| Message |
|
|
A venit verdeata: Echinodorus Vesuvius, E Tennelus, Vallisneria tortifolia, Limnobium Laevigatum , Alternanthera reineckii 'rosaefolia' , si am scapat de Nucus
Am adaugat si trei conuri de arin. In realitate apa e mult mai galbena decat in poze.
Azi am adaugat inca un neon T5 de 8 w, pe langa becul de 11w pe care il avea din doatarea originala dar care batea doar pe un sfert de acvariu.
Dupa testele de apa, pentru care ii multumesc lui stefanp ptr ajutor, se pare ca mai stau o saptamana fara pesti
Am inceput fertilizarea cu Ferropol 24 si maine dupa ce fac un schimb de apa am sa pun si Ferropol.
Astept sugestii, impresii , critici etc.
|
 |
|
|
|
Vezi la vânz?ri la Victor anuntul plante de la A la Z. Cic? aduce orice. Nu rasunde nici la sms doar sunat. Maine îmi vin niste plante de la el dar are feedbackuri bune.
|
 |
|
|
|
Super fain Apistogramma
|
 |
|
|
|
Merci, sunt foarte faine, pacat ca in Iasi nu avem Hornbach ca am vazut multe produse ptr acvaristica la ei.
|
 |
|
|
Se anunta promitator.
ce fel de pietre sunt, le ai "cules" din natura sau e caramida? 
|
 |
|
|
Bifat maxim si Mountain Scape - mai bine mai tarziu decat deloc. Sorry Stefan.
|
 |
|
|
|
Foarte faini pestii si pozele.
|
 |
|
|
|
Sorry eu le am recunoscut pe al lui Ionut, Petre, Alex si pe al t?u . Serenity, Shrimp lands, The good side si Grey Heavens.
LE: am sa încerc sa vad daca m? lasa sa revin asupra votului, dar doar pe astea patru le cunosc dup? poza.
|
 |
|
|
|
Gata eu am votat, am dat maxim celor patru acvarii ale romanilor.
|
 |
|
|
|
La pet shop.
Asta am încercat sa subliniez si eu - un filtru prea mic ptr acvariul tau.
Daca unii "e" experti si de la o simpla fraza "am apa alba" trag concluzia ca e deciclat acvriul, eu m? retrag din discutie si las "expertii".
Sper sa rezolvi problema cat mai curând, bafta.
|
 |
|
|
|
Cred ca dozezi prea mult. Ptr acvarii cu plante putine, ca al tau , se dozeaza 1 ml/ 100l.
Aditia de fertilizanti se face initial cu o cantitate mai mica la inceput, urmand sa se creasca doza treptat, cam pe parcursul a 10 zile sau mai mult, pana se ajunge la doza normala.
Niste teste de apa ar fi foarte utile, daca dezechilibrul a aparut de cand fertilizezi.
|
 |
|
|
Am scris in acelasi timp.
Incearca sa speli filltrul o data la doua saptamani, adica schimbi apa o data pe saptamana si filtrul il speli o data da, o data nu (adica nu te atingi deloc de el).
Nu mai modifica nimic in bazin si incearca ce ti am zis eu.
Trebuie sa ai rabdare ptr ca nu se rezolva peste noapte problema.
Daca filtrul are in interior bile, le poti inlocui cu Siporax mini sau Eheim Substrat Pro. Astea sunt ptr filtrarea biologica. Neaparat pastrezi buretele.
Nu stiu cum arata filtrul dar am avut ceva asemanator de la Resun si am procedat la fel.
|
 |
|
|
|
Ups, nu iti inteleg atitudinea!?
Sa stii ca toate intrebarile au fost DOAR ptr a ne da seama ce ai in bazin si ce faci si cum faci. Toate se leaga intre ele.
Ceva gresit si apare dezechilibrul in acvariu de unde si problemele ...apa albicioasa.
Nu e nimeni magician sa ghiceasca ce ai tu acolo fara sa stie macar cati litri are bazinul , etc...
Iti doresc "succese" si ape limpezi.
|
 |
|
|
pentalik wrote:,acvariul este plantat de vreo cateva luni bunicele,vreo 6...pesti
|
 |
|
|
|
Daca nu dai informatii corecte si complete nu o sa te poata ajuta nimeni. Ai zis ca ai 6 pesti si eu am numarat doar 6 neoni plus ceilalti xiphori si ce mai ai tu pe acolo.
Daca asa ai schimbat apa si ai curatat filtrul de la inceput nu ar trebui sa ai probeme acum.
Gandeste te ce modificari ai facut in ultima perioada, daca ai introdus ceva nouin bazin.
Ai testat pietrele daca sunt calcaroase?
Ai schimbat mancarea pestilor?
Cum si daca aspiri substratul?
Au crescut pestii, mai ales xiphorii cresc maricei, si nu mai face fata filtrul. Iti trebuie si filtrare biologica si/sau un filtru mai mare daca vrei sa il tii asa suprapopulat.
|
 |
|
|
|
Hexagonal bine, dar cati litri are? De obicei pachetele complete cumparate au lumina si filtrarea mult subdimensionata.
Ce specie de pesti ai?
Ce contine filtrul la interior?
Te intreb deoarece ai sigur probleme cu filtrarea, sigur nu ai deloc filtrare biologica, iar cea mecanica insuficienta si pesti prea multi, dupa cum spui tu.
De aici poate fi si dezechilibrul din bazin.
Ar ajuta si o poza.
|
 |
|
|
|
Kazaku nu mai da sfaturi gresite. Te rog sa te abtii, in fiecare zi citesc forumul si ma ingrozesc cate prostii debitezi. Sincer adminii ar trebui sa te atentioneze.
De ceva vreme sunteti vreo doi pe aici care sar sa raspunda primii, dar din pacate urmariti numai sa va creasca nr de postari, cat despre sfaturi...mai bine v ati lasa de acvaristica, sau puneti mana si mai cititi cate ceva. Sunteti tari la postari gen "Cu placere" - penibili.
On topic: faci bine ca speli filtrul in apa scoasa din acvariu. Da mai multe detalii despre acvariu, cand l ai startat, posibil sa nu fie ciclat, ce filtru ai, lumina, substrat, pesti etc.
|
 |
|
|
|
Felicitari!
O singura intrebare - ai substrat fertil sau bile fertilizante?
|
 |
|
|
|
Merci Stefan.
Referitor la concurs nu stiu ce sa spun, si doar din cauza pozelor. Am v?zut ca niste poze de calitate fac o diferen?? mare.
Si se pare ca trebuie sa fii si fotograf ptr concurs nu doar acvarist.
|
 |
|
|
Am mai bagat ceva pietre, sper sa fie mai bine sa nu mai para neterminat. Cam asta e tot ce pot face pe o latime de 30 cm.
Pozele sunt si din fata si din spate.(sau ambele fete  ).
Singura nelamurire este ca au crescut alge pe pietrele vechi dar sunt negre nu verzi, totusi pestii le consuma cu placere. Cele verzi au aparut pe geam.
|
 |
|
|