[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BogdanHojbota
Forum Index » Profile for BogdanHojbota » Messages posted by BogdanHojbota
Plante - Diverse specii- la vanzare sau shimb!

Vand urmatoarele specii de plante:

Plante de mijloc

- Hottonia Inflata - 2 lei /fir;
- Valisneria Twister - 2 lei /fir;

Plante de fundal

- Rotala Rotundifolia - 1 leu/fir;
- Myriophyllum Verticillatum - 3/lei fir
- Rotala sp. Vietnam - 2lei/fir

Plantele se expediaza prin Posta Romana si vor fi scoase din acvariu in ziua trimiterii. Trimit in tara pachete de minim 25 de lei plus transport.
Schimb din plantele de mai sus cu una-doua bucati de eriocaulon cinereum sau daca nu cu $$

Multumesc

Becuri MH 150W-20 000 K,6500 k,4000 K

ce marca si ce preturi?

Multumesc
Easy carbo le mananca pe toate daca ai, si mai important de mentinut echilibru dupa ce scapi de ele.
Majoritatea algelor batrane nu sunt consumate de nici un peste.

Eu pentru plante folosesc Otto iar pentru geamuri neritine.
"the best of the best " (mho)
nasol , ce sa zic.
Oricum dupa incarcare presiunea nu e cea normala, fiind rece butelca. Insa cand ajunge la o temp de ~20-25 de grade ar trebuis a indice presiunea normala.
Mult de tot 80-90 de bari. Esti sigur ca butelia ta e de 2 kg, poate e de 2 litrii = 1 litru = 0.750 kg co2.
Cand aveam butelie de 2litrii, idiotul imi punea 2 kg!! si era stingator , la care am folosit manerul din dotare multa vreme, fara sa scape gaz.
Supapa de siguranta , trebuie sa sara la 120 de bari.
Cand am luat prima data stingator cu co2, l-am tinur jumatate de zi (vara in portbagajul masinii) cand am ajuns acasa si am pus reductorul pe el avea 100 de bari,- si a stat la frigider o ora pentru a se raci .
Mai bine mai putin decat scrie pe butelie!
Dragii mei,

Care este principalul rol al unui filtru la un acvariu? FILTRAREA BIOLOGICA - pe tine te intereseaza in primul si primul rand filtrarea biologica si mecanica, apa sa fie cristal, restuld e briz brizuri si acareturi chiar nu conteaza. Filtrul extern de obicei sta in dulap, ei bine la ce te ajuta daca are interfata usb si briz brizuri? la nimic
De cate ori deschizi dulapul sa te uiti la filtru sa vezi cum arata ? - rasp: rar si foarte rar.
Apoi de cate ori il zgaltaii pe al tau ca sa iasa aerul: rasp- rar si foarte rar!! La 2080- nu am avut probleme cu aerul, s-a eliminat singur si repede fara probleme.

Iti trebuie un filtru simplu cu volum mare de filtrare si crede-ma ca 2080 are niste sertare uriase. 2 sertare de jebo809( care era considerat un filtru mare, cu vol mare de filtrare) - de abia umplu un sertar de eheim 2080.

+ ca cine stie, la cum te stiu eu, peste vre-un an am sa te aud ca iti faci vre-un bazin de vre-o 2 metrii lungime.
detin un Eheim profesional III - 2080
Debit: 1750 litri / h
Consum de energie: 25W / h
Volum bazin: 25 litri
Volum cosuri cu material filtrant : 13.5 litri
Minusuri: greu de amorsat datorita celor 2 intake-uri, si greu al drecu cand e plin cu apa
Relativ Silentios ,nu am avut probleme cu scurgerile de apa ,de curatat il curat doar cand observ ca a scazut debitul cam la 3-4 luni si ca sa scot crevetii din el.

Il folosesc momentan la un bazin plantat de 130 de litrii brut , putin suprapopulat 15 neoni; 5 cory; 10 melanotenia praecox. La actualul il folosesc fara spray barr, insa pe retur am montat un mega reactor de co2.
ezatemi wrote:Jebo 828, utilizat cateva luni.
Un filtru mic si inghesuit. Capacitatea galetii: 11 litri, mult sub filtre cu debit similar (1200 l/ora). Doi bureti, perlon, o mana de caramica si gata filtrul.
Sertarele pentru materiale filtrante prost executate. Nu calca bine unul peste altul.
Restul elementelor sunt insa de buna calitate. Un filtru robust, care nu curge.
Aaaa, uitasem, pompa de amorsare avea garnitura fara pic de lubrifiant (o fi uitat chinezul).
In orice caz, da randament la acvarii de maxim 150 litri, cu indulgenta. La cativa cory si 10 neoni hraniti cu zgarcenie abia facea fatza filtrul.
In prezent folosesc o chinezarie, Keanu Reeves. Glumesc. Se numeste...Matrix, luat de pe ebay. E copie dupa nu stiu care Jebao balabao. 1200 l/ora. Capacitate 16,5 litri. Abia il scot din dulap, spre deosebire de piticania de Jebo 828. In ansamblu bine facut. Nu curge, silentios, sertare destul de bine facute. Marea sa problema: stuturile la care se cupleaza robinetii au crapat in prima zi de utilizare: Am rugat pe cineva sa imi faca doua asemenea elemente din bronz, care au fost ulterior nichelate. Functioneza mult si bine acum.

Subscriu ce spune si exaztemi, aceleasi treburi cu JEBO 809
ai pm
butelia e 180 de lei sau 80 fiind de 500de grame? Poate ai scris gresit...
Reductor JBL am eu de vanzare, insa la 120 de lei iti dau doar manometrele.
Am un monstrud e ancistrus de 3 sau 4 ani, care o face pe fulgerica din cand in cand, insa fara daune. Chiar de la plantare, spre surprinderea mea, nici ancistrusul si nici corydorasii nu au scos plantele ( staurogyne, blyxa, l. aromatica, prosepinaca, l. cuba)- numai cu eriocaulon cinereum am avut probleme de felul asta- chiar de cand l-am adus l-au scos cory de 2 sau 3 ori, insa de indata e si-a format noile radacini, a ramas neatins, cu toate ca am scapat de cateva ori peledele pentru cory/ancistrus direct in eriocaulon .

E usor manado rau la icneput si se ridica in apa cat ai zice peste daca provoci miscari bruste de apa in apropierea lui, insa odata cu trecerea vremii, se "ïngreuneaza".

Totusi, tovarasul Ginel, nu a mai relatat nimic despre experienta cu manado in ultima vreme
Da, am luat Manado si il folosesc de 2 luni. Am pus un sac de 25 de litrii la un bazin cu baza de 72*45- a iesit un strat de 10 cm spate,6-7 fata. Plantele merg foarte bine, in manado, radacini sanatoase si albe, mentionez ca nu am pus nici un sol nutritiv dedesubt.
Cel mai bine imi merg staurogyne sp. care ajutate de lumina T5 si fertilizarea micro din masa apei, sunt foarte compacte si dense.
Mai am si eriocaulon cinereum caruia ii merge bine in manado.
Nu imi place culoarea insa e acoperit aproape in totalitate de staurogyne si blyxa.
Alte specii mai deosebite ?
hmm..acuma mi-a cazut fisa. Sti ce ar da bine al tine Sergiule?

Lindernia in bazinul celalalt open top, ca ar creste si emers si submers , ar fi o frumusete!!!

Just imagine!!!
Ce ai prezentat in prima postare, nu are nici o treaba cu aquascape-ul, nici pe departe.

Poate ca ar trebui restrictionat accestul pentru postarea in aceasta sectiune, numai cu aprobarea adminilor, daca intr-adevar este dedicata aquascape-ului.
Pana se ajunge la un stadiu cu pretentii de aquascape , locul lui este la "inceputuri"
In sfarsit am gasit ce cautam!!! Dupla Ph-Control Alpha +sonda de sticla Dupla. Le-am luat de la un tip de nota 11 - Daniel (constr_acv), la un suuuper pret : Dupla Ph-Control Alpha si sonda de sticla 450 de lei!!! Aparatul arata super bine si nu prezinta nici o urma de uzura, nimic, foarte bine pastrat, la fel si sonda calitatea A++. Am ramas surprins
Am asteptat ceva vreme, insa asteptarea a meritat, mai ales ca in ultima vreme imi pierdusem speranta sa mai gasesc ceva bun si la un pret convenabil. Pe unde mai gasisem imi cereau intre 1000 si 1500 de lei pe aparat si asta fara sonda de sticla.

image

Prin urmare rog a se inchide.

P.S. Ramane valabil solutia deHCl 3 mol. Daca are cineva de dat rog pm.

Multumesc
gengiskhan wrote: nu cred ca acest aspect este neaparat un minus pentru substratul ADA atata timp cat plantele cresc foarte bine in el si cu atat mai mult cu cat producatorul recomanda sa nu se mai umble la substrat dupa setup. Adica nu in mod intensiv, exagerat.
Parerea mea.

La fel se intampla si cand ai in substrat bile din argila, si plantele cresc foarte bine , dar la fel, tulbureala , praf.. afecteaza vizual =>si tot minus e, si destul de mare
Am vazut gg, insa cu tot cu sonda ajung la 2500de lei smilie. iar bugetul meu e mai putin de 50% din aceasta valoare.

Mai cautam.

Cumpar

- Ph conroler Dupla Alpha;
- sonda din sticla reincarcabila -tot dupla;
- solutie de KCL 3 mol

Astept oferte pe pm sau mess. Rog seriozitate.

Ma intereseaza numai acest model si numai Dupla.

http://www.dupla.com/EN/product/8026...-Control-Alpha
filtrul s-a dat. Multumesc se poate inchide.

Forum Index » Profile for BogdanHojbota » Messages posted by BogdanHojbota
Go to: