[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdann_c
Forum Index » Profile for bogdann_c » Messages posted by bogdann_c
Da dar am citit pe un alt forum ca daca temperatura creste peste 30 C rata de eclozare scade.
Ma duc sa prepar un galbenus sa am ce da de mancare cu artemia nu fac eu treaba azi ma enervez degeaba.
Am cumparat de la jbl artemio mix am pus jumate de litru de apa de la robinet cu doua linguri compozitie asa cum zicea in prospect si dupa 36 de ore tot se invart oule alea in apa da nu pare sa fi eclozat nimica. Am tinut la temperatura camerei s cu o lanterna deasupra. Ce sa le mai fac ca deja incep sa imi pierd rabdarea . Le pun putin pe calorifer sa cresc temperatura apei . Unele oua se invart in apa si mai sunt si care plutesc daca da aierul mai incet. Zicetimi cum sa fac cine are experienta in asa ceva .
Hranesc piu de tetrazoni de trei zile cu galbenus de ou fiert as vrea sa stiu daca pot pune in acvariul lor 2-3 melci pomacea pui . Pui inoata liberi. Si vreau se completez cu apa acvariu sa pun apa statuta ? Sau mai bine sa las asa pana mai cresc 26 C temperatura . Schimbri de apa se fac?
Intrebare:
Nu sunt cam multi pesti pentru 230? Scuze daca am supart pe cineva e doar o intrabare.
Ce fel de frunze sunt alea din acvariu ? Si ce pret au daca le-ai cumparat.
orcum sunt prea mici cred ca am sa pun putin galbenus de ou fiert daca vad ca inoata singuri, daca nu mai incercam mai reproducem mai invatam ca documentatie este multa
Si mie mi-a icrat tetrazoanele am vazut 4-5 puiuti lipiti de geam atat. poate mai am prin pietris ascunsi pietrisul e de 3-5 mm. cand sa le dau de mancare galbenus de ou ?A cazut ceva mancare de la parinti lor care a cazut pe pietre si a prins oleaca de mazga alba deasupra as vrea sa sifonez dar ma tem sa nu iau si pui daca sunt pe substrat . Am invatat de acuma nu mai pun pietris sau nu mai dau mancare la pesti cand sunt la inmultire .
Deci e bun idea mea .
Eu zicem sa scoata filtru din acvariu si sa puna o piatra de aier fara sa omoare bacterile din filtru cu tratamente. Si nu mai muta pesti . Zimi ce e gresit in idea asta plus ca trateaza si femela de o vitoare boala . Daca are alt acvariu si are timp liber nah . E gresit ce zic ?
Salut
Parerea mea e sa opresti filtru pui o piatra de aier si aplici tratamentul. Nu cared ca afecteaza plantele si e preventiv si pentru femela . Mai asteapta raspunsuri poate vine o ideie mai buna .
Bine ai revenit si spor la treaba.
Macar vecinu stie cu ce helesteu doarme deasupra capului?)
Va salut.
De dimineata am pus o femela si un mascul de tetrazona in acvariu maternitate inprovizat cu o plasa care se pune la izoltie pentru pereti. Am crescut temperatura si vad ca au inceput sa icreze. In maternitate am un filtru medi filtrante dar care e legat la furtunul de aier, deci nu are pompa ca sa aiba putere sa traga icrele. Si va intreb daca este preo problema daca granulatia pietrisului e de 3-5 mm. Si cam cat ar dura depunerea . Cu ce sa hranesc pui daca vor iesi? Ar trebui sa las oxigenarea apei si peste noapte . Temperatura e de 26 C sa o las asa pana eclozeaza icrele ? multumesc.
Trebuia sa incep cu bine ai venit. Frumos acvariu.
Deci sunt si prin suceava ceva acvaristi da nu se arata :-) poate ai sa ai ceva de vanzare plante cand faci freza la acvariu. Deci mai cautam , are potential suceava :-)
DA Brasov si daca nu are cui sa il dea sunt curios ce face il arunca ? Probabil ca da.
Da donati se fac numai in Bucuresti nu se complica nimeni sa trimita un pachet la cei care nu au magazine prin apropiere . Desi nu cred ca dureaza mult sa trimiti in tara.
Am sa ma arunc primu cu o donatie Avansatule lasa un pm cu adresa ta sa iti trimit cateva fire din putinu meu .
Mai am o problema . De cand am bagat substratul fertilizator de la jbl aquabasic pro am tot inpuritati mici in acvariu. Sa fie de la nespalarea completa a nicipuiui care era inainte ? Eu am procedat in felul urmator am scos apa din acvariu dupa ce am agitat nisipul sa iasa mizeria din el ( aici poate e greseala ca trebuia sa il scot sa il spal separat) dupa care lam dat partea frontala a acvariului si am pus fertilizantul in partea de centru spate si am adaugat peste nisipul din fata. Acuma am si eu banuielele mele.
Ori nu am spalat nisipul cum trebuie ?
Ori am prea multi pomacea in acvariu aproximativ 100 bucati la 60 l.
Ori nu mai face fata filtru care e un halea hl-bt 400 .
Va rog niste sfaturi mi-ar prinde bine.
Va multumesc.
) uitate mai atent maiestre ala galben stiu ca am o armata este o cochilie lunguiata langa el in dreapta e de culoarea nisipuliu .
Revin cu o intrebre am cumparat niste plante recent si cred ca am adus si ceva in plus acuma nu stiu daca e bine sau e de rau . Am observat acuma cateva minute ca un melc necunoscut era pe substrat si anume http://img833.imageshack.us/img833/3338/1nxs.jpg cunoaste cineva acest melc ceva informati ? Multumesc.

Forum Index » Profile for bogdann_c » Messages posted by bogdann_c
Go to: