Author |
Message |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/11/2013 19:20:54
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Mihai Boldor wrote:Uite, eu nu vreau sa te supar Stefan dar eu din cate filtre externe am si am vazut cu ochii mei si la altii eu inca nu am vazut filtru ala care sa nu il auzi numai daca stai la jumatate de metru de el, mi se pare putin treaba asta ca si masinile tuturor care consuma mult mai putin decat masina ta
Nu ma superi deloc
Promit sa fac o filmare dupa ce le pun din nou la treaba. Momentan stau pe butuci, caci acvariul e gol...
Doar ca intre timp au mai ramas doar Eheimul 2224 si JBL-ul e701. Celalalt a fost vandut dupa ce am renuntat la unul din acvarii.
aLLLx wrote:Din cand in cand puneam mana pe el ca sa-mi dau seama daca mai functioneaza.
Asa si eu
This message was edited 1 time. Last update was at 06/11/2013 19:21:38
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
bogdann_c
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/04/2015 12:17:04
|
bogdann_c
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3a077e8acfc4a2b463c47f2125fdfac5.jpg)
IP:
|
Pai si pana la urma care ar fi diferenta intre filtrul sun sun si celelalte care zicem ca sunt de marca. Din ce am inteles eu important la un filtru e sa ai material filtrant cat mai mult in el . Si daca are prea mare debitul si flutura plantele din acvariu prin ce metoda as putea sa scad debitul daca nu are robinet sa zicem? Ce material filtrant sa cumpar pentru o apa cat mai limpede, ca banuiesc ca daca vine cu medi filtrante nu cred ca sunt asa de calitative .
|
|
 |
cristinub1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/04/2015 18:25:32
|
cristinub1
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/52bdba949576e6bcec5682a4993bfb58.jpg)
IP:
|
Eu am cumparat HW 303a de circa 2 saptamani impreuna cu un prefiltru. Toate au costat 400 de lei. Fata de JBL 901e pot sa spun ca e mult mai puternic si incape mai mult material filtrant in el. Plasticele sunt OK, nu am folosit insa in-ul pentru ca am si eu un JBL Topclean 2. Furtunele sunt de calitate foarte buna
Legat de zgomot pot sa spun ca e destul de OK, are un nivel de zgomot comparabil cu JBL, aud insa cum susura apa prin skimerul de suprafata  .
Am desfacut filtrul de curiozitate ieri si mediile sunt foarte curate, prefiltrul isi face treaba cu brio.
Nu pot sa vorbesc inca despre fiabilitate, vom vedea pe parcurs, insa garantia este de 24 de luni.
Ca o chestie amuzanta am patit si eu faza cu spatiul pomenita mai devreme. M-am speriat ca nu incape in dulap (dulap standard pentru Eheim 180 litri). Rezolvarea am gasit-o prin scoaterea uneia din usi, iese foarte usor cu o surubelnita potrivita in locasul special. Montarea se face la fel de simplu. Avand in vedere ca nu ar trebui sa umblu la el mai des de 4-5 luni nu este o problema.
|
|
 |
bogdann_c
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/04/2015 18:48:29
|
bogdann_c
Junior member
IP:
|
Chiar azi ma-m uitat la filtre sun sun si nu stiu ce model sa cumpar cu lampa UV sau fara .
Si in ca ceva nu sunt lamurit cum montezi prefiltrul ala la filtru saun cum vine ?
Si mai trebuie si medi filtrante inele ceramice. Si mai ce se pune in el? Ca bureti nu cred ca mai sunt asa de folositi .
|
|
 |
cristinub1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/04/2015 18:58:31
|
cristinub1
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/52bdba949576e6bcec5682a4993bfb58.jpg)
IP:
|
Dupa parerea mea nu e necesar filtrul UV, dar daca iti poti permite ia-l ca poate il vei folosi vreodata.
Prefiltrul se monteaza pe furtunul de in (tai furtunul si il intercalezi acolo). Prefiltrul va reduce foarte mult interventiile la filtru, vei face curatenie doar la buretii din prefiltru fara teama de a umbla la mediile filtrante si a le deranja.
