[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BogdanHojbota
Forum Index » Profile for BogdanHojbota » Messages posted by BogdanHojbota
De ceva vreme mai exact din luna iulie a acestui an, am trecut la un nou acvariu, mai mare, mai spatios si am lasat in urma bazinul juwel rekord 60 tunat si ras-modificat (il facusem 60*30*45h, sticla de 6, in capac pusesem 3*18watt).
Noul acvariu pe care vreau sa il prezint publicului este facut din sticla de 8, pe dimensiunile 72*45*45 si la dimensiuni ma bucura mult ca am ceva profunzime, deoarece latimea acvariului vechi de 30 cm ma scotea din minti, nu puteam sa fac nici un aranjament ca sa ma multumeasca o perioada mai indelungata.
Si totodata cu noul acvariu am trecut la lumina T5 - 4*24watt osram 965, cat si la un dulap mai incapator in care am putut depozita filtrul, butelia, reactorul (la suportul juwelului nu aveam aceasta posibilitate)
Pe scurt detaliile tehnice sunt urmatoarele:

Bazin: Custom made ~ 140l (72x45x45)
Iluminare: 4x osram 965 -T5
FIltrare: Jebo 829 -1200l/h - 5 sertare
Pesti: neoni, cory, rasboras
Nevertebrate: Red Cherry, Killer Snail, ceva maidanezi
Plante: Stringy Moss, heteranthera zorestifolia, hemianthus micranthemoides; glossostigma; limnophila aromatica; blixa japonica; pogostemon;
CO2: sistem presurizat Tetra+reactor extern

Mai jos cateva foto cu care sa va delectati:

image

image

image

image

Regele acvariului sau mai bine zis Lordul Intunericului- sta ascuns toata ziua si iese pusca printre tufele de blixa numai cand arunc pelete si atunci face ravagii.

image

Patura de jos a societatii aka workers

image

image

image

si cateva imagini cu bizonii mei

image

image

image

image

image

image

image

L.E. Am uitat sa precizez ca sunt in cautare de alternanthera rosaefolia. Daca ma poate ajuta cineva sunt recunoscator (contracost la schimb cu alte plante etc)
andreic wrote:
Oricum, in ultimul timp, poate este doar parerea mea, mi se pare ca Feropolul nu mai fertilizeaza cum o facea odata, iar pretul a ramas
constant sau, chiar a crescut.

Nu este numai parerea ta, se pare ca Feropolul este mai slab calitativ si asta se cunoaste si in cazul meu. Eu tot din bidon de 5 l fertilizez si "mucegaiul" este prezent si la mine.

Cat despre calitate s-ar parea dupa spusele unora ca produsele JBl desinate segmentului de piata din europa de vest sunt mai calitative decat cele destinatei europei centrale si de est. Pot fi doar speculatii, insa un acvarist iesean mi-a relatat un caz de folosire a produsului JBL impotriva algelor - in doua bazine apropiate cu aceleasi tipuri de plante , valori ale apei si iluminare , in primul a folosit algol(parca as ii spune) luat din petshop din rom si in al doilea a folosit algol din germania. Rezultatele au fost izbitor de diferite.

Eu unul daca as avea ocazia as vrea sa folosesc ferropol cumparat din afara sa vad daca sunt diferente.

P.S. Sper sa nu ajuga si ferropolul precum sera florena( a se citi apa chioara)
Salutare

Ma numesc Bogdan, sunt din Iasi, acvarist de 3 ani, imi plac bazinele plantate, plantele fiind cea dintai "grija" pentru mine in acest hobby.
M-am inscris pe acest forum, pentru a aduce un plus cunostintelor mele despre acvaristica si pentru a cere ajutorul membrilor forumului in cazul in care o sa am nevoie.

Forum Index » Profile for BogdanHojbota » Messages posted by BogdanHojbota
Go to: