[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumea mea - Acvariul meu  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca vrei discusi pentru plantat ....... am citiva pe care i-am crescut din stadiu de larva la 25 C ....... au vreo 7-8 cm ....... numa' ca trebe sa vii dupa ei .

Poze: smilie ... Poze cu plante
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Merci de oferta Sir Porcule si imi cer scuze comunitatii de pe acest forum ca nu am mai postat, insa de sambata seara dupa o acomodare de vre-o 2 ore am introdus in acvariu 5 discusi, cu dimensiuni intre 5 si 6,5 cm. Care au inceput sa manance chironomida a doua zi, cel mai mic fiind cel mai mancacios. 4 par a fi blue turquoise si cel mic pare a fi fie blue diamnond, fie cobalt.
Nu am pretentii mari de la ei, iar daca nu le va merge, macar mi-am satisfacut curiozitatea ( vreau sa fiu sadic aici ), si nici investitia nu a fost mare, luandu-i la un pret bun.
Temperatura in acvariu fiind de 27-28 de grade ( vreau sa ii calesc ).
Referitor la acvariu , am scos si replantat imensa tufa de didiplis din partea dreapta care ajunsese la suprafata si incetinea miscarea apei, si nici cu fertilizarea nu m-am omorat.
Primul revers al medaliei cu privire la introducerea celor 5 discusi in acvariu a fost o mica explozie de alge, datorata iluminarii timp de 3 zile cate 14 ore /zi - in care am urmarit noii locatari si tot datorita lor, se simte/observa o suprapopulare, care va fi ca prima problema care necesita rezolvare in zilele urmatoare( voi renunta la rasboras si la cativa cory paleatus)

Insa las fotografiile sa vorbeasca:

image image
image image
image image
image image

old Consigliere
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Foarte frumos acvariul, tine-o tot asa .

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Consigliere wrote:dead, am pus-o intre bliza si didiplis in speranta ca frunzele lungi vor fi tinute in sus, insa a fost umbrita de didiplis si fiind intr-o perioada mai aglomerata am neglijat-o

ciudat cum tocmai tu ai neglijat o planta atat de rara. Erai prea entuziasmat cand ti-am donat-o.
imi spui te rog ce-ai facut cu radacina ? am inteles ca e moarta, dar presupun ca frunzele.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2009 23:01:31

BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:
Consigliere wrote:dead, am pus-o intre bliza si didiplis in speranta ca frunzele lungi vor fi tinute in sus, insa a fost umbrita de didiplis si fiind intr-o perioada mai aglomerata am neglijat-o

ciudat cum tocmai tu ai neglijat o planta atat de rara. Erai prea entuziasmat cand ti-am donat-o.
imi spui te rog ce-ai facut cu radacina ? am inteles ca e moarta, dar presupun ca frunzele.

nici nu m-am mai gandit la radacina, oricum resturi de radacini am scos astazi cand am aspirat substratul ( la acvariul acesta nu l-am mai aspirat niciodata pana acum, insa azi s-a simtit nevoia pentru a elimnina mizeriile care mai mereu erau in suspensie, asta datorita corydorasilor, care sunt mai rai ca niste porci mistreti. Toata apa de la aspirat a curs direct in cada ( masura de siguranta, in caz ca prind vre-un crevete , si am fost total surprins de cata mizerie s-a putut aduna . Ganditiva ca nu am putut aspira cum trebuie caci 25% din acvariu e ocupat de o buturuga grandioasa si vre-o 40 % e acoperit cu glosso si tufe de blyxa una langa alta.

old Consigliere
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Update 15.12.2009

Daca tot v-am spus de buturuga, mai jos va prezint o poza din prima zi in care am introdus buturuga:

image

culoarea initiala a buturugii era superba dupa parerea mea, insa acum e mult mai alba dupa atata perie de sarma ce a luat.

Momentan arata asa bazinul, insa nu sunt multumit de forma lui caci mi se par discrepante mari intre nivele si o oarecare aglomerare de plante.
Buturuga fiind acoperita in mare parte cu microsorium pteropus care nu s-a asezat cum trebuie. Analizand gradul de ocupare cu plante a bazinului am numarat aproape 20 de specii de plante:

Alternanthera liliacina;
Alternanthera rosaefolia;
Anubias nana
Anubias nana petite;
blyxa japonica;
Didiplis diandra;
Heteranthera zorestifolia;
Glossostigma elatinoides;
Pogostemon Helferi;
Eleocharis acicularis;
Eleocharis vivipara;
Hemianthus m.;
Hemianthus cuba;
Rotala macrandra;
Limnophila aromatica;
Flame moss;
Christmas moss;
Ricia fluitans
Microsorium pteropus;

image

image

Pe moment ma gandesc sa il las asa cum este caci cateva alge sunt dornice sa faca plaja in special pe frunzele de pogostemon, si pe frunzele de l. aromatica care sunt mai apropiate de lumina, insa dupa sarbatori ma gandesc sa mai renunt la unele specii de plante in functie de cum se vor prezenta dupa sarbatori.

Pareri?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2009 21:15:05

old Consigliere
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Foarte tare,insa daca as fi in locul tau as m-ai aerisii un pic buturuga de atatea plante,ii fura toata frumusetea si efectul si as incerca sa acopar partea de sus a buturugii,pare prea artificiala asa drept taiata,poate niste moss sau chiar hemiantus cuba.
De curiozitate ce valori ai la ph,kh,no3,po4,fe?
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Sunt de acord cu tine, trebuie sa o mai aerisesc, cat despre partea de sus am in plan sa pun ceva HC acolo , insa nus tiu cum sa il ancorez( ma gandesc cu ceva ace cu gamalie) sau poate niste flame moss dupa ce creste bucatica pe care o am.

Teste nu am facut de multa vreme de cand mi s-au terminat jbl 5 in 1, insa vreau sa imi iau teste cu reactivi lichizi pentru No3 si Po4.
aa..am ph test permanent de la JBL care indica undeva la 6,8( insa a fost luata in discutie corectitudinea acestuia)

old Consigliere
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Buturuga buturuga... era frumoasa. Am spus era, deoarece am scos-o din acvariu, fiind prea voluminoasa pentru acvariu,iar unde bagam mana dadeam de ea si nu aveam loc de plante .
Insa va atasez o fotografie de apogeu a acvariului cu buturuga in el:

image

Momentan, in locul ei am plantat l. aromatica si am introdus un mopan mult mai mic pe care am pus flame moss-ul colectat de pe buturuga.

Nemultumirea actuala este "coloarea". Pe fundal am l. aromatica didiplis si althernantera rosaefolia, si e muulta "culoare", mai nou zidul de blyxa de pe mijlocul acvariului a prins nuante ruginii si e mai multa "culoare", astfel incat sunt in cautare de plante de fundal spectaculoase si VERZI VERZI VERZI.
Am 4 bete de bacopa verde verde( nu caroliniana) insa , pana creste mare...imi vine rau.
Eu unul mi-as dori Hottonia Palustris, dar sunt slabe sanse sa ajunga devreme la mine in acvariu, asa ca apelez la imaginatia voastra si rog recomandari de plante de fundal care sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa fie verzi verzi verzi ( astfel incat pe fundal in cele din urma sa pastrez ca ton de culoare numai althernantera rosaefolia);
- sa aiba o crestere medie ( nu vreau sa le tund la doua zile cum faceam cu heteranthera zorestifolia)
- sa fie dese si frumoase ( sa zicem l. aromatica sau didiplis insa varianta GREEN POWER )

Astept cu nerabdare recomandarile voastre.

10x

old Consigliere

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: