[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
In doua ore nu se decicleaza filtrul. Mai curind este de la substrat.
Arata bine, chiar e aerisit. Cred ca Gabi are dreptate : pe laturi ar merge niste ferigi sau poate un Bolbitis.
Salutare!

Vezi ca deja le-ai amestecat rau pe toate. Eu zic sa te mai documentezi despre filtrare, ciclare, pesti (sunt pe sectiuni citeva articole bune). De ex. eu nu cred ca un e902 face fata la 200 de litri. Cum nici Discusii nu sunt compatibili cu crevetii sau pestii de cird (comportament, temperatura, ...). Asadar, eu iti sugerez sa mai studiezi putin si sa iti faci un plan. Eu as incepe cu un acvariu de 100 de litri la care e902 este perfect, mai ales daca il umpli cu medii pentru filtrare biologica. As folosi plante stem, easy, pina te obisnuiesti cu plantarea, tunderea, replantatea, etc. Un cird de 15-20 de neoni, Amano si RCS plus ceva melci sunt perfect compatibili. Lumina nu foarte pretentioasa (0,5 w/litru e suficient) si un sistem pentru CO2. Cam asta ar fi un kit pentru exersare. Apoi, cum bine spunea colegul Humbert, daca te prinde boala, poti avansa.
Melcii comunitari consuma detritus, resturi de hrana pentru pesti, alge, ... Sunt utili daca iti asumi prezenta lor (inestetica in opinia unora) si daca nu le permiti sa devina invazivi. In nici un caz nu maninca plante sanatoase, poate doar resturile din descompunerea frunzelor moarte.
Gabi C wrote:pe partea de tuburi de neon JBL mi se pare ca sta foarte bine. Pe partea de led poate mai au nevoie de timp sa se maturizeze.

Am un plan de rezerva!!!
Dupa o curatenie si eliminare plante afectate, inlocuit moss (care era mai mult alga) ...
Acum am lasat-o pe priza programabila, cu canalele setate la 50%. Poate si de aici sa fie probleme.
Vad ca setarea canalelor se mentine.

image

image

image

image
rodoselada wrote:Nu, este destinsta plantelor daca are leduri de culoare alb 6500, blue royal 460nm, rosu 630nm, cyan 520nm.
Nu mai stiu cat e 54w?
Mai poate fi calitatea proasta a ledurilor.

Are led alb 8000 k !!!
De calitatea led-urilor nu stiu ce sa zic.

image
Salut!
Iata de ce, uneori, e mai bine pe forumuri decit pe grupurile de pe FB!

1. 2 litri nu e un acvariu, e un bol. Nu ai ce filtrare sau plantare sa faci acolo.

2. Lumina este relevanta daca ai plante, altfel poate fi si cea din camera

3. Acelasi sfat pe care il vei mai primi : un nano de 20-30 de litri, va fi altceva. Depinde de ce buget dispui. In functie de citi bani poti cheltui sau de cit de mult te-ai atasat de el ... putem discuta despre cea mai buna solutie.
E un inceput. Pune spraybar-ul pe latura acvariului, cu gaurile orintate in unghi mic fata de suprafata apei, atit cit sa o valureasca bine. Trebuie sa ai un circuit al apei in intreg acvariul. In urmatoarele trei saptamini, schimba cite 30% din apa, din trei in trei zile. Se numeste ciclate din mers.
Salut Crisi si bine ai venit!
Ti-ar trebui si filtru pentru acvariu, unul cit de mic, dar filtru. Deschide un jurnal, pune poze, sigur are cine sa te ajute.

PS De ce crezi ca pe aici poate sa faca cineva “mistouri”? Ai avut astfel de experiente pe alte forumuri?
Pushkatu wrote:Mersi la fel!

Ehee de mama am scapat, acu-i treaba nevestii.

Vezi ca in cazul “sefei” se dubleaza pedeapsa. Altfel, nu esti cu noi!
A iesit foarte bine! Felicitari!
Un filtru intern Dennerle corner plin cu material filtrant (tot de la Dennerle, in modul intern inlocuit) este cel mai bun. Nu vei avea CO2 deci vei avea un pH mare, probabil peste 7,5. Crevetii prefera o temperatura in jurul valorii de 24. Dar nu temperatura in sine poate fi problema. Crevetii sunt foarte sensibili la fluctuatii de temperatura asa ca trebuie sa fii foarte atent la schimbul de apa. Apa de schimb sa fie la temperatura apei din acvariu. Eu ti-as recomanda Red Sakura. Am acvarii de 20-30 litri, echipate cum am spus mai sus. Din 10 bucati am donat pina acum vreo 200!!! Pe substrat eu as pune moss. E perfect pentru ei.
Pushkatu wrote:28, acvarist din frageda pruncie cand tineam pesti prinsi de pe vale cu pahare de suc transparente in borcanele de muraturi ale maicamii, pana a crapat unul din ele si a "erupt" parchetul, ulterior bataii am primit si un acvariu de 80-100 litri. Un schimb foarte corect!

Multi inainte!

Vezi cum te invirti de o cotonogeala mai serioasa. Citeva zile in spital si te-ai “scos” de un 250-300!!!
Salut Octavian! Bine ai venit!
O realizare! Felicitari!
Eu as fi plantat pusilla in smocuri mai mici si mai dese. Daca are tendinta sa iasa din substrat, portioneaz-o mai deasa si infinge-o mai bine in substrat.
Gabi C wrote:
rodoselada wrote:Multumesc Gabi! cred ca merita mai mult, dar asta este

Din scurta mea experienta pe partea de cocursuri concluzia care am tras-o este ca sint extrem de subiective.

Perfect de acord. Insa, daca te intereseaza concursul, asta e ... accepti si asta.
Cu siguranta s-a intimplat una din doua (le-am patit si eu pe amindoua) : ori nu ai reglat bine numarul de bule ori nu ai strins bine reductorul. In rest, daca e reincarcabila poate fi si complet goala, CO2 se incarca la kg, nu la litru. Pentru siguranta, verifica si garnitura reductorului, eu am avut si o astfel de surpriza neplacuta cu un sistem asemanator.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: