[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
adrian09 wrote: da Severus... stiu si chiar am un sun sun 602 dar ca nu pot sa il cuplez la cele 2 sun sun 402b.. bine as puea dar nu stiu davca imi oate aigura debitul pentru amadoua

1 Nu iti poate asigura debitul pentru amandoua, dar nu ai putea sa-l pui macar la un filtru ca sa umblii la acel filtru mai rar? Intreb si eu, de curiozitate ... Si pentru Sun-Sun 402b nici macar nu ai nevoie de reductie.
2 Daca tot nu folosesti prefiltrul, poate dau eu o fuga maine dimineata - poate mi-l imprumuti sa vad cum merge la mine pe un JBL 1501 si pana seara ti-l aduc inapoi

LE Sper ca stai bine cu simtul umorului si nu te-ai suparat ca am mai glumit si eu la punctul 2.
MSI wrote:Hmmm ..
La capitolul filtre eu m-as baga sa recomand un filtru sun sun:

Daca am inteles eu bine locuiti in zona militari, magazinul online din link este din zona moghioros si il ridicati direct, nu mai platiti si curierul.

http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=200

Iar daca mai ai 80-100 RON disponibili, iti sugerez sa cumperi si un prefiltru (HW 602A sau HW 603A) tot Sun-Sun si tot de la acelasi magazin.
Pe langa faptul ca iti rezolva filtrarea mecanica, o sa te scuteasca si de multa munca la intretinerea filtrului mare.

Mesajul este pentru Raluca, nu pentru adrian, cu toate ca si pe el l-ar ajuta un prefiltru
De acord 100% cu Humbert.
Eritromicina (1 pastila la 20 de litri) este cel mai bun tratament pentru fin-rot DACA acvariul este ciclat.
Si scoate, te rog, ornamentele din acvariu. Nu stii ce substante se mai dizolva din ele si sunt toxice pentru pesti.
De asemenea, ai putea ridica temperatura la 28 C (mai ales pentru betta) si ai grije ca acvariul sa fie bine aerat.

Nota: Eritromicina nu decicleaza acvariul/filtrul.
Dan P wrote:Iar am "necaz". Vrea cineva ponta?

Stai linistit Dane ca nu te lasam noi la greu
Ne trimit cativa pui de RT si scapam de grija celorlalti pesti.

LE Frumosi rau, ptiu sa nu-i deochi.
Pentru moment nu mai sunt melci disponibili pentru donatii.
Daca mai raman melci dupa ce ridica si colegii de forum pe care ii mai astept, revin cu un mesaj.
Multumesc pentru intelegere.
laur.gherase@gmail.com wrote:Recomand, frumosi si sanatosi. Multumesc frumos pentru cei 25 de melci, din care 8-10 pleaca la un alt norocos.

Multumesc Laur pentru recomandare
cfrtriaj wrote:Salut.am sa doresc si eu 15 melcisori. l?sa?i-mi nr. de telefon într-un pm.multumesc.

Ai raspuns pe PM.
Donez melci pomacea bridgesii de cca 1 cm si peste.
Predarea se face la Statia de tramvai/masina Pictor Harlescu (intre statia de metrou Titan si Piata Delfinului).
Motivul donatiei il vedeti in imaginile de mai jos (din pacate melcii mai mari au fost donati deja).
Se iau in considerare doar cererile serioase : de la 10 melci in sus (sau macar 5-6).

Pentru detalii, trimiteti PM.

Buna seara Catalina si bine ai venit pe forum.
Iti doresc sa ai pestisori cat mai frumosi si mai sanatosi, iar acvariul sa fie frumos si cu apa limpede.

Sa mai si zambim
Am vazut poza din ultimul post al lui Koala (cel cu pachetul de tigari care are un mesaj care combate fumatul) si mi-am adus aminte de diferenta dintre un mort care a fost fumator si un mort care nu a fost fumator:

Mortul care nu a fost fumator este mult mai sanatos decat mortul care a fost fumator.

Nu stiu daca se aplica si la pesti, dar la acvaristi se aplica cu siguranta.
Daca gasim o solutie pentru transport, la primavara, dupa ce se incalzeste ti-l dau cu placere.
Poti sa mai donezi din ai tai daca sunt prea multi.
Pana atunci "Marele Blond" o sa fie un rasfatat si hranit cu toate bunatatile.
Sper sa mai incapa in acvariul vreunui doritor.

Am pus o poza ca sa-l poti compara cu un ancistrus mic (amandoi au 5 luni de cand sunt la mine, iar cand i-am primit "Marele Blond" era cel mai mic dintre ei).
In poza de mai jos este un ancistrus singur.

koala wrote:
ocean wrote:Se face si de 40 de cm, daca are conditii

Confirm, asa e...

Eu va cred ca o sa creasca mare, dar o sa ma despart cu greu de el, nu numai pentru ca este destul de frumos, dar este si super harnic.
Cantitatea de alge mancata de el este mai mare decat cantitatea de alge mancata de 5 ancistrusi (tot pui) - incomparabil.
Pe toti i-am primit cam in acelasi timp iar "hanimalul" era cel mai mic dintre toti (cca 3 cm)
Acum are 5 luni si 12 cm si in curand o sa trebuiasca sa cumpar alge de la colegi ca sa-l hranesc
Cu toate ca este foarte timid, am reusit sa-l surprind in cateva poze.
Imi cer scuze ca geamul este cam murdar, dar pozele au fost realizate pe nepregatite.

koala wrote:Mare minune, mare bucurie... deci exista!

Ezista, ezista, da' nu ie ai nostrii.
Noi, daca avem noroc, o sa trebuiasca sa ne multumim cu unii galbeni ... in prima tura.
Mai avea o preche reproducatoare un tip care statea la Londra, da' l-ati Banat ca a suparat pe reprezentatul unei firme de acvaristica de afara,
mare jmecher pe forum, care nu suporta sa aiba cineva o alta parere decat a lui.
C'est la vie ...
ccdumitrescu wrote:Dragi colegi, propun sa îl ajutam pe colegul sa î?i faca acvariu plantat, numai sa nu mai colecteze pesti, eu dau cryptocoryne

De acord
Contribui si io cu niste Echinodorusi si melci Pomacea frumosi.
Dedicatie pentru nenea Koala.
(Prietenii stiu de ce)

Si inca un filmuletz:

avusesi noroc ca nu fui eu in locul oscarului, ca mancam singur toata punga de creveti
ape limpezi si zile senine
paradoxx wrote:waaaaa,chiar va trebui sa il dai ? sigur e de ala de creste mare ? poate ai noroc si "gasesti" vreun acvariu de vro' 300l ^^

De la 180 la 300 nu e mare smecherie. Daca o fi sa fie, ma gandesc la ceva peste 450 (daca fac o treaba sa o fac ca lumea).
Singura problema este spatiul limitat. Poate gasesc o forma sa dau acvariul de 180 si sa pun in locul lui un Rio 400 sau ceva similar.

In ce-l priveste pe "marele blond" ... ne mai gandim.
La-as tine pentru ca este foarte harnic (in primul rand) si abia in al doilea rand pentru ca este elegant (este gratios cand inoata pe geam sau pe filtru).

LE Cred ca trece de 30 cm la maturitate. Am vazut un stramos de'al lui si nu imi venea sa cred. Da' si acvariul in care era ...
E bine ca Oscarul are propria lui casuta (acvariu) cel putin pana mai creste.
Eu nu ma omor dupa Oscari, deoarece depasesc posibilitatile mele de cazare,
dar asta este tare dragalasi. Sa ai grije de el.

Si sa-i mai dai cate o bere din cand in cand, ca ai vazut ce repede cresc pestii lu' Koala daca stie sa aiba grije de ei.
Ce mititel este Oscarul !!!
Da' las' ca creste el mare si voinic si o sa-l cam haleasca pe paradis in "doi timpi si trei miscari" daca il mai supara.
koala wrote:DA, ancistrusii (gibbicepsul) se vor urca noaptea pe piatra cu icre... nu in mod deliberat, ci ca parte a programului lor nocturn.

paradoxx wrote:exista un pericol real,mai ales cu ventuzele si in special cu gibicepsul,cand parintii nu sunt atenti sau dorm-gibicepsul e nocturn si tupeist-in rest treaba ar trebui sa fie ok

Cred ca amandoi aveti dreptate in ce priveste gibbicepsul. Nu stiu cum face cand da de icre, dar in ce priveste algele este infiorator.
Ancistrusi sunt mici copii pe langa gibbiceps si sunt mai mult de decor pe langa el.
L-am primit acum cca 5 luni cand avea 3-4 cm si arata ca o rama (rima) iar de atunci mi-a curatat de alge un acvariu de 54 litri (lasat special sa se umple cu alge pentru ancistrusi) si acvariul de 180 litri.

Ziua nu prea apare, dar de seara pana dimineata mananca orice verdeata ii iese in cale. Deoarece a cam terminat algele din doua acvarii, acum ii dau castravete, Tetra Wafer Mix, Dajana Spiruluna Wafers si ce mai gaseste el prin acvariu.
O sa-i duc dorul cand o sa creasca mare si o sa trebuiasca sa-l dau.
Este un peste harnic si elegant (auriu), dar tare timid.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: