Message |
|
Mda ce am mai facut nou azi am pus o inprovizarie de iluminare. Patru bare de leduri smd fiecare de 10W. As pune niste poze dar nu stiu cum.
Acum am 58 W in acvariu de 60 l cu tot cu neonu de 18 W de la capac. Sper sa nu fac supa de pesti la vara se cam incalzesc ledurile pe viitor am sa pun un ventilator ceva alimentat la 12V.
Ledurile au lumina rece 6500k .
As vrea niste pareri despre plantat, cine stie cum as putea pune cateva poze repede?
|
 |
|
Eu personal am optat pentru benzi de leduri de la chinej.
O banda de 10W aproximativ 20 Cm daca pun 4 benzi si cu neonul original al capacului de 24W ma gandesc ca e destul la un acvariu de 60 l.
|
 |
|
Revin, am luat pana la urma un sun sun HW 402B are si lampa UV acum anu stiu lampa aia trebuie sa functioneze tot timpul ? Pe langa filtru am mai luat si un prefiltru care are bureti de diferite marimi de porozitate cica se foloseste pentru filtrare mecanica. In canistra am pus ce am gasit si eu la Suceava niste inele ceramice de la sera si carbune activ mai maruntel. Acum nu prea am gasit in instructiuni cum se pune materialul filtrant nu stiu cum circula apa in canistra. Am pus nu mai stiu daca la caseta de jos am lasat filtru ala de plastic dar am pus inelele ceramice la mijloc am pus carbunele activ si caseta de sus am lasat filtre care erau adica panza aia alba nu stiu cum ii zice. Apa e curata se vede diferenta dar ma gandesc ca nu vrea are presiune mare sau ma gandes ca o fi de vina prefiltru ii mai taie din putere.
Am si eu niste nelamuriri afecteaza cumva daca functioneaza non-stop lampa de UV?
Carbunele dizolva si fertilizarea care o pun zi de zi ?
La inelele ceramice care le-am cumparat am primit si o solutie care contine bacteri din ce inteleg eu cu engleza mea cica se pune pe direct in filtru, eu am pus in acvariu cat zicea pe flacon curios ca pesti nu au avut de suferit.
Pana acuma am pus de 2-3 ori sa mai contiuni sa pun in acvariu bacteri ?
Capacu de la filtru e un pic caldut e normal ?
Ce ar trebui sa mai pun in filtru? Sau e destul ma gandesc ca daca scot panza aia cu ce a venit filtru .
|
 |
|
Cam asta e si scopul meu spor la crestera plantelor.
|
 |
|
Daca tot veni vorba pe langa un grup de neoni merge si un beta ?
|
 |
|
Chiar azi ma-m uitat la filtre sun sun si nu stiu ce model sa cumpar cu lampa UV sau fara .
Si in ca ceva nu sunt lamurit cum montezi prefiltrul ala la filtru saun cum vine ?
Si mai trebuie si medi filtrante inele ceramice. Si mai ce se pune in el? Ca bureti nu cred ca mai sunt asa de folositi .
|
 |
|
Salut
Ma gandesc ca ai sarit peste ciclare. Daca da, ar fi bine sa cumperi Bacterii Prodibio Bio Digest si JBL Biotopol sau ceva asemanator si lasa acvariul la ciclat . Lumina mai putin .
Sunt curios cum va arata pietris albastru cu plante.
Filtru sa nu il speli in apa de la robinet, scoti din acvariu sa nu omori bacterile din el.
Daca am zis ceva gresit poate ma corecteaza profesionisti .
|
 |
|
Pai si pana la urma care ar fi diferenta intre filtrul sun sun si celelalte care zicem ca sunt de marca. Din ce am inteles eu important la un filtru e sa ai material filtrant cat mai mult in el . Si daca are prea mare debitul si flutura plantele din acvariu prin ce metoda as putea sa scad debitul daca nu are robinet sa zicem? Ce material filtrant sa cumpar pentru o apa cat mai limpede, ca banuiesc ca daca vine cu medi filtrante nu cred ca sunt asa de calitative .
|
 |
|
Cumpar vibrator astept oferte.
|
 |
|
Este vreo regula pentru cresterea puilor? Cati pui la 1l in functie de marimea puilor. Nu vreau ca pui sa nu se dezvolte normal .
|
 |
|
Ma tot intreb de ce imi "sapa" melci in nisip in jurul plantelor mai ca le scoate si inca ceva nisipul tot imi vine in fata dupa un timp . Nu cred ca e de la filtrul intern. Melci sunt pomacea.
|
 |
|
Melci pomacea Diametru : 4-5 cm pret 2 lei bucata. Trimit si in tara prin posta daca am sa am timp.
|
 |
|
Am primit ca donatie plantele :
Hygrophila difformis
# Ceratopteris thalictroides
# Hydrocotyle leucocephala
# Hetherantera zosterifolia
# Microsorum pteropus (normal, NU narrow leaf)
Care sunt de mijloc care de fundal si care in fata ceva detali de plantele astea ca vreu sa le bag in acvariu repede . Multumesc donatorului .
|
 |
|
Ca sa ii hranesti cu artemia trebuie sa faci cate 2-3 porti la diferente de 36 de ore sau cand eclozeaza sa ai tot timpul sa le dai . E un pic de munca.
|
 |
|
Dupa 48 de ore daca gasest o aschiuta mica pe geam ala e pestele tau :-) . O sa fie multi, dupa ce le scad burta poti sa le dai galbenus fiert. Pui o bucatica mia cam cat o fasola in un ciorap de dama si il framanti in apa pana se tulbure putin apa filtru sa fie inchis cat i hranesti . Sau partea mai usoara este de cumparat de la jbl un fel de picaturi care le pui in apa, un fel de mancare lichida .
|
 |
|
La mine e prima data cand imi depun niste pesti. Am pus apa in acvariu am lasato cu un filtru tip burete cam o saptamana si dupa care am adaugat perechea intro seara dupa ce sa intunecat inpreuna cu o planta care pluteste. In acvariu am pus o plasa care se pune la constructie pentru izolatie si planta + perechea la lumina acvariului mare semi intuneric cumva + capacul peste acvariu si le-am lasat putin spatiu de miscare . Ce regret e ca am pus substrat destul de mare si e greu de facut curatenie . La mine ama are un ph cam de 6,5-7 . Nu am crezut ca am sa am pui dar am avut noroc . Ai rabdare sa vezi poate poate .
Acuma stau si ma gandesc ce am sa fac cu iei cand or sa creazsca sunt destul de multi si asa mananca artemia pana se fac niste baloane e foarte faina experienta asta. La petshop pare il am in oras nu primeste la schimb si nuci nu cred ca vrea sa auda de cumparare deci am sa am o problema pe viitor .
Imi cer scuze de scris dar scriu de pe telefon :-). Daca ai intrebari in plus te ajut daca stiu.
|
 |
|
Eu a acuma piu de tetrazoni ce conditi le-ai oferit la depunere ?
|
 |
|
Nu prea am incredere in unu second decat sa cumpar unu second si sa imi functioneze putin si sa se defecteze mai bine mai pun ceva banuti si iau unul nou cu garantie nu vreau sa ma complic. Ce imi mai recomandati ? Multumesc de raspuns .
|
 |
|
Buna seara.
Am ajuns la concluzia ca filtru meu nu mai face fata la cei 60 de litri cu 7 tetrazon maturi si cu sanitaru care a atins deja 15 cm si vreo 70 de pomacea.
In fiecare saptamana filtrul se cam colmateaza cu mizere deci am zis sa cer ajutorul vostru .
Ce filtru imi recomandati pentru acvariul asta dar sa fie si pe viitor folositor vreau sa imi fac un acvariu intre 150-200 l si sa fie si acceptabil la pret. Va multumesc.
|
 |
|
Oule de artimedia care plutesc dupa ce opresc aierul mai sunt bune de ceva sau sa le arunc ?
|
 |
|