Eu am inlocuit perlonul care vine cu filtrul cu inele ceramice (partea de jos, filtrare mecanica) si micromec. Mai aveam si niste ADA BIO Rio pe care l-am pus intr-unul din sertare. Stiu ca nu mai aveam nevoie de filtrarea mecanica la filtru (o face prefiltrul) dar le aveam in vechiul filtru si le-am folosit ca sa grabesc ciclarea. Intentionez sa le schimb cu SERA Siporax atunci cand o sa gasesc.
|
|
 |
bogdann_c
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/04/2015 18:14:55
|
bogdann_c
Junior member
IP:
|
Revin, am luat pana la urma un sun sun HW 402B are si lampa UV acum anu stiu lampa aia trebuie sa functioneze tot timpul ? Pe langa filtru am mai luat si un prefiltru care are bureti de diferite marimi de porozitate cica se foloseste pentru filtrare mecanica. In canistra am pus ce am gasit si eu la Suceava niste inele ceramice de la sera si carbune activ mai maruntel. Acum nu prea am gasit in instructiuni cum se pune materialul filtrant nu stiu cum circula apa in canistra. Am pus nu mai stiu daca la caseta de jos am lasat filtru ala de plastic dar am pus inelele ceramice la mijloc am pus carbunele activ si caseta de sus am lasat filtre care erau adica panza aia alba nu stiu cum ii zice. Apa e curata se vede diferenta dar ma gandesc ca nu vrea are presiune mare sau ma gandes ca o fi de vina prefiltru ii mai taie din putere.
Am si eu niste nelamuriri afecteaza cumva daca functioneaza non-stop lampa de UV?
Carbunele dizolva si fertilizarea care o pun zi de zi ?
La inelele ceramice care le-am cumparat am primit si o solutie care contine bacteri din ce inteleg eu cu engleza mea cica se pune pe direct in filtru, eu am pus in acvariu cat zicea pe flacon curios ca pesti nu au avut de suferit.
Pana acuma am pus de 2-3 ori sa mai contiuni sa pun in acvariu bacteri ?
Capacu de la filtru e un pic caldut e normal ?
Ce ar trebui sa mai pun in filtru? Sau e destul ma gandesc ca daca scot panza aia cu ce a venit filtru .
|
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2015 00:50:39
|
Faye
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/890ff058169b5a1d1a7f07d467f1f57b.jpg)
IP:
|
Era bine sa te interesezi inainte sa setezi filtrul extern, pentru ca nu e recomandat sa il tot freci, mai ales la inceput. Lampa UV se foloseste atunci cand e nevoie de ea (apa verde de exemplu), nu tot timpul. Carbunele activ se foloseste pentru filtrare chimica (ex: dupa ce ai facut un tratament medicamentos, elimina resturile de medicament din apa), nu ajuta filtrarea biologica si trebuie schimbat periodic. Deci nu ar trebui sa se gaseasca in filtrul tau extern, mai ales daca fertilizezi.
Prefiltrul afecteaza prea putin debitul, este foarte bun pentru filtrarea mecanica, reduce mult interventiile de mentenanta ale filtrului extern.
Panza aia alba se numeste perlon si ea este vinovata de diminuarea debitului. In plus se colmateaza foarte repede si va trebui schimbata foarte des.
Apa in filtru circula de jos in sus, iar bacteriile trebuiau puse in filtru, asa cum recomanda producatorul, nu in acvariu. Continua aditia de bacterii, dar pune solutia cu o seringa in sorbul filtrului.
Medii indicate pentru filtrarea biologica ar fi: Ada bio rio, matrix, sera siporax, micromec, etc.
|
Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus |
|
 |
bogdann_c
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2015 13:01:51
|
bogdann_c
Junior member
IP:
|
Mda ce am mai facut nou azi am pus o inprovizarie de iluminare. Patru bare de leduri smd fiecare de 10W. As pune niste poze dar nu stiu cum.
Acum am 58 W in acvariu de 60 l cu tot cu neonu de 18 W de la capac. Sper sa nu fac supa de pesti la vara se cam incalzesc ledurile pe viitor am sa pun un ventilator ceva alimentat la 12V.
Ledurile au lumina rece 6500k .
As vrea niste pareri despre plantat, cine stie cum as putea pune cateva poze repede?
|
|
 |
Dr Nano
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/09/2018 18:49:40
|
Dr Nano
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a15f9896c1b92e7adc7d0232afb30816.jpg)
IP:
|
Salut,
Imi puteti spune va rog daca reducand debitul cu aprox. 20% din robinetul out-ului risc sa suprasolicit pompa incat sa se uzeze mai repede sau chiar sa se defecteze?
Eu am un Dennrle Scaper's Tank 35l iar filtrul extern este Eheim Classic 250 (2213).
Multumesc!
|
Nano Habtat 35
Puffers' Island 30 |
|
 |
|