[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Welcom home, my friend. The country of all possibilities!
Circuitul apei in filtru este de sus in jos, trece prin sertare si este absorbit de pompa si impins in acvariu. Adadar, primul cos de jos trebuie sa contina medii mai dure si compacte si, pe masura ce urca apa, trebuie medii cu porozitate cit mai mare. Sunt producatori de filtre (de ex. Oase) care in cosul de la baza filtrului recomanda diverse profile din plastic. Legat de medii, sunt multe, multe discutii despre ce face fiecare si care e mai bun. Dupa citeva luni de lectura si vizionari de tutoriale, am ajuns la concluzia ca, folosind medii diferite in acelasi filtru ai mai multe sanse sa nimeresti solutia optima decit daca le iei pe rind si exclusiv. Asa ca acum eu folosesc combinatii de Siporax, Matrix, Eheim Substrat Pro si MicroMec. Si nu am probleme. Sunt discutii despre diferente in actiunea diferitelor medii. De ex ca Siporax ar avea si un efect de denitrificare, multi acvaristi confirmind prin observatii directe ca asa ar fi, in bazine deservite de filtre cu Siporax NO3 raminind la valori scazute. Numai ca discutia e putin mai complexa, depinde si de plante/nivel plantare, si de incarcatura organica, samd. Bine ar fi daca ai avea si un prefiltru, ca sa elimini mare parte din problema mecanica a filtrarii.
JBL vine din fabrica cu MicroMec in sertarul de jos. Are aspect de bile ceramice. Eu as inlocui buretele de jos cu MicroMec. In rest e ok. Inelele pot fi Siporax. Asa am si eu in unul : MicroMec, Siporax, Matrix si burete si merge bine la 110 litri. Mai poti schimba primul cos, cel cu burete cu cosul de la e902. Dar in primul lasi oricum burete. De ala nu te atingi pentru ca protejeaza pompa.
Neoni, Ember tetra, Rasbora, Boraras ...
Pai e cam clar de unde ai probleme. Nivelul atit de redus al nitratilor ne spune si ca filtrarea inca nu functioneaza bine. Daca ai apa de osmoza e ok dar daca nu, mai bine ia apa plata la bidon de 6 litri si tot e mai bine.
Gabi C wrote:
Silviu Man wrote:Ai o intreaga recolta acolo ...

Te referi la pesti ?

Nu, la Buce!!!
Ai o intreaga recolta acolo ...
Bun, se foloseste si la Bonsai. Poti pune un strat care sa faca cumva legatura intre stratul de jos, inundat, si zona inalta. Cu siguranta te va ajuta si la plantare, sphagum poate gazdui radacini.
Apa de schimb ai testat-o?
Am o idee, nu stiu daca merge dar poti incerca. Pune in zona mai inalta, la vreo 3 cm adincime, un strat cu niste vata sau perlon. Teoretic ar trebui sa traga apa. Fa un test, vezi daca merge, inainte de plantare.
Multumsc, Mihai. Sunt Spiral Horn. I-am luat de la nevertebrate. La fel zebrele si Onion spot. Fac o treaba foarte buna, mai ales pe sticla. Aproape ca nu mai trebuie sa stergi sticla.
Cozmastie wrote:Foarte reusita poza!

De aia s-a inventat iPhone
image
image

Noii “chiriasi” din jungla!

image
image
Da, au aparut in acvariu fara sa urmaresc sa-i obtin. Dupa doi ani!

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: