| Message |
|
|
|
Pentru 80 de litri ar merge un filtru extern de tipul JBL e702 sau din aceeasi clasa. Citeste despre ciclare (sectiounea “Apa”). In filtru inlocuiesti butetii cu medii pentru filtrare biologica. Apoi discutam de ciclare si introducerea pestilor.
|
 |
|
|
|
Orice deficit ca si un exces sunt daunatoare. Si CO2 in exces devine toxic pentru plante.
|
 |
|
|
Liv wrote:Am auzit ca nu ai terminat-o ieri-alaltaieri.
Doar ca eu n-am halit atita "chimie organica" de cind sint. Doar chimie industriala.
Treci usor de la anorganica la organica. Invers e putin mai greu. Eu am facut chimie organica si in liceu si in facultate.
|
 |
|
|
|
Cerintele plantelor sunt diferite si variate. Cele care au stagnat probabil au cerinte mau ridicate la anumite minerale sau se hranesc mai cu seama prin radacini sau sin sol (pentru ca si Anubias are radacini dar isi ia resursele din apa). De aceea eu nu folosesc o singura gama de fertilizanti ci ii combin.
|
 |
|
|
Liv wrote:Bai ce-mi faceti!!!!!!!!!
Am inceput sa citesc tratate de biologie si chimie organica la 30'j de ani dupa ce am terminat linistit facultatea.
Da’ ce crezi, ca eu am terminat faculatea ieri ?!
Singura diferenta ar fi ca eu am avut “Fiziologia frunzei” subiect la examenul de treapta, in ‘84 !!!
|
 |
|
|
|
Nu, daca nu este corelata aditia de CO2 cu cresterea intensitatii luminii si alegerea temperaturii de coloare in jurul valorii de 6500K. Plantele folosesc C din CO2 pentru sinteza glucozei, ca precursor al altor substante organice. Asadar, va folosi C in limita productiei de H prin fotoliza. Iar cantitatea de H este determinata de lumina. Plantele vor mentine permanent un echilibru intre cele doua elemente care stau la baza biosintezei. Este suficient sa te uiti la formula chimica a glucozei : C6H12O6.
|
 |
|
|
|
Ia intii filtrul si il pui sa mearga intr-o caserola de 25-30 de litri (se gasesc la magazinele cu chestii din plastic). Asa cistigi timpul necesar sa curati acvariul, sa-l amenajezi , ... Daca poti, in caserola pui apa din acvariu. Daca nu, apa de retea declorinata dau apa plata.
|
 |
|
|
|
Citeste prezentarea colegului Alex, scrie acolo toate plantele folosite. Da cautare cu numele plantei si citeste despre fiecare. Sarea nu are ce cauta in acvarii dulcicole. Tine-l curat, ingrijit, cu schimbui periodice de apa si o filtrare buna si nu vor fi probleme. Acel acvariu este un exemplu de aquascaping, asadar merg numai pesti de talie mica : neoni, ember tetra, ... pe aici.
|
 |
|
|
cr1st1an wrote:
Silviu Man wrote:Scoate-le repede de acolo. Anubias nu se planteaza in substrat, fie el si pietris. Leaga rizomul de o piatra mai mare si apoi il pozitionezi cum vrei. Insa rizomul (acea parte care seamana cu un trunchi din care cresc frunzele) trebuie sa ramina la suprafata substratului. In timp emite radacini secundare si se fixeaza singur in substrat.
Imi cer scuze ca intru pe topicul colegului dar am nevoie de o lamurire deoarece la fel am procedat si eu cu anubias cand m-am apucat de acvaristica.
@Silviu, in urma sfaturilor pe care le-am primit la randul meu cu privire la anubias, am legat planta de o piatra si am avut grija ca nici macar radacinile sa nu intre in substratul de pietris. Sa inteleg de aici ca doar rizomul trebuie sa stea deasupra? Radacinile pot fi introduse in pietris?
Intreb pentru ca ar fi mai estetic in cazul in care radacinile pot fi aranjate sub pietris.
Numai rizomul trebuie sa stea in apa. Radacinile pot penetra substratul. Oricum, mie nu mi se par inestetice, dimpotriva, pot fi folosite in anumite scopuri in scape.
|
 |
|
|
|
Daca vad bine si ala e un Claro, atunci ar trebui sa ai in cutie niste coturi si un spray bar. Monteaza spray bar astfel incit jeturile de apa sa bata la 45 de grade catre suprafata apei.
|
 |
|
|
Cum Anubias este planta mea preferata ... citeste si aici!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39468.page
|
 |
|
|
|
Scoate-le repede de acolo. Anubias nu se planteaza in substrat, fie el si pietris. Leaga rizomul de o piatra mai mare si apoi il pozitionezi cum vrei. Insa rizomul (acea parte care seamana cu un trunchi din care cresc frunzele) trebuie sa ramina la suprafata substratului. In timp emite radacini secundare si se fixeaza singur in substrat.
|
 |
|
|
|
Dap! Tie nu iti place mai mult? Inca ceva. Mi se pare mie sau acvariul nu e umplut pina sus cu apa?
|
 |
|
|
|
Scoate plantele din poturi si planteaza-le in substrat. Nu ai nevoie de fuiorul ala de bule decit daca iti plac. Valurirea apei e suficienta.
|
 |
|
|
|
Pentru poze incearca plici!
|
 |
|
|
|
Mie Anubias mi se pare mai OK decit feriga!
|
 |
|
|
|
Baga pusilla mini peste tot. O sa-ti placa. Si o sa le placa si crevetilor, mai ales daca vei avea specii care se inmultesc.
|
 |
|
|
Hopa! S-a trezit maestrul ciortanilor!
|
 |
|
|
clase74 wrote:Multumesc pentru raspuns, noua tocmai culorile vii si decorurile ne plac in acvariu...deocamdata, avand in vedere ca inca nu sunt pesti. O intrebare: in perioada asta de ciclare capacul la acvariu trebuie ridicat sau acvariul ramane cu capacul pus?
1. Fara “deocamdata”! Dupa ce se cicleaza nu mai umbli la el. De aceea am spus ca, daca vrei sa modifici ceva, acum e momentul. Mai tirziu il dai peste cap.
2. Ciclarea o poti face si cu capac si fara, cu lumina sau fara (daca nu ai plante). Important este sa ai filtrul in functiune iar apa sa fie bine aerata.
|
 |
|
|
|
Salut! Fiind vorba de un acvariu pentru copii, trecem peste substratul colorat si decorurile din plastic care sunt total inestetice. Ciclarea acvariului dureaza cel putin trei saptamini asa ca eu as amina popularea lui cu pesti. Debitul filtrului va mai scadea in timp, nu e o problema. Neavind plante, lumina las-o sa mearga numai in perioada cind sunteti in preajma acvariului. Daca te hotarasti sa schimbi ceva (substrat, plante) acum ar fi momentul.
|
 |
|
|