[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mircea260686
Unripe member

IP:

Am urm?toare situa?ie:
De curând m-am hot?rât s? achizi?ionez un sistem CO2, pentru un acvariu de 125L, ?i am optat pentru JBL Proflora M501. Se pare c? nu m-am descurcat foarte bine la montare sau pur ?i simplu am setat prea multe bule pe secund? pentru a aduce acvariul la nivelul de pe tester deoarece în aproximativ 3 s?pt?mâni, butelia de 500g s-a golit.
Partea proast? este c? aceasta s-a golit în timp ce eu eram în concediu, iar în instruc?iuni scria c? fiind o butelie reînc?rcabil? în momentul în care scade sub 30 de bari s? o ducem la reînc?rcat.
Având în vedere c? ea s-a golit complet, o mai pot reînc?rca ?i este normal s? se termine a?a repede?

Mul?umesc anticipat,
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Cu siguranta s-a intimplat una din doua (le-am patit si eu pe amindoua) : ori nu ai reglat bine numarul de bule ori nu ai strins bine reductorul. In rest, daca e reincarcabila poate fi si complet goala, CO2 se incarca la kg, nu la litru. Pentru siguranta, verifica si garnitura reductorului, eu am avut si o astfel de surpriza neplacuta cu un sistem asemanator.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/09/2018 17:30:27

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Mircea260686
Unripe member

IP:

Mul?umesc frumos pentru informa?ii.

A? mai avea câteva întreb?ri:
În manualul oferit de ei zicea s? încep cu un 10 bule pe minut ?i s? cresc treptat. Urm?rind tester-ul oferit de ei am tot crescut num?rul de bule în decurs de o s?pt?mân? pân? am ajuns la 3 bule pe secund? (poate de aici ?i cauza termin?rii a?a rapide a tubului). Ei spun c? ar fi trebuit s? m? ?in? aproximativ 4 luni (?i 2 ar fi fost bine). Am tot crescut pentru c? altfel apa nu î?i men?inea nivelul de CO2 în limitele specificate de ei.
Cât despre reductor,... cum a? putea verifica garnitura?
?i ca ultim? întrebare, cunoa?te cineva un centru de înc?rcat butelii în Bucure?ti în apropiere de Drumul Taberei?

Mul?umesc anticipat,

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: