Message |
|
Am cautat pe net in format PDF cartea din titlu
Planted Aquariums: Creation and Maintenance de Christel Kasselmann
insa n-am gasit-o decat pe amazon contracost.
Are cineva cartea si o poate partaja pe forum?
Multumesc
http://www.aquahobby.com/books/e_Kasselmann_Planted_Aquariums.php
|
 |
|
Seamana Sergiu cu Amano asa din profil  ) ( glumesc)
Felicitari pentru fotografii!
|
 |
|
Primul filtru s-a dat, a ramas filtrul nr 2.
|
 |
|
alber wrote:Dimensiuni la cel de sus? Si cat timp a fost folosit?
Cel de sus are 30 lungime si aprox 30 inaltime( cand ajung acasa voi masura si cat e de lat. La un acv de 60*30*30 incape perfect pe o laterala iar jetul va fi orientat spre toata lungimea acvariului( am testat eu din curiozitate)
folosit 3-4 luni, mediile filtrante sunt noi.
|
 |
|
E folositoare, insa nu e nimic altceva decat o bomba de firma.
Asa ceva iti poti bricola singur, cauta info pe forum e simplu 
|
 |
|
1. Super Filtru intern pentru acvariu 4 sertare/ pompa separata/ loc pentru incalzitor.
Filtru intern foarte eficient cu 4 sertare, independente, umplute cu material filtrant nou nout burete/perlon/bile ceramice.
Debit mare, ce asigura recircularea apei prin acvariu si filtrarea acesteia de mai multe ori intr-o singura ora. Ideal pentru un acvariu de 60-90 de litrii
Culoare negru
Pompa din dotare este pentru un debit de 310L/h.
Are si compartiment si cleme pentru introducerea unui incalzitor.
In compartimentul pompei se poate introduce full - ceramica - de unde veti avea parte de o filtrare biologica muult mai buna.
Pret 55 ron ( Pret magazin 180 ron!!!!)
2. Filtru intern pentru acvariu cu debit de 950l/h/ 2 sertare/ materiale filtrante noi
Filtru intern foarte eficient cu doua sertare, independente, umplute cu material filtrant nou nout( perlon),( se poate pune ceramica intr-un sertar/perlon in celalalt)
Debit mare, ce asigura recircularea apei prin acvariu si filtrarea acesteia de mai multe ori intr-o singura ora.
Totodata este dotat cu stutz & furtun, cu ajutorul caruia se poate aera apa din acvariu. ( jetuld e apa ce iese din filtru va trage aer din afara acvariului si il va pulveriza sub forma unor bule mici in acvariu, ajutand la aerarea apei )
Pret 35 ron ( Pret magazin 60 ron)
Trimiterea in tara se va face prin posta romana. Cost 8 ron.
Multumesc
|
 |
|
Buturuga buturuga... era frumoasa. Am spus era, deoarece am scos-o din acvariu, fiind prea voluminoasa pentru acvariu,iar unde bagam mana dadeam de ea si nu aveam loc de plante  .
Insa va atasez o fotografie de apogeu a acvariului cu buturuga in el:
Momentan, in locul ei am plantat l. aromatica si am introdus un mopan mult mai mic pe care am pus flame moss-ul colectat de pe buturuga.
Nemultumirea actuala este "coloarea". Pe fundal am l. aromatica didiplis si althernantera rosaefolia, si e muulta "culoare", mai nou zidul de blyxa de pe mijlocul acvariului a prins nuante ruginii si e mai multa "culoare", astfel incat sunt in cautare de plante de fundal spectaculoase si VERZI VERZI VERZI.
Am 4 bete de bacopa verde verde( nu caroliniana) insa , pana creste mare...imi vine rau.
Eu unul mi-as dori Hottonia Palustris, dar sunt slabe sanse sa ajunga devreme la mine in acvariu, asa ca apelez la imaginatia voastra si rog recomandari de plante de fundal care sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie verzi verzi verzi ( astfel incat pe fundal in cele din urma sa pastrez ca ton de culoare numai althernantera rosaefolia);
- sa aiba o crestere medie ( nu vreau sa le tund la doua zile cum faceam cu heteranthera zorestifolia)
- sa fie dese si frumoase ( sa zicem l. aromatica sau didiplis insa varianta GREEN POWER  )
Astept cu nerabdare recomandarile voastre.
10x
|
 |
|
in incercarea de a ma relaxa dupa o zi de munca intr-o seara am gasit pe net planta de mai jos care mi-a atras imediat atentia , prin verdele intens cat si prin forma dupa cum este prezentata in fotografia de mai jos
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/images/Primulaceae/Hottoniapalustris.jpg
am gasit si informatii despre ea insa nu si planta.
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=42
Am dat chiar si un search pe forum si unde am gasit denumirea, erau topicuri mai vechi, si le-am dat cate un pm colegilor forumisti in cauza insa nimic pana acum.
Are cineva aceasta planta in acvariu sau a avut-o? de unde am putea sa o procuram ??
|
 |
|
Rezolvat.
Se poate inchide. Multumesc
|
 |
|
Pretul e 4 ron sau 40 de ron?
|
 |
|
fiind 3 doritori fermi ai acestei bijuterii voi proceda voi proceda dupa regula "pimului anuntat"
Momentan este rezervata userului Benu care m-a contactat pe privat ieri mai dimineata.
In cazul in care zice pass: g.g. sau next mike
|
 |
|
In urma unor modificari prin acvariu scot spre vanzare:
- o super cioata - fiarta, decojita , utilizata in acvariu 2 luni de zile.
Ca dimensiuni :
60 lungime *40 latime *43 inaltime
Pret 80 de ron
si cu ea in acvariu ( plantata cu flame moss, microsorium, hc, anubias)
Buturuga poate fi trimisa si prin posta : costul fiind undeva la 20 de ron datorita greutatii/valorii si va fi suportat juate-jumate.
|
 |
|
Eu le dau stingerea gradual, la ora 20 se sting 2 neoane si la 21 celelalte 2. Somn usor 
|
 |
|
Bine ai venit pe forum Catalin!
Catalin este colegul meu de birou, si imi asum o parte din vina pentru microbul acvariului  )
Cat despre un acvariu mai mare i-am spus si eu  , insa e greu de convins omul  )
Datorita "lipsei de interventie" prea deasa la acvariu, acesta a evoluat lent si fara probleme din cate stiu eu, si asta a fost un lucru bun pentru inceputurile omuletului ca si acvarist. Insa vad ca in ultima vreme a inceput sa ii placa mai mult, poate poate sare la un acvariu de 100 de l  )
Succes!!
|
 |
|
Sunt de acord cu tine, trebuie sa o mai aerisesc, cat despre partea de sus am in plan sa pun ceva HC acolo , insa nus tiu cum sa il ancorez( ma gandesc cu ceva ace cu gamalie) sau poate niste flame moss dupa ce creste bucatica pe care o am.
Teste nu am facut de multa vreme de cand mi s-au terminat jbl 5 in 1, insa vreau sa imi iau teste cu reactivi lichizi pentru No3 si Po4.
aa..am ph test permanent de la JBL care indica undeva la 6,8( insa a fost luata in discutie corectitudinea acestuia)
|
 |
|
Update 15.12.2009
Daca tot v-am spus de buturuga, mai jos va prezint o poza din prima zi in care am introdus buturuga:
culoarea initiala a buturugii era superba dupa parerea mea, insa acum e mult mai alba dupa atata perie de sarma ce a luat.
Momentan arata asa bazinul, insa nu sunt multumit de forma lui caci mi se par discrepante mari intre nivele si o oarecare aglomerare de plante.
Buturuga fiind acoperita in mare parte cu microsorium pteropus care nu s-a asezat cum trebuie. Analizand gradul de ocupare cu plante a bazinului am numarat aproape 20 de specii de plante:
Alternanthera liliacina;
Alternanthera rosaefolia;
Anubias nana
Anubias nana petite;
blyxa japonica;
Didiplis diandra;
Heteranthera zorestifolia;
Glossostigma elatinoides;
Pogostemon Helferi;
Eleocharis acicularis;
Eleocharis vivipara;
Hemianthus m.;
Hemianthus cuba;
Rotala macrandra;
Limnophila aromatica;
Flame moss;
Christmas moss;
Ricia fluitans
Microsorium pteropus;
Pe moment ma gandesc sa il las asa cum este caci cateva alge sunt dornice sa faca plaja  in special pe frunzele de pogostemon, si pe frunzele de l. aromatica care sunt mai apropiate de lumina, insa dupa sarbatori ma gandesc sa mai renunt la unele specii de plante in functie de cum se vor prezenta dupa sarbatori.
Pareri?
|
 |
|
Se pare ca am rezolvat problema
-am scos buturuga, am periat-o cu peria de sarma si am indepartat mucegaiul,
- am oparit-o si apoi am bagat-o in cuptor cam o ora, n-a intrat insa am bagat-o pe parti si am lasat-o la aer vre-o zi in speranta ca va mai iesi mirosul din ea,
dupa ce am tinut-o la aer am pus-o din nou in apa (in cada) sa vad daca mai face mucegai.. dupa doua zile nimic suspect
- dupa cele doua zile de stat in cada cu apa, am oparit-o de 3 ori cu apa cu sare si am introdus-o in acvariu, asta fiind joia trecuta si dupa 4 zile si jumate vad ca nu a mai facut mucegai, decat in doua locuri izolate insa dupa doua zile, iar acum pare sa dispara si din locurile respective.
Acum sper sa nu reapara si sa fiu nevoit sa aplic masuri extreme sau sa o scot din acvariu ca este indesata toata cu microsorium si flame moss pe ici pe colo.
Sa speram ca rezolvarea problemei cat si consemnarea datelor initiale sa fie de folos colegilor acvaristi ce se vor lovi de o problema aseamanatoare
|
 |
|
FanCTC wrote:Hai salut la baieti.
Din cate stiu eu, cea mai neindicata e radacina de salcie, ca tot veni vorba.
O intrebare in legatura cu buturuga ta: esti sigur ca nu e putrezita? Tie iti trebuie o buturuga uscata adica nici vie nici putrezita.
Acum da e putrezita, renunta. Daca e doar "verde" sau uscata, eu zic ca cel mai bine ar fi sa o neutralizezi.
Daca mai ai o bucata care nu iti trebuie, ca sa nu o strici pe cea buna, incearca si fa teste pe ea. Cand zic neutralizare ma refer la izolarea ei cu diferite chestii.
Pentru inceput incearca cu lac pe baza de apa, pare cea mai ieftina solutie. Dai cateva maini 3-4, lasi la uscat o zi doua ca e cu uscare rapida, si dupa bagi in apa. Mai lasi doua zile si ii faci un test, cum e cel de la tetra 6 in 1. Eu am folosit lac desta la un decor intr-un acvariu de carasi si nu am avut probleme.
Daca nu tine nici cu lac, atunci rasina sau fibra de sticla. E mai scumpa dar izoleaza.
Altfel e posibil sa te chinui cu lunile si sa nu iasa. Si atunci revin la propria parere... nu mai bine cumperi una speciala?
Nu stiu daca se gaseste prin tara, dar cei de la Ocean Free au adus in CTA niste lemne noi superbe. Diferite radacini mici cu multe tentacule subtiri, lemn de liane... mai multe...
Spor la treaba.
ping`win eu stiu ca nu e indicat sa aduci o buturuga dintr-o balta. Nu poti sa stii ce s-a dezvoltat "in" si "pe" buturuga aceea...
ai postat in timp ce scriam mesajul de mai sus,
de putrezit sigur nu e putrezita si nici verde nu era cand m-am apucat de ea( caci mi-as fi dat seama atat dupa aspect cat si dupa greutate) era aproape uscata si usoara, zic aproape pentru ca butucul central fiind mai gros e posibil sa nu se fi uscat.
Interesanta varianta ta cu lacul pe baza de apa, sincer n-am auzit de aceasta metoda insa pare a fi riscanta, oricum o sa o pastrez ca ultima arma impotriva nenorocitei.
Cat despre achizitionarea uneia din "sexshop" nici nu ma gandesc, pe o buturuga ca a mea ar trebui sa dau vre-o 250 de lei si tota faza e daca gasesc , nu cred ca gasesc asa.
partea proasta e ca azi trebuie sa imi ajunga niste plante (microsorium, anubias, moss) etc si n-am pe ce le pune,
ma gandesc sa o perii si azi, sa o frec cu sare si sa o mai oparesc inca odata
alte sugestii?
|
 |
|
ping`win wrote:La lista eu as mai adauga salcia.
Buturuga ta mai mult ca sigur n-a fost uscata (a fost vie). In astfel de cazuri se tine buturuga in apa si o luna de zile.
hmm..radacina respectiva a stat afara la soare cred ca vre-o doua luni, pana am pus eu mana pe ea ( vecinii de langa noi, au vandut pamantul si cel care l-a luat s-a apucat de facut case pe el, si a taiat copacii, iar radacinile care i-au stat in cale le-a scos, si respectiva radacina a stat ea la soare.
insa s-ar putea sa ai dreptate, nu cred ca era uscata in totalitate, fiind butucul gros a fost cam greu sa iasa toata umezeala...
P.S. stiu si eu care sunt buturugile ideale si ca ar fi cool sa o scoti direct din apa, insa sansele sunt mici ca sa gasesti ceva spectaculos
merci de sfaturi
|
 |
|
orly wrote:cele mai indicate buturugi home made sunt din :
-radacina de vita de vie
-radacina de prun
Rog colegii sa ma corecteze
stiu dude, insa la mine alta e problema
|
 |
|