[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa tulbure in acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
S!N!K
Unripe member

IP:

Buna,

Sunt nou in domeniu si ca orice inceptor am facut cateva greseli pentru ca nu m-am documentat corespunzator.
Am un acvariu de 60l de o saptamana, neplantat, populat cu 6 pesti (2 molly, 2 pesti zebra si 2 coby) a carui apa a capatat la 2 zile dupa ce l-am umplut o culoare tulbure (galben-verzuie zic eu, o sa pun si cateva poze ca sa fiu mai explicit).

Caractesticile acvariului:
Filtru aquaball 60
Incalzitor setat la 26 grade
Lumina 15W
Pietris colorat 2-3mm si pietricele de marmura

Cea mai mare greseala a fost ca nu am lasat acvariu la ciclat si banuiesc ca apa nu mai e cristalina si din acest motiv. Intrebarea mea este daca apa isi va reveni si se va fi din nou curata ca la inceput.
Daca da, in cam cat timp ?(are deja 5 zile de cand e tulbure si nimic).

Daca nu, ce imi recomandati sa fac?

Schimb apa la 3 zile (aprox. 10 l) cu apa de la robinet lasata o zi la declorat si pestilor le dau de mancare de 2 ori pe zi.

Pesti nu au nicio problema momentan sunt foarte activi, se hranesc, si pare sa nu ii deranjeze apa 'murdara', insa pe mine da fiind destul de inestetica .

Multumesc anticipat ,
[Thumb - 1428245103027-323189594.jpg]

bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut

Ma gandesc ca ai sarit peste ciclare. Daca da, ar fi bine sa cumperi Bacterii Prodibio Bio Digest si JBL Biotopol sau ceva asemanator si lasa acvariul la ciclat . Lumina mai putin .
Sunt curios cum va arata pietris albastru cu plante.
Filtru sa nu il speli in apa de la robinet, scoti din acvariu sa nu omori bacterile din el.
Daca am zis ceva gresit poate ma corecteaza profesionisti .
stefanp
Moderator

IP:

O tulburare albicioasa paote fi de la faptul ca bazinul nu e ciclat, bacteriile incep sa se formeze si isi "cauta locul in acvariu".
O apa verzuie insa poate fi semn de alge.
Din poza ta nu vad sa aiba vreo culoare anume ...

In orice caz, ia si cumpara niste plante si pune-le in acvariu, te vor ajuta impotriva algelor.
De asemenea, cred ca 5 ore de lumina sunt de ajuns in momentul de fata, pentru ca nu ai plante. Ceva lumina ambientala oricum mai vine ca sa "vada" pestii prin acvariu

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sincer am stat pe ganduri daca sa raspund asta nu datorita faptului ca nu stii sigur daca e ciclat(nu e ! Iti trebuie 4-6 saptamani sa se intample ) ,ci pentru albastreala aia care o ai pe jos in bazin, de obicei in cazuri din astea se arunca orzul la gaste adica respectivul cere sfaturi si face tot asa cum crede /ii place lui , au fost n cazuri cand daca ii spui sa scoata "vopsiturile" (a se citi bile de sticla,castele, epave, plante plastic etc.) raspunsul era : nu ca "e pentru copil" ,"asa ii place sotiei" si altele de genul asta . Poate nu esti un caz pierdut :
1. Scoate kitsch-ul ala din acvariu (albastru si alb)
2. Fa rost de un substrat natural-cel mai simplu nisip quartzos de filtre de piscina, gasesti in majoritatea hipermarketurilor(vezi ca trebuie spalat)
3. Pune plante naturale :valisneria ,anubias ,microssorum etc. sunt nepretentioase (anubias si microssorum le prinzi pe pietre naturale sau radacini nu se pun cu radacina in nisip)
4. Pune ceva radacini
5. Foloseste bacterii ca si biostarter, iti vor grabi ciclarea (Sera are toxivec in caz de problemre dar il poti folosi si in mod curent, plus restul ce ti s-a spus)
6.Continua sa te tii de schimburile de apa, astea si faptul ca nu e aglomerat ti-au salvat pestii pana acum(asta cu schimburile neaparat pana se incheie ciclarea)
Creaza un mediu placut relaxant in bazin , sigur pana la urma fiecare face ce vrea, numai bine
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: