[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
danc wrote:Am scapat de algele de pe plante in proportie de 95%, mai este fuzz/hair doar pe pietre.

Cum ai scapat de ele? Banuiesc doar prin stabilizarea bazinului, nu?
Salutare si bun venit

Nu sunt multi pestii din acvariul tau, si nici daca-i iei pe ceilalti nu vor fi. Filtrul cred ca este destul de mare pentru a face fata incarcaturii biologice.
Cu pozele te iertam deocamdata, dar nu prea mult
hungri wrote:eu consider ca este deajuns ....sa am loc pe marigini si pentru tevi cabluri ...eu stiu ce o sa mai apara in timp ...

Crezi ca nu este deajuns?

Pai ce tevi si ce cabluri vei vrea sa bagi tu acolo? Gandeste-te ca iti vor ramane ~25 de cm in fiecare parte.
Io zic sa faci asa: intai te gandesti bine-bine ce vrei sa faci cu acvariul ala, ce vrei sa cresti in el, apoi ti-l croiesti dupa pofta inimii.

La lipit acvarii, nu ma bag, ca nu ma pricep.
Claudiavis wrote:Tot luind plante de ici, de colo

Ei vezi, nu toate plantele pe care ai sunt pentru acvariu. Planta din fundal, cu marginile frunzelor albe, aste Dracena, planta de ghiveci, sau eventual de pond. Nu-mi dau seama prea bine din poze, dar parca nici plantele pe cu fire subtiri (asemanatoare cu smocurile de iarba) nu par a fi plante de acvariu.
Claudiavis wrote:Fitza cred ca e un Molly

Simpatica porecla. Pune o poza sa ne lamurim
Claudiavis wrote:am vazut ca e si rezistenta (daca a surpavietuit ea intr-un bol....)
Sper sa mai aiba rabdare Fîtz? inca un pic. Parca e cam agitat in bol de la o vreme.

Se poate sa fi avut noroc sa supravietuiasca. Pana este gata acvariul, fa-i schimburi zilnice de apa in bol, cam 10-15% din volumul de apa. Este posibil sa se fi acumulat amoniac si nu o vad prea bine. Pe Fitza
Claudiavis wrote:ca substrat am pus pe fund niste pamint de flori fara prea multe chimicale (zic eu) si mult pietris cit spartura de orez

O mare greseala. Scoate pamantul de flori si pastreaza doar pietrisul. Pamantul de flori iti va oferi imaginea unui acvariu dezolant, plin de alge si alte nenorociri. Plus ca cine stie ce valori de nitrati iti mai ridica pe acolo.
Claudiavis wrote:luat acvariul, substratul, o pompa de apa si montat acvariul

Nu este buna acea pompa, daca nu are si medii de filtrare. Tu ai nevoie acolo de un filtru intern, care sa elimine si particulele de mizerie din apa si care sa ofere si suport pentru bacterii
Claudiavis wrote:Sper sa fac rost curind si de plante pt "covor".

Nu te grabi cu plantele de tip covor. Au nevoie de conditii mult mai bune decat ce oferi tu acum, pentru a se dezvolta.

Claudiavis wrote:Aveti ceva idei cum sa ascund un pic pompa aia de aer/apa?

O vei putea ascunde cu ceva plante. Dar nu pe aia, cumperi un filtru intern.

Sfat. Nu te arunca sa cumperi cutare sau cutare lucru, pana nu te sfatuiesti cu noi. Necunoasterea plantelor, a produselor pentru acvaristica, poate duce la cheltuieli care nu-si au rostul
Citeste si invata urmatoarele: Ghidul incepatorului si Ciclul azotului

Dar de ce pu intaritoarele de doar 70 lumgime, cand bazinul va avea 120?
Frumos si generos gestul tau de a dona pestii. Bravos
Dar spune-ne te rog si cateva cuvinte despre tine si acvariul tau la "despre noi". Multumesc
Ionut87 wrote:ma intereseaza si pe mine un beep la nr 0726778176 ms mult bucuresti

Iar pe mine ma intereseaza sa stiu cine esti, de unde, de cand te tii de acvaristica, ce bazin ai, si asa mai departe.

Este chiar atat de greu ca inainte de a solicita ceva la o donatie ( chiar si niste Pistia) sa scrii cateva cuvinte despre tine la "despre noi"? smilie
Deocamdata esti pe minus
Salut si bine ai venit

Stai pe-aproape si scotoceste bine forumul si sigur scoatem ceva bun din...acvariul tau
Nu am foarte mare incredere in testele 5 in 1. Dar daca acea valoare la NO3 este reala, nici nu ma mir ca-ti mor puii. Ar trebui sa testezi si apa din acvariul in care tii puii. De fapt ma mir si de ceilalti pesti ca supravietuiesc la valoare aia de NO3
In privinta celorlalte valori, ai putea sa le lasi asa, daca nu vrei sa cresti cine stie ce plante.
Ar trebui sa se obisnuiasca. Probabil ca inca nu sunt acomodati cu noul mediu. Atata vreme cat nu se ridica la suprafata apei, sau nu se freaca de obiectele sau plantele din acvariu, nu cred sa aibe vreo problema
Salut si bine ai venit iti spun si eu.
Baga putin nasul in sectiunea Anabantidae si multe intrebari isi vor afla raspunsul acolo.
Pentru nelamuriri, cam stii pe unde sa ne cauti
Bine ai venit iti urez si eu.

Ma mananca...degetele asa ca nu mai astept sa deschizi alt topic, ca-ti spun acu.
trandafir wrote:unul de 60litri cu o pereche de betta si 5 scalari

Aici ai o mare incompatibilitate. N-au ce cauta Betta cu scalari. Iar pentru un scalar sanatos si fericit ai nevoie de 50 de litri de apa.
trandafir wrote: unul de 25 litri cu 2 carasei ,2xifo, 2moly si 3 gupy

Total gresit. Carasii, la fel ca scalarii, au nevoie de o filtrare beton si 50 de litri de apa/buc. Te-as sfatui sa renunti la ei.

In rest, numai bine si..."Trandafire, Patraulea, dormiti ma?"

Eu cred ca te complici. In cazul schimbului la picatura, avand in vedere faprul ca apa introdusa in acvariu nu va fi in cantitate mare, nu va conta prea mult cantitatea de clor din apa. Pentru linistea ta sufleteasca, poti pune un filtru umplut cu carbune pe instalatie.
Modelul la care te-ai gandit tu, are mai multe dezavantaje, printre care dimensiunea, faptul ca s-ar putea sa produca ceva stropi si implicit zgomot si nu in ultimul randvei avea o umiditate mult ridicata in acea incapere, din cauza evaporarii.
Vad ca nu te lasi musiu. Ii dai inainte cu ledurile si faci progrese. Felicitari.
alber wrote:Dar nu doar temperatura conteaza, ci si parametrii chimici ai apei.

Ti-am spus putin mai sus ceva.
In afara de asta, sa inteleg ca ai un bazin pe care l-ai compartimentat? Daca da, ai grija sa ai curenti si in compartimentul in care nu ai returul de la filtru, sau filtru. Datorita acelei compartimentari, este posibil ca apa sa "balteasca" intr-un dain parti si atumci vei avea acumulare de amoniac acolo.
Schimburi dese de apa.
Salut si bun venit iti urez,

Acuma, facand abstractie de calitatea pozelor (care nu sunt chiar atat de slabe) pot spune ca imi place acvariul tau. Plantele sunt aranjate bine, dar parca as mai umple putin spatiile goale din fata.
Ochiul ii poate lipsi din varii motive. A fost atacat la un moment dat de un alt peste, s-a lovit, etc. In rest, nu prea avea de ce sa-i ... sara ochiul
Acuma, asa cum a spus si Ioan, daca pestele este in regula, activ, se hraneste si nu are alte urme vizibile pe corp, lasa-l in pace. Singurele complicatii ce ar putea sa apara, ar putea fi o infectare a golului ocular. Dar poate deja e vindecat acolo, asa ca n-ai de ce sa-ti faci griji
cirotariu wrote:Trebuie sa ma obisnuiesc cu plantatul firelor, intrucat la manado pare mai greu, dar ne obisnuim.

Ia fa-ti tu cadou (bani iei de unde stii ca esti baiat descurcator ) de o penseta , sa vezi ce usor o sa-ti fie. Acuma esti pe undeva prin epoca matriarhatului, plantand cu des'tele.
cirotariu wrote:Teste probabil ca nu e cazul sa fac decat dupa prima saptamana (zic bine?).

Poti si mai tarziu. Important este sa "mirosi " cand s-a terminat ciclarea

Nu stiu daca nu te-ai cam grabit cu fertilizarea, chiar si cu iluminatul. Dar daca tot ai facut-o, baga macar CO2 din greu, ca tot n-ai locatari acolo.

Ii iei cu tine, cu tot cu acvariu, sau desfintezi acvariul si dai pestii, plantele, tot ce ai. Dar daca esti plecat asa mult timp, mai bine o lasi balta cu acvaristica.
Am folosit odata acele bile, dar pe atunci lipsa de experienta si-a spus cuvantul, in sensul ca nu era atunci momentul. Nu stiu a-ti spune daca vei obtine rezultate spectaculoase cu ele
Da, cabomba dezvolta si radacini in substrat, dar se hraneste si prin intermediul frunzelor

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: