 |
|
|
cr1st1an wrote:
paradoxx wrote:atunci chiar nu vei mai vedea ^^
De ce crezi asta?
cred asta,pt ca la schimbul de apa,substratul se rascoleste,apa devine cetoasa si de aici....sti si tu mai departe. sa speram ca ii ai pw toti...vei vedea daca nrul lor va creste in timp sau nu.
|
 |
|
|
|
deci nu esti tu ^^
|
 |
|
|
|
achizitionai din banii ce ii mai avusei pe card,aceste moluste ce sper a fi bune. zice ca poate contine urme de fosfati. Vreau sa dau la toti pestii,chisr si la guppy tocat marunt. e ok ?
|
 |
|
|
|
atunci chiar nu vei mai vedea ^^
|
 |
|
|
ia ce numere mai mari poti. daca ai inaltimea sticlei 30,apa va fi undeva la 27/28. Daca vei avea inaltimea25,vei avea coloana apei si mai mica. Incearca ce poti mai mare.
Cand zici ca ai incercat cu 60kg si a cedat,sa sti ca atunci cand te urci pe birouri si mese greutatea ta nu este distribuita uniform ca la acvariu  (mai ales daca te bantui pe manele)
Eu ma bucur ca iti dai interesul,sa sti ^^ Si nu am renuntat la tine cum nici la adi nu am facut.o,desi la el nu era nimic de renuntat,e in Europa,il doare la caise ^^
Pe cand se va implini promisiunea cu acvariul ? (aproximativ)
|
 |
|
|
|
problema lui este de fapt la parinti,ca nu vor atata apa in casa...
"asta micu iti ajunge!".
|
 |
|
|
|
hei,faza cu banii am inteles.o intotdeauna ^^
Ti.ai mai facut iubita de atunci ( in caz ca esti acela care a fost la doctor,apoi despartit de iubita,etc).
Intr.adevar, gouramiul inghitise toata pastila de spirulina pt pleco,cu 2 seri inainte,cand am fost acasa.
|
 |
|
|