| Message |
|
|
Una din femele mi-a fatat pe ascuns zilele trecute. Puii sunt deja marisori. Am ramas masca cand iam vazut
|
 |
|
|
Miserupist, notat! Ms
|
 |
|
|
|
Salut prietene.
Nus nici eu expert, dimpotriva, dar tot o sa iti dau cateva sfaturi atat cat ma stiu eu.
1. Scoate scoicile din acvariu pentru ca nu prea isi au locul si din cate am inteles de la ceilalti colegi acvaristi iti strica si apa.
2a. Renunti la xifo, zebre si la betta(la asta in mod special) si mai cumperi 4-5 neoni si inca vreo 2 guppy.
2b. Sau renunti la neoni,guppy, betta, ramai cu zebrele si mai iei 2 corydoras.
3. Scazi un pic nivelul apei, deoarece e posibil sa iti sara afara pestii, mai ales xifo si betta, chiar si zebrele si pui ceva capac.
4. Mai cumperi ceva plante. Ar merge un anubias in centru si pe fundal cateva tulpini de valisneria
Cam astea imi vin in minte la prima vedere.
|
 |
|
|
|
Te cred. Stiu cum e. Si eu am 2 zebre de care nu ma pot desparti(si nici prinde daca tot e vorba). Dar intr-un acvariu asa micut o sa il cam chinui, mai ales ca ai guppy si se stie ca ei sunt iepurasii acvariilor. Cum consideri, dar incearca daca ai posibilitatea sa ii oferi un spatiu mai mare.
|
 |
|
|
Foarte frumos, dar cam mare monstruletul de care a pomenit colegul mai sus. Eu zic ca merg mai bine vreo 2-3 corydoras in schimb.
|
 |
|
|
|
Frumoase lucrusoare ai acolo luciane. Sa te bucuri cat mai mult de ele, pentru ca banuiesc ca si investitia facuta a fost pe masura. Ape limpezi si numai bine!
|
 |
|
|
Salut tuturor.
Am in acvariu comunitar 2 femele de guppy destul de mari si 3 masculi. Una dintre femele(Blonda cum ii zic eu) o tot fugareste si ciupeste ori de cate ori o vede pe Bruneta(cealalta femela). Tot Blonda ii mai ciupeste si pe masculi cand acestia fug dupa ea, desi ei nu prea sunt descurajati de ciupelile ei. Si ca sa fie totul si mai frumos, tot Blonda se fugareste cu femela de zebra, dar aici au un comportament cel putin ciudat. Fata in fata zebra fuge de guppy, dar e smechera si cand o vede neatenta o fugareste ea pe guppy, care fuge ca disperata. E chiar ciudat... si din ce observ eu cred ca nu ar ezita Blonda sa se dea si la femela de betta, dar aia nici nu misca in fata ei si cand se mai si infoaie...
Pareri?
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru plante. Nu am putut sa confirm mai repede pentru ca nu am avut acces la internet. Sunt deja in acvariu de 1 zi si sunt foarte frumoase.
|
 |
|
|
La mine nu scade niciodata sub 27. Am inteles ca fata mai repede la temperaturi mai mari. Ramane de vazut...
|
 |
|
|
|
Eu le arunc mancarea congelata, dar in nici 10 secunde se dezgheata si o papa pe toata. Se intelege ca nu arunc halca toata inghetata acolo, doar bucati mici, cat mananca ei de cateva ori.
|
 |
|
|
Si eu am 2 femele cu burti cam la fel de mari. Le ma cam de vreo 2 saptamani. Inca nu au dat semne ca nasc, desi una(cea putin mai mare) s-a inegrit in zona respectiva, semn ca sunt pe drum micutii. Intr-un acvariu cu neoni si guppy nu cred ca o sa am prea multe victime, desi nu sti niciodata si plante sunt berechet.
|
 |
|
|
Eu il tin pe "nebunul" meu aproape singur. Doar 2 pleco mici pe care ii mai fugareste mai tin in acvariul lui + pomaceea. Degeaba ii fugareste pe pleco ca aia nu se dau prinsi, unde mai pui ca au locuri berechet in care el nu se poate strecura(grasul  ). In orice caz, ori renunti la ceilalti pesti, ori la masculul de betta, tu hotarasti, ori mai iei un acvariu si il ti singur. Foarte multi se incapataneaza sa tina betta cu alti pesti si ajung pe urma sa isi dea seama ca nu au sanse de izbanda cu acesti pesti, iar cei care au zis ca ei nu au probleme cu masculii de betta tinuti in acvariu comunitar, nu au cel mai probabil din urmatoarele motive:
-e bolnav
-batran
-sau e la randul lui victima(daca ai in acvariu pesti mai mari)
Si ai mare grija la femela. Poate sa iti moara daca a luat bataie. Si eu am patit. A mea nu avea urme vizibile pe corp, doar un pic ciupita inotatoarea si o murit 2 zile mai tarziu, a facut ciuperca.
|
 |
|
|
Nu ma pot abtine sa nu rad cand vad ce poza ai la avatar si ce acvarii ai.
Frumos...
|
 |
|
|
|
Pur si simplu ai prea multi pesti in acvariu. Iti sugerez si eu asa cum a zis si colegu mai sus sa renunti la ei si sa te orientezi spre specii mai mici. Eu zic sa iti iei guppy sau neoni. Daca iti plac pestii voalati, iati un mascul de betta, da ia aminte ca ala trebuie tinut singur in acvariu, nu mai bagi si guppy sau neoni cu el.
|
 |
|
|
|
Si pe mine m-ar interesa. Ai ceva poze cu planta/le care vrei sa o/le donezi?
|
 |
|
|
Si eu era sa o patesc cu incalzitorul in acvariul de 100, chiar dupa ce am introdus pestii. L-am setat pe 28 de grade si mi-am vazut de treaba. Cand am revenit peste 2 ore apa avea aproape 32 de grade si mai toti pestii erau pe sus dupa aer. In fine am turnat ceva apa mai rece incet-incet(mia luat vreo ora treaba asta) si a coborat la 30 pana am terminat cu turnatul apei apoi cand m-am mai uitat dupa vreo 2 ore era deja 28. Noroc cu termometrul.
|
 |
|
|
|
Eu stiam ca nu sunt separati pe sexe, adica mascul si femela. (imi scapa cuvantul ala...). Am vazut la multi dintre melcii mei organul respectiv scos, deci am mai multi masculi decat female daca ar fi sa ma iau dupa cele spuse de tine. Oricum din 15 pomaceea cati am de toti(maro si galbeni) am si cateva femele la care nu am vazut organul....
PS: Am vazut pomaceea albastru pe net, chiar exista? Daca da, are cineva? As fi dispus sa cumpar, numai sa stiu sigur ca exista. Poza care am vazuto nu era prea clara.
|
 |
|
|
Arata foarte frumos nu am ce reprosa si esti si plin de creveti. 
|
 |
|
|
Frumos acvariu sa te bucuri de el.
|
 |
|
|
Nu am "mai trecut" pe la tine in ultima vreme, in sensul ca nu am postat, dar am vazut toate minunatiile de poze. Nu pot sa spun decat bravo si tineo tot asa!
|
 |
|
|