| Message |
|
|
Cred ca ai iesit din clasament ca nu mai functioneaza link-urile  )
|
 |
|
|
|
Deja am facut comanda, si pe miercuri trebuie sa imi ajunga. Ce va fi dupa vom vedea.
|
 |
|
|
Scot spre vanzare 1 filtru Sera - model Serafil Precision 900
debit max 900l/h
folosit 9 luni, si de aproape un an sta in cutie pe post de filtru de rezerva.
- functioneaza impecabil;
- nu curge;
- nu este zgomotos;
- include tevile tur/retur; furtune; burete fin, burete poros;
- sertarele sunt umplute cu perlon curat (testat azi jumatate de ora pentru verificarea functionabilitatii)
Pret 165 ron
Expedierea se face prin Posta Romana.

|
 |
|
|
Ce se mai aude cu testarile minunatului manado?
Pe mine m-a lovit asa deodata sa pun si eu ina cvariu manado, insa trebuie sa mai astept ca in tot Iasul nu se gaseste
Numai sa ii iau jumatate din acvariu lui Ginel  ) , pe care l-am vazut live si am ramas surprins de grosimea stratului de manado, si de cat de albe sunt radacinile plantelor.
Ati mai intampinat dificultati?
|
 |
|
|
|
Disponibila tona de blyxa japonica: 2 lei tufa
|
 |
|
|
|
Mai e disponibila blyxa japonica - la 2,5 lei/tufa
Daca mai sunt doritori rog contact pe pm.
|
 |
|
|
Blyxa Japonica, Didiplis Diandra, Glossostigma Elatinoides & other- de Vanzare
Didiplis Diandra - 2 lei/fir ( 35-45 cm h)
( http://www.aquaticplantcentral.com/f...ails.php?id=41 )
Blyxa japonica - 3 lei/tufa
( http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=123 )
Glossostigma elatinoides - 7 lei/pot ( 5*5 cm) - disp 2 pott-uri momentan
( http://www.aquaticplantcentral.com/f...ails.php?id=57 )
Trimiterea in tara se face prin Posta Romana.
Onorez comenzi de minim 20 lei.
Schimb eventual cu ludwigia cuba, eustralis stellata, prosepinaca palustris
|
 |
|
|
Acvariu Aquatlantis 60 dotat cu background 3D si sistem de Co2 ( home made)
Volum: ~ 54 litrii
Dimensiuni: (60*30*30)
Stare: folosit 4 luni, bine intretinut.
Dotari: Acvariu are super background 3D - din fasii inguste din piatra naturala, ce maximizeaza aspectul si naturaletea peisajului final.
- Filtrul intern 500l/h este dotat cu doua iesiri, din care una este folosita pentru reactorul de Co2 .
- Sistem de Co2( dioxid de carbon) homa made- format din reactor intern, furtun, valva aniretur, numarator de bule, recipient)
- Cateva radacini de salcie( se vad in imagine)
- Termometru Sera precision
Iluminare: 2 neoane *15 watt+reflector ( 1 original+1 dennerle) . Iluminarea este upgradata deoarece acvariul vine cu un singur neon , care nu este suficient pentru iluminarea bazinului si cresterea plantelor.
Pret :250 de ron !!!
Daca cumparatorul este din Iasi sau Bacau , primeste bonus 10-15 kg de pietris alb quart pentru acvariu.

|
 |
|
|
Felicitari pentru reusita
pc.ciprian wrote:val zice ca e prea minimalista pt unii, exista pers care nu prea se descurca cu pc-u ...as recomanda in mom in care intrii pe plantfinder, sa fie deja toate afisate, sa nu mai fii nevoit sa apesi pe boton
Subscriu si eu. in plus ar arata mult mai atragator sa fie afisate din prima toate buruienile ;)
Si ca un plant finder sa fie cu adevarat util, pentru utilizatorii sai, atunci pe langa detaliile sumare de provenienta si rata de crestere, plantarespectiva sa contina si o descriere pe masura si foarte important secretele si tabieturile sale ( ce apa prefera, cumr eactioneaza la fosfati, la nitrati samd)
De apreciat - descrierea facuta la UG ( probabil de Sergiu- caci i-am recunoscut si fotografiile)
P.S. Sir Porcule . Asterne lumii pe hartie, tot ce stii de preferata ta R. Macrandra.
In concluzie eu cred ca trebuie punctata adevarata importanta a informatiei despre o anumita planta oferita de forum, de unde va creste si rolul comunitatii acvariu.ro in vederea instruirii si perpetuarii acestui hoby printre impatimitii din Romania.
|
 |
|
|
cibserg wrote: Desi am plante care absorb nitratii(pistia, heteranthera...), desi fac 2 schimburi de cca. 30% de apa saptamanal nitratii nu coboara sub valoarea de 30.
Ce parere aveti? Sa incep dozarea de PO4? Pana la ce valoare sa-l cresc?
