Si eu am o femela mai mare si o tin alaturi de neoni si de guppy + red cheryy creveti si toate bune si frumoase pana acuma. Cat despre rainbow fish, nu am avut de a face cu ei deci nu ma pronunt.
Pestele ala nu e gurami, e o femela de betta. Ai grija ce pesti iti mai iei. Desi majoritatea femelelor pot fi tinute alaturi de alti pesti in acvariul comunitar, sunt unele care nu prea agreaza alti pesti. Pare inca destul de mica. Zic asta pentru ca a mea e mai mare.
Scuzati ca ma bag si eu asa aiurea, dar am si eu o planta de asta "semi-subacvatica" si o tin deja de o luna jumate in acvariu si nu mi-a putrezit. Da frunzele sunt afara din apa.
Salut si bine ai venit. Patania ta mi-a amintit si mie de ceva. Eram intr-un magazin de profil si prin fata acvariilor tot alerga un copil de vreo 8-9 ani, era cu mama lui. La un moment dat se opreste in fata unui acvariu in care era un mascul de betta si zice asta il vreau, la care vanzatoarea il intreaba daca are acvariu acasa. Maicasa raspunde ca nu are da tot ii vinde pestele pana la urma. Erau din cate am auzit, erau la prima "cumparare" de pesti. In fine ii pune pestele in punga, mam plateste si apoi pleaca. Nici mancare nu i-au luat....
Chiar daca nu bate direct lumina, caldura tot le poate veni de hac. Neoanele pot produce destula caldura cat sa usuce ouasoarele. Nuti bate capul cu ele. Daca au depus odata ai sanse mari sa depuna din nou poate intr-un loc mai ferit. Oricum, stropestele zilnic cum poti mai bine si nu uita ca speranta moare ultima.
Nu sunt prea aproape de neon? Din ce zici tu acolo reiese ca oule alea s-au cam uscat, cel mai probabil din cauza unei surse de caldura prea mare. Chiar si daca le uzi de 10 ori, daca sunt aproape de neoane au sanse mari sa nu iasa nimic din ele. Uscaciunea respectiva inseama ca continutul s-a cam ...evaporat de unde si faptul ca se sparg si ...nu iese nimic. Oricum e prea devreme daca zici ca doar de 3 zile ti le depus acolo.
Zebra aia saraca se simte cam singura si de necaz cred ca iti fugareste si pe ceilalti colocatari nu? Zebrele poate nu par genul, dar in joaca ar putea atenta la piciorusele crevetilor sau mai rau...si zimi si mie ce specie de neon e "neonii saracului"?
Bine ai venit. Eu tot cu pozele insist ca sunt mai curios din fire, deci asteptam niste poze de la tine cand esti gata cu ciclarea. Bafta si ape limpezi.
Stiu cum este. Familionu meu face cate o fata ....bosumflata ori de cate ori vad ceva nou legat de pesti, gen cutii, furtunuri, pungi etc. Inca nu s-au oferit sa sparga nimic dar nici mult nu cred ca mai e, avand in vedere ca am in plan un al treilea avariu.
Oricum, bafta cu ce planuri ai pe acolo si cand esti prins cu mata in sac, da vina pe noi ca iti donam, ca nu stiu ce, luam si noi cateva suturi in dos pentru tine, nu este mare lucru.
Eu tin crevetii in acvariu cu o femela betta. O fugit prima data dupa unu, so uitat la el cand la ajuns. Crevetele era pur si simplu "static", nici nu misca. Sa uitat la el bine si pe urma a inceput sa ii ignore, repet insa, femela betta, nu mascul....