[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alinteodor79
Junior member

IP:

Sunt proaspatul posesor al unui acvariu si o multime de probleme la care sper sa gasesc rezolvari cu ajutorul vostru. Mare parte din probleme sunt vina mea(lipsa de informare prealabila), dar banuiam ca apeland la cineva care se pricepe o sa-mi faca acvariul cum trebuie

Acvariul meu : 200x20X60(LxlxH) amplasat pe podet(casa scarii) intre 2 pereti, facut la comanda de un cunoscator cu magazin de acvaristica. Volum de apa 240 litri, real undeva la 220 litri.

Dotari initiale- pompa de aer Sera cu doua iesiri, incalzitor, filtru intern(china) de 1200l/h, Lumina doua neone cu leduri - Fantas Led COLOR 3000k;1700Lumensi cu dimensiunile de 30x1200mm, nisip si 5,6 plante.
Am intrebat de la inceput de ce nu punem un filtru extern- raspunsul nu e nevoie.
Dupa aproximativ o saptamana au fost introdusi si pesti- 50 neoni, 5 discusi(5-6 cm), 4 botia si un mascul beta. Acesta a fost momentul in care am inceput sa studiez mai mult si prima problema, filtrul extern era absolut necesar. Insa meseriasul care mi-a facut acvariul nu mi-a lasat decat 25 cm intre acvariu si podea, filtrele externe au minim 30 cm inaltime.
Am ales sa cumpar o pompa de apa JBL de 1200L, am montat 3 filtre de apa (http://www.uniprest.....a-apei-01.html) pe care le-am umplut cu piatra ponce, pompa de apa pusa pe retur dupa filtre. Filtrul intern l-am lasat doar cu burete si vata perlon pentru filtrare mecanica. Nu stiu daca e foarte bine insa asta a fost varianta care mi-a venit in minte.

Discusii au crescut aproximativ 2 cm in diametru, mancau bine, singura problema era ca tot timpul se ascundeau cand ma apropiam de acvariu. Acum o saptamana am observat ca cei 2 albastrii au inceput sa se innegreasca. Am fost la un magazin si am cumparat(la recomandarea lor) Sera Med Tremazol si Flagellol. La doua zile dupa tratament am observat la unul dintre pesti fecale albe. Sper sa-si revina, am inteles ca elimina ceva viermi intestinali, de aici si fecalele albe.
Acum mi-am indreptat atentia catre lumina si cred ca si aici am o problema insa nu stiu sigur si nici nu stiu ce ar trebui sa aleg in cazul in care trebuie sa schimb ce am acum.
Sper ca am fost destul de explicit.
Astept sfaturi, recomandari.
multumesc mult.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

spune-ne si noua te rog, cum il cheama pe acest "cunoscator cu magazin de acvaristica" care ti-a facut acvariul? e din bucuresti?
ca sa stim si noi sa ne ferim de el.

alinteodor79
Junior member

IP:

E chiar asa de grav?
Da, e din Bucuresti.
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

alinteodor79 wrote:E chiar asa de grav?

La 20 cm latime, e cam grav. Pestii aia care vor creste mari nu prea vor avea loc sa intoarca acolo (discus matur = 15 cm), dar daca au marsarier nu e o problema... De asemenea, combinatia discus cu botia e mai mult botia vs discus.

Cryptic Cherries - West-Africa river
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La latimea asta mai bine iti punea o plasma, ca astia 20 cm nu inseamna acvariu, iar un discus bine tinut si crescut trece si de 20 de cm sau e pe aproape daca e doar 15 ceva nu e bine cu el (in general inseamna tinut de mic in plantat si schimburi insuficiente de apa= calitate proasta); poti pune neoni sau ceva asemanatori dar bazinul asta nu va merge niciodata bine , dimensinile impiedica formarea unor curenti optimi avand ca rezultat ingreunarea schimbului de gaze, deci cu grija pot supravietui dar nu vor fi bine pestii si nici plantele
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu nu stiu ce mi-a "placut" mai mult: aia cu latimea de 20 cm sau aia ca nu trebuie filtru extern (mai ales ca ai si discusi in acvariu)

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2014 21:20:13

alinteodor79
Junior member

IP:

am atasat cateva poze.
nu mai pot modifica dimensiunea acvariului si nici sa-l ridic mai sus.
se poate face un filtru extern pe orizontala?
[Thumb - DSC_0482.JPG]

[Thumb - DSC_0486.JPG]

[Thumb - DSC_0484.JPG]

[Thumb - DSC_0491.JPG]

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

++
Humbert wrote:eu nu stiu ce mi-a "placut" mai mult: aia cu latimea de 20 cm sau aia ca nu trebuie filtru extern (mai ales ca ai si discusi in acvariu)

Si vad si scoici si pietre calcaroase, tot e ceva ca plantele nu sunt de plastic

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2014 21:26:29

[Email]
alinteodor79
Junior member

IP:

Humbert wrote:eu nu stiu ce mi-a "placut" mai mult: aia cu latimea de 20 cm sau aia ca nu trebuie filtru extern (mai ales ca ai si discusi in acvariu)

fac o precizare, latimea de 20 cm a fost aleasa de mine datorita spatiului unde e amplasat. nu aveam alta varianta.
in mod normal trebuia sa-mi spuna ca la dimensiunile acestea nu au ce cauta discusi in acvariu.
legat de filtru extern- eu am intrebat de la inceput, raspunsul a fost nu e necesar.
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

alinteodor79 wrote:se poate face un filtru extern pe orizontala?

ii zice sump, au colegii de pe forum zeci de exemple, iti incape unul in partea din stanga sub acvariu fara probleme.
Bineinteles ca implica anumite modificari aduse acvariului (overflow sau Bean Animal), dar in principiu se poate face.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/25254.page

This message was edited 4 times. Last update was at 29/12/2014 21:59:22

Cryptic Cherries - West-Africa river
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Nu vreau sa te descurajez dar varianta cu filtrele de apa in locul unei canistre mi-se pare destul de prost aleasa si ineficienta. La discusi mai poti renunta dar la filtrare, NU. Iar latimea este intradevar subdimensionata rau de tot. Trebuia studiata problema inainte, acum doar niste compromisuri mai poti face, in ce priveste macar filtrarea. Va trebui sa integrezi un sump, nu stiu daca o canistra externa iti incape. Vezi Fluval FX5 ce inaltime are, poate intra sau Fluval G6
http://olx.ro/oferta/acvariu-filtru-fluval-g6-ID2fMOF.html#352f84719d

P.S. daca ai fi pus un background negru ar fi dat impresia de adancime.

This message was edited 3 times. Last update was at 29/12/2014 23:35:00

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
alinteodor79
Junior member

IP:

nu vreau sa par nepoliticos, dar de ce varianta aleasa de mine e prost aleasa si ineficienta?
nu intra nici un filtru extern.
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

1- Este ineficienta din cauza traseului apei. Apa va alege traseul cel mai scurt daca nu este directionata. La tine am impresia, si sigur, traseul este in linie dreapta. Nu va strabate mediile biologice asa cum trebuie.
2- intretinerea va fi foarte greoaie. Vei vedea in timp.
3- pana la urma va trebui sa faci un sump

P.S. cineva a facut o canistra externa din camin patrat de canalizare, am sa caut si postez.

aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/31837.page#p264413

This message was edited 8 times. Last update was at 29/12/2014 23:50:18

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
alinteodor79
Junior member

IP:

1. in fiecare filtru apa pe mijloc exista un tub de plastic care obliga apa sa treaca prin mediile filtrante de sus in jos.
2 intretinerea nu e greoaie dar nici usoara. am robineti inainte si dupa si opresc apa.
nu e cea mai buna varianta, dar e un compromis pana rezolv problema
studiez si varianta unui sump sau a unui filtru de genul caminului patrat, dar o sa incerc sa fac ceva pe comanda.
poti sa-mi dai ceva sfaturi pe partea de lumina?
multumesc mult
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Iti dau un sfat bun, renunta la acest acvariu si fa-ti unul cu dimensiuni mai bune, chiar nu ai loc sa faci unul macar cu latimea de 40 cm?

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Andrei, omul a specificat ca a ales latimea aia din anumite motive. Cum sa-l pui sa renunte la ditamai hardughia, daca era un cub de cinspe' litri mai ziceam

Alin, in bazinul ala as baga 200 de neoni si ceva corydoras, cred ca s-ar preta de minune

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
alinteodor79
Junior member

IP:

nu am loc de 40 cm. 20 cm a fost maxim cat am putut
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Din ce vad ai tuburi cu leduri, de cati wati? Nu ma pricep la ele, poate @stefan si @batman(raspopitul) iti spune mai multe legat de ele. Din ce am observat, pe partea bazinelor de apa dulce nu prea se foloseste leduri. Pe sarate este altceva, este studiata si incercata treaba. In functie de ce vrei sa ai in bazin asa iti dozezi si lumina, macar 0,5watt/l. Ce ai acum oricum este putin. Poti folosi tuburi T5 de 54 watt, chiar si 4 buc. In functie de cat vrei sa cheltui asa iti alegi si firma, sunt variante ieftine si variante scumpe, dar bune.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2014 00:05:33

[WWW] [ICQ]
alinteodor79
Junior member

IP:

lumina doua neone cu leduri - Fantas Led, COLOR 3000k;1700Lumens cu dimensiunile de 30x1200mm.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:In functie de cat vrei sa cheltui

Asta e cheia, trebuie sa specifici ce buget esti dispus sa aloci.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: