[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Ma scuzi ca sunt atat de brutal dar, acvariul tau arata chiar urat din cauza dimensiunilor extrem de aiurea pentru un acvariu cu ciclide. E ca nuca'n perete. Te doare retina cand vezi proportiile alea total nepotrivite.

PS Smallest e corect
Luati un Pleco ;)
Carbonul sub forma de CO2 se pune in ecuatie?. Astia de la Seachem se lauda ca pe cca 1-1.5 mm adancime mediul este colonizat de bacterii aerobe si in interior de cele anaerobe.
Avand in vedere ca pasul asta l-am facut doar sa ajut la scaderea nitratilor sub 20-25 pastrand oricum schimburile saptamanale, daca credeti ca ar putea sa dauneze prefer sa maresc flow-ul sa se colonizeze cu bacterii aerobe.
Pana mea . Si care ar fi sursa de carbon organic si cum ar trebui dozat?
Kiru conform celor de la Seachem pentru functionarea corecta a Denitrate trebuie un flow de sub 200l/h. Din ce am inteles de pe forumul lor denitrificarea se face in interiorul materialului datorita porilor mai mici decat la Matrix de exemplu, pori unde la flow mic nu mai ajunge oxigenul. Ma gandeam ca reducand debitul la cca 60l/h le creez conditii mai bune de dezvoltare
Scuze nu am vazut postarea ta Andpop! Folosesc JBL natur si Solar. Trebuie sa vezi cum le pui daca iei asa ceva . NU mai stiu exact care e in fata si care e in spate insa diferenta e colosala.

Intre timp am facut un upgrade la filtrare:

Filtrul JBL 1500 e acum plin cu Siporax. Nu stiu de ce traiam cu impresia ca e plin cu asa ceva si la curatenia lui am constata si am remediat "defectul" (jumatate era cu ceramice ordinare de "rupere a jetului)

Am adaugat un filtru Eheim 2213 plin cu Denitrate si l-am gatuit la cca 60 de l pe ora sa-si faca si Denitrate-ul treaba optim. Au incaput doar 2 litri si umpic. Mai am aroape un litru pe care l-as baga in celalalt filtru Eheim in cativa strampi. Ma gandesc ca astfel sa restrictionez flow-ul in zona Denitrate-ului ca acesta sa faca efectiv denitrificare. Ce parere aveti ? Ma chinui degeaba?

Vreau sa am acvariu cu Oscar si nitrati sub 10

Populatia este :

1 Oscar 25+ cm
1 Green Terror 22 cm
1 Jaguar 20 cm
2 Red Severum 18 cm
1 Gibigeps nemasurat
2 JD 15 cm
si............................................
1 Cyanogutatum Texas Ciclid de ....................5-6 cm

A plecat un mascul de JD ca isi lua cafteala ce la ceilalti doi de numa numa, si masculul de Nigro a primit o gagica in acvariul de la servici.
In rest toate bune
Americane mici
Vand canistra din inox alimentar. Are cca 20 de l. Include robineti de inox alimentar si garnituri. Are si o sita tot din inox pe care se poate aseza mediul filtrant.
Inaltime totala cca 50 cm si diametru cca 27 cm.
Canistra a avut un por pe care fostul proprietar la izolat cu silicon. La mine a stat cu apa si nu curge sigur.
Se poate cupla la o pompa de apa si obtineti un mega filtru extern.
O vand ca nu imi incape in dulap.

Pret 250 RON.

Dan
0745-145354
office@eurodeka.ro
Daaaaaaaaaaa........... O aduc eu, am un bax.
La asta te referi ?
Green Jack Demsey? Astia as vrea si eu sa ii vad

E cam mic acvariul dar daca ai grija sa nu le aduci multi vecini o sa se descurce.

Bafta!
Vezi, ai ascultat de mine si esti in top

Felicitari pentru performanta!
Vreau si eu cativa daca mai sunt disponibili.
Iti dau PM cu detalii.

Dan
Ma refeream pe tur sau pe retur?
Daca nu ma insel corect e pe retur ?

Tu ai umplut cu Matrix daca imi aduc bine aminte. Cum isi face treaba din punctul tau de vedere?
Tu unde ai montat pompa la al tau?
Buna
am cumparat o canistra de inox de cca 20 de l pe care vreau sa o umplu cu Siporax si eventual roca vulcanica. In camera de decantare ma gandeam sa folosesc niste bureti de vase din plastic (genul acela cu care se freaca oalele arse ) care sa ajute la depunerea impuritatilor mari.

Ce pompa imi recomandati pentru ea si unde imi recomandati montarea ei? Nu as vrea sa o montez inl canistra.

Mentionez ca acest filtru va functiona in paralel cu alte doua filtre cu bureti respectiv Siporax, la acvariul meu de 550 de l. Diferenta de nivel este de cca 1-1.2 m.

Multumesc de sfaturi!
Dan
Pestii mei ;)
Aha omu' nu vrea sa discute de preturi .
Si tu esti insurat asa-i
Foate frumos! Felicitari!

Decorul de unde l-ai luat?

Dupa distanta se pare ca live strimming .

Intre timp "masculul" (asa il credeam eu) de Synspilum a depus impreuna cu cel confirmat de GT . Ponta a fost un insucces cum era de asteptat si ouale s-au stricat toate.

Momentan am de gand sa vand femela confirmata de Synspilum sau sa o schimb cu un mascul daca are cineva.

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: