| Message |
|
|
@Gabi C
OK, pentru toate momentele placute ale conversatiilor noastre, si de aici si de pe mess sau telefon ... accept botezul! Daca vede sefu’ il rog sa opereze!
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Silviu eu ti-as schimba nickname . Ti-as pune " Aquaman". 
Sa inteleg ca sufixul vine de la ... maniac!?
|
 |
|
|
|
Dap. Intre timp m-am documentat. Plexiglas ar fi o solutie. Un bazin ingropat intr-o camera subterana, cu o parte supraterana, mascata de o stincarie si o fereastra lasata libera in fata. O foaie de pelxiglas are 3/2 m. Asadar, putem sa coborim subteran peste 1 m cit ar fi adincimea de siguranta. Si in el se pate face chiar si un scape de tip biotop.
|
 |
|
|
|
Sau ... un acvariu suspendat, care poate fi scos iarna si reinstalat primavara!
|
 |
|
|
|
Salutare!
Am o idee! Sa vedem cit de buna sau de nebuna e. Motiv pentru care si postez aici.
Vreau sa fac un iaz mic, partial subteran, partial suprateran, incastrat intr-o stincarie. Insa vreau sa postez in partea din fata un perete din sticla, astfel incit sa se poata urmari viata submersa ca intr-un acvarii.
Stiu ca asta presupune anumite solutii. M-am documentat in legatura cu filtrare, skimmer, UV, pozitionare fata de soare, intretinere, etc. Cu siguranta mai discutam despre asta si as fi recunoscator celor cu experienta daca intervin. Insa, ca prim pas, care ar fi solutia sa am un perete transparent si care sa reziste?! Eventual solutii pentru izolare pe timpul iernii, poate incalzire ...?!
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Inca in lupta cu BBA ... dar deja a inceput sa dispara.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Multumesc Adrian. M-am exprimat de mai multe ori in legatura cu participarea la concursuri. Nu prea ma tenteaza, prea au un aer de Eurovision. Poate in viitor ...
In legatura cu led-ul ... intre timp m-am documentat. Sunt diferite calitati, depinde mult de cit iti permti sa platesti. Oricum, ar fi timpul sa incepem sa ne obisnuim cu ele, cam acesta e trendul din cite vad; destul de curind neoanele vor fi inlocuite de toti producatorii. Deja sunt unii care nu mai produc decit lampi pe led!
|
 |
|
|
|
Taie-le aproape de rizom. Cresc altele. E Anubias barteri.
|
 |
|
|
|
Nu e frunza, e o floare!
|
 |
|
|
|
Frumos. Este si planta mea preferata.
|
 |
|
|
|
Inainte de orice, pune o poza. Nu te apuca sa faci schimbari mari. Oricum, schimbul de apa nu strica dar hai sa vedem ce fel arata.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Minunat!
Nu te mai atinge de el!
Cind te apropii de el sa ai haine cu multe buzunare. Eu asa fac!
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Foarte interesanta lumina Silviu. Foarte "daylight" sa zic asa . Cel putin asa se vede in poza.
Ma bucur de bazin ca isi revine si ca ai avut rabdare cu el .
Multam Gabi. Mi-a scos citiva peri albi in plus dar cred ca a meritat.
|
 |
|
|
MSI wrote:Super! Jurassic Park, ce sa mai!
Merci! Inca mai am ceva bba dar e spre bine.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Lasa-l in apa. Nu deranjeaza decit din punct de vedere estetic. Poti incerca sa il aspiri la schimbul de apa.
|
 |
|
|
|
Dry start este foarte frecvent folosit dar mai ales pentru gazon si plante care cresc bine emers. Wabi Kusa nu e nimic altceva decit un acvariu sec. Da, te ajuta mult la gazon in sensul ca atunci cind adaugi apa nu mai risti sa se desprinda din substrat. Dry start nu are treaba cu ciclarea care trebuie parcursa oricum.
|
 |
|
|