[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Merci Elis. Sunt 22 de pesti in 160 l brut, net cred ca 130 l. Carueleus sunt micuti de 4 cm, astept sa cresca. Sincer eu zic ca sunt destui chiar prea multi.
Atunci nu îmi r?mâne decât sa îl felicit pe Stefan, si pe ceilal?i concurenti.
Însemna ca el nu a intrat in primii 25.
Buna. Multumesc de apreciere.
Tot ce e posibil cu sechelele, ca la mine se simt bine, mananca ca porcii si de cate ori trec pe lâng? acvariu se strâng toti in laterala cea mai apropiata de mine, vor mancare. Si când vad ca deschid capacul vin toti in acelasi loc in care ii hr?nesc, chiar daca abia au mâncat tot acolo vin, m? cunosc. Asta e, daca nu o sa am pui, nu i bai.
Foarte posibil sa fie asa ptr ca le am luat de la crescatorie/magazin - unde sigur se urmareste profit maxim, nu risca ei sa vada daca supravestuieste ceva.
Eu le las sa le revina instinctul matern
Pestii o duc super, au crescut mult, manaca mult, si fac mizerie pe masura.
La o saptamana am cate o gusata dar pana acum nimic, ori sunt prea tinere si scapa icrele, ori mananca puii. Ideea e ca nu le vad mult timp gusate, dupa maxim o saptamana nu mai e nici una gusata si vin toate la masa. Cand e gusata nu mananca sta langa incalzitor cu spatele la masa
Severus wrote:
Sa ai grije sa le dai obligatoriu si vegetale (de preferinta mazare fiarta si decojita) ca altfel se constipa si e nasol (serios!).

Merci de pont.
Aaaa nu asa merge treaba , eventual si cu acvariu sau macar mancare pentru cel putin un an.
Bine ca ti ai facut sump si ai scapat de durerea in c..r
Asa am facut si eu la canistra mea, am pus Micromec si Siporax si burete pe IN.
Oricum africanii fac f multa mizerie, acum schimb apa la maxim 5 zile fata de când aveam plante si pesti de talie mica.
Daca tii la canistra fa cum ti a zis Koala, daca vrei apa super cristal o sa ai treaba sa tot speli la ea.
Superb pestele, sa ti tr?iasc?. Din p?cate eu am g?sit cu greu in Iasi Apistogramma, si urm?resc vânz?rile pe forum de ce a timp dar nu am g?sit alta specie. Am mai g?sit la pet shop online dar vindeau de la 18 buc in sus.
Sunt frumosi si ai mei si foarte cuminti. Asear? la uitam la ei, m? durea capul si nu puteam dormi, si veneau dup? mine in toate partile in care m? asezam. M? supravegheau si ei pe mine
Buna Severus,
Multumesc de urari. Sper sa le prieasca casuta noua, decomadata sunt bine.
stefanp wrote:Frumusei pestii, sa-ti traiasca!

Multumesc Stefan.
Initial am zis ca nu modific nimic la partea hard dar nu m am putut abtine sa nu DIY ceva: am montat pe returul de la filtrul intern un furtun care se leaga la un filtru de apa plin cu Siporax.
Am avut emotii ptr ca nu stiam daca are forta pompa sa impinga apa prin circuit, dar totul functioneaza perfect.
Si au venit si pestiucii - Apistogramma cacatudoides - 1 pereche
Sincer acvariul si standul va fi facut tot de un profesionist, nu e de joaca cu un volum de apa de peste 300 l.
Doar ideeile vor fi ale mele, din experienta proprie si din informatiile foarte utile acumulate de pe acest forum.
Eu zic ca i mai bine pe stand metalic cu latime de 50 si inaltime pana in 55, ca sa ramai la sticla de 10 mm.
Daca il vrei doar ca sa umpli spatiul, asa cum am facut eu, o sa ti fie incomoda locatie , asa cum am mai spus, si in timp ori te lasi de el si de acvaristica, ori faci altul pe stand.
La mine asa a fost, dupa doi ani de investit in el, am in proiect unul pe stand.
Tu faci cum consideri, eu doar ti am impartasit din experienta mea.
Am inteles, asa ma gandeam si eu ca i lasi un spatiu de acces. Tu stii mai bine daca incapi sau nu, dar gandeste te ca cei din pet shop nu planteaza si acvariile lor sunt foarte inguste si nu prea inalte. Ar fi bine sa faci o simulare sa zic asa.
De ce insist ptr ca acvariul meu are 120x30x45 si sta pe un perete despartitor dintre bucatarie si camera si ma cam chinui cu el, are capac si deasupra e spatiu liber vreun metru.
La urmatorul schimb locatie, schimb totul.
Numai bine iti doresc in proiectul tau.
Am citit si scris de pe tel prima data.
Acum am vazut si partea cu scoicile si cochilia, nu au ce cauta intr un acvariu de apa dulce - in primul rand nu sunt din mediul lor natural acolo, nu se incadreaza in peisaj deloc si in al doilea rand o sa ti modifice proprietatile apei, mai dura etc - aici las expertii.
Uita te si tu in acvariile celor mai experimentati de pe aici si nu ai sa vezi scoici, castele, corabii, pietris rosu, galben etc.
Trebuie sa arate cat mai natural.
Pune un pietris natural cu granulatie de 1-3 mm, si poti gasi si creste cu usurinta plante din categoria easy, fara sa pui plastic in acvariu.
Am vazut ca acvariul are o lungime de 110 cm si vrei sa folosesti neoane de 120 cm - cum le vei monta? Acvariul va avea capac sau suspenzi neoanele? Am vazut ca ai scris ceva de rigips in partea de sus, sper ca este doar pe o fata si nu peste tot ca sa poti umbla in el.
Referitor la latime, nu e vb doar de 100 de litri in plus cat si de usurinta de a face un design si de a l curata si a umbla mai usor in el.
Daca vrei sa ramai la sticla de 10 mm cu intarituri, poti sa l faci inalt de 50 cm, e foarte k si asa, mai ales ca trebuie sa iei in calcul un spatiu mare deasupra pentru a putea interveni in orice colt al acvariului.
Pana ce faci acvariul - comanzi sticla, lipesti, lasi la uscat , la ciclat - minim 3-4 saptamani - o sa ai timp sa te decizi si asupra pestilor si a compatibilitatilor.
Spor.
Din experienta mea cu un acvariu de 30 cm latime, iti spun ca nu e bun. Nu poti face nici un aranjament in el, îl cureti vrei fiind îngust si o sa ti para r?u ca nu e mai lat. In timp când o sa vezi zeci de acvarii frumoase si o sa vrei si tu mai multe in acvariul t?u o sa te iei de cap ca nu poti ptr ca e prea îngust.
Poate ptr început o sa ti se para ok dar mai târziu sigur regreti si deja ai b?gat destui bani in el ca sa mai poti face ceva.
O sa fie problema si cu filtrarea, in timp o sa vezi ca nu e suficient doar filtrul intern.
stefanp wrote:Mie mi-e simpatic

Merci.

stefanp wrote:
La urmatoare poze, inchide luminile din fata acvariului, ca sa nu se mai reflecte in sticla

Andrei1234 wrote:Foarte frumos!!!

Multumesc

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: