[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Cumpar si din tara daca sunt doritori sa ma ajute . Acum e mai cald asa ca e posibil
Kinderu te mai gandesti cu Melanochromis chiar ma intereseaza!
Valabil inca. Nu se indura nimeni??
Deoarece am trei vaduve de ceva timp si au cam multe de impartit intre ele cumpar mascul de Melanochromis Auratus din Brasov.
Se poate inchide
Vand 4 masculi de Saulosi cca 6 cm sanatosi tun 10 RON buc sau 30 RON toti 4. Toti sunt in curs de colorare.
De preferat in Brasov

Dan
0745-145354
office@eurodeka.ro
Alpha nu iti bate joc de Elongatusi ca la 100 de l e chiar prea putin. Eu am doi masculi si 3 femele in 240 de l si tot mi se pare putin ptr ei.
Am avut acvariu de 140 de l cat erau mici si iti spun dupa ce cresc incepe show-ul si nu e placut deloc.

Legat de Melanochromisi decolorarea masculului poate fi un semn de stres major cauzat de dimensiunile prea mici ale acvariului si de decor nepotrivit. Eu am pus nisip alb cand am trecut la acvariul de 240 de l si masculul dominant nu isi gasea locul nicicum. Din pacate a murit pana sa-mi dau seama ca stresul era dat de culoarea prea deschisa a decorului fapt ce il facea sa se simta permanent in nesiguranta. Dupa ce am pus nisip negru si pietre mai inchise la culoare ceilalti s-au calmat mediat (si celelalte specii).
Vezi ca e posibil sa ai doi masculi si din cauza asta se bat. Unii se coloreazamai tarziu mai ales daca ai unul dominant. Oricum Melanochromisii sunt foarte agresivi
Nu o sa afli niciodata . Nu ai cum
Daca aveti probleme cu bulele de aer trebuie sa strangeti mai tare furtunele. Din cauza debitelor mari daca nu e strans furtunul trage aer pe la imbinari. E probata chestia . Legat de zgomot verificati daca sta bine se poate sa aiba tampoanele de asezare inegale si sa faca un mic balans/vibreaza
Chiar nu are nimeni femele de dat??
Rebella problema dintre tastatura si scaun exista si cand am avut Tetratec, insa asta nu curgea . Din cate am vazut canistra JBL este dreptunghiulara asa ca nu exista decat doua posibilitati sa pui capacul/pompa, si indiferent cum il pui e acelasi lucru deoarece inauntru totul e simetric .

Mie personal imi pare rau ca nu am mers tot pe Tetratec. Reglajul la JBL e aiurea rau de tot smiliela Tetratec era cu robineti ptr astia mai nepriceputi ca mine dar era OK si garnitura era ok simteai cand inchideai filtrul ca preseaza pe margini.
Rebella ce legatura are asezatul capacului cu reglajul debitului?? Nu poti sa-l pui invers sau aiurea ca nu se mai inchide. Initial nu a curs cand mergea la debit maxim doar dupa reglare au aparut problemele. Spun asta ptr ca am verificat a doua ji dupa montaj sa vad daca sunt scurgeri si nu era nimic. Dupa reglajul debitului am verificat cam a doua sau a treia zi si am avut surpriza

Nu sunt eu mare mester da un capac de filtru ckiar stiu sa pun . Parerea mea e ca garnitura e prea putin lata (ma refer la partea care face contact intre buza canistrei si capac)si nu ai reglaj pentru strangerea capacului fapt care ar putea ajuta in cazul asta. Sistemul de reglaj al debitului e cam nasol ptr ca nu permite o reglare fina. Cand incerci reglajul te trezesti ca intr-o plaja de cativa mm ai cca 60% din reglaj smilie

Parerea mea.

In rest merge bine pana acum
Cumpar femele de Saulosi sau schimb cu masculi cca 6-7 cm
Vand si JBL Novo Rift 125 g si JBL Novo Stick M ptr ciclide ai mei nu vor sa le manance ????? 10 RON per bucata de preferat in Brasov
Contact
office@eurodeka.ro
0745-145354
La mine a fost exact invers cu Tetratec EX 700 nu am avut nici o problema cu el cca 6 luni cat l-am avut. Am luat apoi JBL e 1500 si asta a curs de la inceput. Am asezat si am reasezat garnitura de cateva ori pana si-a gasit locul si nu a mai curs . Partea proasta a fost ca a curs doar cand am decis sa modifc debitul ( de la maneta de debit bineinteles)si datorita faptului ca se prelingea putin pe partea din spate initial nu am observat asa ca mobila a gustat umpic de apa . Acum am pus filtrul intr-o tava ca sa fiu sigur ca observ orice scurgere inainte sa mai am surprize
Eheim de 240l am luat si eu de la Hornbach si a venit doar cu capac si neoane 950 RON
Multumesc de raspunsuri!

Am facut mici schimburi de apa. Cred ca si filtrul are o influenta negativa de cand l-am luat baga bule de aer in continuu. L-am dat mai incet sa nu suprasatureze apa cu gaze.

Va tin la curent
Am o problema cu o femela de Saulosi. Are ochii umflati (in genul in care au carasii ochii iesiti din orbite) inoata cu aripioarele stranse. Nu are nici o lovitura si nici mucegai sau ciuperci.

Am schimbat filtrul de curand ( o saptamana). A trebuit sa dau filtrul vechi pana sa se cicleze asta nou, in rest nici o schimbare in acvariu.

Daca are cineva o idee ce ar putea sa fie dati-mi un raspuns va rog
Se poate inchide.

Vandut .
Inca o intrebare:

Cum pot sa fac elongatusii sa nu mai depuna un timp, ca femelele arata jalnic si nu le-ar strica un repaus???

PS: Vine filtrul imediat

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: