[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Va multumesc pentru sfaturi si pentru conurile de arin !!!
Deci, fara nici un fel de ventuza.
Daca se va intampla minunea cu Seveumii nu vreau sa risc si sa ma bazez pe o veioza.
Incet, incet si cu ajutorul prietenilor se pregateste "locul faptei".

LE Am cumparat si niste Voogle de la EasyLife. Cica si ala stimuleaza ... ceva, poate chiar si reproducerea.
Orice alt sfat sau parere sunt bine-venite.
Vreau sa amenajez un acvariu de 90 litri pentru o pereche de Golden Severum, pentru reproducere (incercare de … )

In acvariu doresc sa le pun si cateva “animale de companie”:
1. cativa melci Pomacea bridgesi
2. cativa Corydoras (probabil Panda)
3. cativa Ancistrusi (2-3 juvenili) SAU 1 Gibbiceps (este un pui de Pterygoplichthys gibbiceps gold de cca 12-15 cm)

Intrebare: Exista pericolul ca vreunul din aceste “animale de companie” sa haleasca (sau macar sa incerce sa haleasca) icrele de Severum (in eventualitatea ca perechea va depune)?
Amandoua exemplarele sunt foarte frumoase.
Seamana cu puiul pe care il am eu, dar numai la forma, nu si la culoare.
Si fundalul este frumos.
Si conurile de arin sunt frumoase ... si nu stiu unde sa gasesc pe la noi asa ceva
@Laur
Bine'nteles ca se poate. Ti-am trimis detalii pe PM.
Cred ca ai nr meu de mobil, dar l-am mai pus o data si in mesaj pentru orice eventualitate.
Sper ca distanta sa nu te impiedice sa ajungi.
Sa ai ape limpezi si zile senine
Apropos, daca are cineva nevoie de niste melci Pomacea (pui galbeni) sa-mi trimita un PM si se rezolva, indiferent de cantitate.
Chiar si aia s-au inmultit peste masura.
Tot ce am in acvariu face pui ... in afara de Severumii in care mi-am pus atatea sperante.
Un mascul de ciclida centra-american imi mai trebuie ca in rest am de toate in acvariul ala.
Eu va credeam prieteni, iar voi ma instigati numai la prostii. Eu nu mai stiu unde sa tin pestii si plantele pe care le am, iar voua va arde de ierbarit.
Pentru moment incerc sa mai fac rost de un acvariu de 90 litri ca sa separ perechea de Severum gold, iar acvaiul mic o sa ramana pentru puii de Ancistrus super red (cu si fara voal) pana mai cresc.
Pana la urma o sa-i scot si pe aia la donatii (ati vrea voi).
ATAT
Restul, cand ma mut la casa poporului ca aici nu mai am loc.

Foarte frumos acvariul tau.
Este posibil ca baboii mei sa fie mai mititei, deoarece au fost printre ultimii luati de la Koala,
si dupa cum se stie, aia care raman ultimii pe fundul butoiul sunt mai mici si mai prapaditi (in cele mai multe cazuri).
Totusi, noi ii iubim si asa, ii hranim si ii rasfatam si speram sa ajunga si ei mari, grasi si frumosi ca altii.
De fapt frumosi sunt oricum (in special pentru noi).

Stii, ca si cioara zice ca puii ei sunt cei mai frumosi si cei mai negri.
koala wrote:... incep sa se maturizeze sexual si DA, te poti trezi ca depun icre.
DAR, masculii sunt infertili in proportie de 99%... asa ca sansele ca din icrele alea sa iasa ceva sunt mici de tot.
Femelele sunt fertile aproape toate, dar NU se vor combina cu "severumii" tai.

Multumesc ca ai postat din nou explicatiile.
Indiferent daca depun si daca iese sau nu iese ceva sunt superbi si extrordinar de simpatici.
Este o placere sa-i vezi cum se joaca si cum se culca seara impreuna in cate o frunza de Echinodorus.
Parca ar fi niste copii. Nu se poate sa nu-i indragesti.
Chiar ca sunt niste pestisori speciali.

PS La mine au cca 5 cm si au virat spre portocaliu (toti 3).
Superb acvariul !!!
Oricum, mesajul pe care doream sa il postez nu este legat de Seveumi ci de … baboi (adica de puii de Koala).
De circa o luna, doi dintre baboi stau tot timpul impreuna, mananca impreuna, dorm impreuna, iar de circa o saptaman au inceput sa aiba un comportament … ambarasat.

Se bat cu cozile si se musca intre ei. La Severumi imi este clar ce inseamna asta, dar prapaditii astia mici au deja ganduri serioase?
Am reusit sa-i surprind in cateva poze (si imi cer scuze pentru faptul ca sunt de proasta calitate) dar pur si simplu nu imi vine sa cred.
Adica exista riscul sa ma procopsesc si cu niste pui de baboi? Si daca da, cum o sa le spun, baboiasi?

In ce priveste Severumii (galbeni) este clar ca sunt mascul si femela, DAR la Severumi este ceva mai complicat.
Nu inseamna ca daca ai un mascul si o femela in acelasi acvariu ai o pereche. Astia sunt mai mofturosi in alegerea perechii.
Pentru moment, femela de Severum galben sta tot timpul impreuna cu cei doi Severumi Red Spotted (mari si grasi) iar astia au mare grije de ea.
A ajuns sa le fure mancarea din gura si nu pateste nimic, cea ce este maaaar minune.
Celalalt exemplar este exilat in cealalta jumatate a acvariului si rareori trece de mijloc.

La Severumii mici si galbeni cred ca o sa le trebuiasca un acvariu separat daca vrem pui de la ei.
Am scris "mici" pentru ca chiar sunt mici pe langa cei doi crapceni rosii (=Red Spotted Severum), care sunt ditamai dihaniile pe langa ei.

LE Pe langa comportament si preferinte, unul are toate caractersticile de femela (aripoara dorsala mai scurta, lipsa marcajelor pe bot, culoare un pic mai deschisa etc) iar celalalt (care sta singur in jumatatea lui de acvariu) are toate caracteristicile de mascul.
Am vazut postarea cu background-uri 3D si mi-a placut.
Poate ajung la Constanta sa le vad pe viu si poate sa vad si cum le faci.
Mi-ar placea un background din ala, numai sa nu fie prea gros.
Pana aicea este Ok. In ce priveste controlerul asteapta un sfat de la cineva care a mai folosit controler la acvariu.
Imi pare rau, dar la subiectul asta nu am experienta si nu vreau sa te incurc sa sa iti dau un sfat eronat.
Succes si ape limpezi
PS Orice controler alegi, ai grije sa asiguri o rezerva de putere de minimum 20% sau poate chiar mai mult.
Cantitatea de lumina (2 sau 3 benzi) o stabilesti dupa necesitati, dupa niste calcule estimative sau dupa masuratori (daca ai un dispozitiv de masura).
Parerea mea este ca poti sa pui cate benzi vrei tu: 2 sau 3.
Daca ai ciclide africane in acvariu poti sa folosesti si benzi cu temperatura de culoare de 9000 K (oricum nu o sa-ti reziste plantele din cauza ciclidelor).
Sper sa te bucuri cat mai mult de acvariu si sa te ajute sa te relaxezi.
In ce priveste partea cu un nou acvariu, cred ca suntem intr-o situatie asemanatoare:
si eu am aproape tot pentru un nou acvariu de 90 litri (care mi-ar fi tare util in perioada urmatoare),
dar imi lipsesc 4 cm (comparat cu dimensiunile acvariului) si nu stiu cum sa rezolva aceasta problema.
Cred ca ar fi riscant ca marginea acvariului sa depasesca cu 4 cm mareginea suportului.

Sper sa pastram legatura - s-ar putea sa am nevoie de cateva sfaturi referitoare la inmultirea ancistrusilor.
Pentru moment, ancistrusi mei sunt inca pui (sub un an) dar sunt tare frumosi, harnici si simpatici.
Iti doresc o zi placuta si sa te bucuri de pestisori

Apopos, am observat ca suntem relativ vecini.
In ce priveste sursa de alimentare, eu as alege modelul de 36 W ca sa nu am surprize (are o rezerva de putere, dar este o alegere personala). Oricum, diferenta de pret este de numai 9 Ron.
https://ledhome.ro/banda-led-si-accesorii/1664-sursa-de-alimentare-banda-led-12v-3a.html

In ce priveste controlerul nu stiu ce sfat sa-ti dau. Mai asteapta si alte parere de la alti colegi care au folosit LED-uri pentru acvariu.

Nota: Ca temperatura de culoare ar fi bine sa alegi 6500 K care se aproprie de culoarea luminii naturale, DAR pe site nu sunt precizate alte caracteristici care ar fi importante in alegerea unui sistem de iluminare adecvat pentru acvarii. De asemenea, este bine sa ai in vedere ca temperatura de culoare (K) a doua benzi diferite, precum si alti parametrii nu se calculeaza ca medie aritmetica, cum am vazut la unele produse.
@Liv
Iti multumesc pentru raspuns.
Cu doua servicii ma mir ca mai ai timp si pentru acvariu.
In cazul asta lasa masuratorile si foloseste-ti timpul liber intr-un mod mai placut, ca oricum, o sa gasim noi o solutie pentru filtrare.
Iti doresc o zi placuta si mult, mult spor ... la ce vrei tu.
alex.paul wrote:Ca si iluminat as dori sa folosesc: o band? de led RGB 7,2 W IP 20 https://ledhome.ro/produse-led/539-banda-led-rgb-72w-ip20.html sau IP 65 https://ledhome.ro/produse-led/540-banda-led-rgb-72w-ip65.html , ...

Fara nici o ezitare alege banda cu IP 65.
Produsele cu codul IP 65 sunt rezistente la apa, in timp ce produsele cu IP 20 nu sunt rezistente la apa (sunt cele mai slabe/nesigure din acest punct de vedere).
Aceasta codificare este valabila la toate produsele electrice si este o codificare/certificare internationala.
Iti doresc mult succes
Humbert wrote:exista un sarpe de curatare furtunuri de la JBL, JBL Cleany ii zice
am avut eu, e relativ ok, nu grozav dar ok

dar oricum am renuntat sa mai curat furtunurile, era prea complicat chiar si cu sarpele ala si sincer nu am vazut mare diferenta

adica in definitiv de ce va deranjeaza ca se reduce debitul filtrului? pt filtrare biologica e chiar bine, pt cea mecanica nu e o problema - eu aveam debit f mic la 1501 ca nu umblam cu anii la el, dar prefiltrul era tot plin de noroi si apa tot cristal
iar pentru circulatie suplimentara in acvariu am folosit o pompa de valuri de aia ieftina de la Sunsun

Multumesc pentru mesaj Humbert ... parca ar fi scris de mine.
Am "sarpe JBL" DAR "oricum am renuntat sa mai curat furtunurile, era prea complicat chiar si cu sarpele ala si sincer nu am vazut mare diferenta" ca sa citez un clasic.
Nu ma deranjeaza ca se reduce debitul filtrului, dar acvariul este cam ... suprapopulat cu niste pestisori care imi sunt tare dragi si incerc sa le ofer un mediu cat mai bun, in conditiile pe care le am (pana vor mai pleca o parte din ei) asa ca iau in considerare orice posibilitate de imbunatatire. Sa adaug un prefiltru nu ma deranjeaza nicium, daca duce la imbunatatirea conditiilor lor de viata.
In ce priveste circulatia suplimentara a apei in acvariu, eu folosesc un cap de pompa de la Resun.

Iar faptul ca tin cont de parerile voastre (mai ales ale celor cu experienta) arata ca dragostea pentru panaramele mele de pesti este mult mai mare decat orgoliul sau credinta ca eu le stiu pe toate (ceea ce ar fi imposibil).
Asa ca ... multumesc pentru sfaturi si sper sa mai organizeze Koala o intalnire "stiintifica", ca pe vremui
Gabi C wrote:Sint baieti ce au montat prefiltru sun sun pe canistre.

Cred ca este cea mai buna solutie, mai ales ca am suficient spatiu pe verticala.
Multumesc pentru sugestie

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: