| Message |
|
|
|
Nu-ti fa griji, e normal sa apara mucusul ala pe lemnele noi.
O sa dispara in timp. De asemenea il mananca melcii pomacea, pestii Otocinclus sau SAE.
Poti sa il aspiri partial si cu furtunul.
|
 |
|
|
|
Cam cat de mic e debitul?
Filtrarea biologica se face mai bine la debite mai mici. Iar pentru curenti, ai filtrul ala intern.
|
 |
|
|
|
Imi place parca mai mult cu noul substrat.
|
 |
|
|
|
Pentru restul, poti incerca sa dai cu seringa cu ac, direct pe frunza, dar in bazin!
Cu filtrele oprite, ca sa stea un pic ec ul in zona.
Eu am facut asa pe diverse plante si frunzele n-au avut probleme.
|
 |
|
|
Ma alatur si eu laudatorilor
Misto, foarte misto!
|
 |
|
|
Speram ca nu vei mai avea probleme cu el.
Si asteptam si niste poze, sa vedem cum mai arata
|
 |
|
|
|
Salut!
Eu mai degraba ti-as recomanda sa renunti la carasi...au nevoie de bazine mai mari si cu apa mai rece si precum ai aflat deja, nu prea fac casa buna cu plantele.
In ceea ce priveste flora, ca sa profiti totusi si de substratul ala fertil pe care ai dat bani, mai cauta sa cumperi niste Vallisneria, Elodea, Microsorium, Cryptocoryne. Au frunza ceva mai tare.
Legat de lumina, cauta o lampa cu 2 sau trei neoane de 24W.
Filtru, ar fi bun unul extern, dar presupun ca nu vrei sa dai atati bani.
Cauta un filtru intern cu volum cat mai mare pentru material filtrant (gasesti la specificatiile tehnice informatia asta). Sau un filtru intern si unul hang-on.
|
 |
|
|
mutecs wrote:Va mai stresez cu o intrebare... Am vazut ca pana pun pestii, ca sa grabesc ciclarea pot ridica temperatura la apa la 30 grade C. Nu o sa afecteze plantele ?
O alta intrebare este despre lumina... Eu deja i-am programat lumina sa mearga in intervalele 9-13 si 16-22. Pot lasa lumina mai mult aprinsa ? Ajuta mai mult plantele ?
Da, cresterea temperaturii va mari ritmul dezvoltarii bacteriilor.
Dar temperatura la care vrei sa ajungi tu e prea mult pentru plante.
Lasa la 24-25 de grade Celsius si e ok. 2,3 grade in plus nu o sa faca o mare diferenta in ceea ce priveste timpul ciclarii.
10 ore cat ai acum mi se pare si-asa mult pentru primele zile ale unui acvariu, deci nu mai mari.
Apropo, cati wati ai acolo? nu mai retin
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Da, plantele cresc bine
O sa revin cat de curand si aici cu un update, promit
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:
Daca dupa toate astea tot nu merg plantele asa cum trebuie NU mai vorbesc cu voi niciodataaa  .
Usor usor o sa mearga!
|
 |
|
|
bobiciupe wrote:Ma gindesc mai intai sa vorbesc cu Marius de la nevertebrate si sa vad ce-mi poate aduce el si in ce conditii, si abia mai apoi sa ma duc pina la Budapesta. Sunt totusi 400 km.... 
Da, e just ca-i departe...doar daca ai drum
Avantajul e ca nu vezi in poza ce se aduce...e ditamai maldarul de bolovani si poti alege si invarti pietre cate si cum vrei.
|
 |
|
|
dandumitru wrote:
La nivelul lui ca acvarist, inca nu conteaza cum si unde sunt asezati bolovani, ei acum doar starnesc interesul pentru elementele de hardscape si asezarea lor in bazin pentru a experimenta formarea grupurilor de proportii.
Asa este, da' nu i-am zis ca trebuie sa-i mute urgent.
Ci doar sa aiba o pasarica acolo pe creier, ca uite, mi-a spus unu' candva ca nu ii place cum stau bolovanii...oare a zis bine?
|
 |
|
|
Mai baga niste plante, ca sa treci mai usor peste ciclare
|
 |
|
|
|
Dar unde pui acvariul de nu poti sa-l faci mai inalt?
E incastrat in mobila?
|
 |
|
|
Vezi ca reflectoarele e bine sa le stergi din cand in cand
Da' o poza cu acvariul nu?
|
 |
|
|
|
Daca ai drum in Budapesta, vezi la Green Aqua...au acolo de te doare mintea...
|
 |
|
|
Chiar ca arata bine, felicitari!
Parca totusi bolovanii aia nu dau foarte grozav acolo
|
 |
|
|
|
Tot lilaeopsis brasiliensis zic si eu ca e.
|
 |
|
|
Tre' sa vad cum ma invart sa fac rost de ea
|
 |
|
|