Ai plante care trag nitratii, insa poate nu suficiente. Mareste "doza" de heteranthera si pistia.
parerea mea e ca nu are rost inca sa fertilizezi cu po4, atata timp cat plantele sunt de sacrificiu si n-ai bagat nici un pestisor.
sau ai pus ceva de inceput?
Poze?
|
 |
|
|
petzka wrote:Multam.
Eu vazusem la cineva un acvariu plin de exemplare rosii. O fi fost o gasca de amazoane
Creeaza-le conditii pe masura si da-le papa bun si or sa fie si ai tai rosii ca focul.
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:
de pus pui cat te lasa inima
asa-i insa te gandesti cat te tine. La un acvariu plantat serios, cum place la mine ma ganesc ca 2 cutii e "flower power" si se va duce prea repede.
Insa "testam" pe Sergiu, sa vedem cat il tine 
|
 |
|
|
|
Florapol , florapol. insa cat ai folosit la asa un acvariu.
Te intreb deoarece stiu ca florapolul vine in cutii mult mai mici 250 de grame parca, pe cand Aquabasisul e mai "mult"
Eu am setat un acvariu de 100 de litrii la un prieten acu jumatae de an si am combinat aquabasisul cu florpolul sa vedem cum merge. De mers, merge biniosr, insa persoana respectiva e ocupata,i nu prea are grija acvariului si nici performante nu se vad.
|
 |
|
|
Porcu wrote:....... da' prefer sa profit de calitati, oricum il acopar cu plante pina nu se mai vede  .
La varianta asta ma gandeam si eu. Insa era tare fain un gri cu alb
|
 |
|
|
Foarte interesante observatiile tale sir. Ginel, insa de ce mama lu' proces verbal nu l-au facut de alta culoare, ca sa para mai natural. Daca il faceau de culoarea pietrisului de rau..era fenomenal!
Keep testing! Activitatea ta la acest capitol de testare a substratului respectiv e un mare plus pentru acvaristica romaneasca!
Multumim
P.S. Eu mai astept poate scot si alta paleta de culori  )
|
 |
|
|
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=123
raspunsul problemei e chiar in link-ul respectiv.
Problema asta o am si eu, si am ajuns la concluzia ca decolarea cat si aspectul plantei este dat de substratul saraca in nutrienti. Cna aveam nutrienti mai multi in substrat, radacinile erau impresionante si cu greu le scoteam. Acum radacini mici firave samd. AM inceput refertilizarea zonelor si acum astept reactii.
Toate cele bune!
|
 |
|
|
|
Stimati colegi forumisti,
Astazi am pus si eu mana pentru prima data pe un ph controler de la Dupla PH control 300. Mentionez ca sunt novice la acest capitol si nu stiu unele lucruri esentiale despre calibrarea sondei de ph.
Acest Dupla ph control 300 a venit fara manual si nu ma pricep sa il fac sa functioneze cum trebuie. Pana la Ph controller , tot pe dupla m-am bazat ( reductor , electrovalva, butelie) datorita calitatii acestui brand si fiind fixat pe dupla , am zis sa intregesc sistemul si sa imi iau si eu ph contoller asa ca momentan il am spre testare pe acesta .
Sonda lui de ph e veche si nu pot determina o functionare a acesteia pana ce nu o curat cu HCl 1% ca apa distilata si betisorul cu vata nu a facut prea mari treburi, insa in schimb tot pentru testare am o sonda dennerle( eu credeam ca e tot dupla si nici nu m-am uitat pe ea, apoi am vazut ca e alta ferma), care colac peste pupaza in solutie de ph 7 indica 7.02 -7.03 si in solutie de ph 4 indica 4.4 -4.5. Am zis buun hai sa vedem ce se poate face, pun sonda inacvariu bla bla ma uit putin la ea si sting luminile la acvariu ...surpriza aceasta interfereaza cu droserele T5, cand se aprind luminile se observa o variatie de 0.8 -0.9 la PH !!! si am zis ce naiba ca e dennerle, totusi ar trebui ca sa nu fie vb de asa ceva la astfel de brand atat de laudat si ras-laudat.
intrebarile mele:
- ce naiba are sonda ( o fi veche si asta) de nu se comporta cum trebuie in ph 4 sau trebuie pusa si asta in HCl
- o fi asa de panarama dennerloaica asta de interfereaza cu droserele T5 sau o fi vre-o incompatibilitate intre ph controler si sonda?
- cum se calibreaza o sonda de ph Dupla. (Aici il rog pe Sandu daca ii permite timpul sa ma lumineze caci stiu ca este fan Dupla cat si pe restul detinatorilor de ph controlere Dupla)
Multumesc
|
 |
|
|
 eu eram interesat de carte insa cealalta, pe care am gasit-o la colegul Ginel.
Aceasta o am si eu  .
Ms oricum
|
 |
|
|
|
Felicitari, totusi ce bine ar fi arata cu o lampa suspendata..ar fi iesit demential, mai ales in locul in care l-ai amplasat
|
 |
|
|
|
multumesc inca odata Ginel.
p.S. se poate inchide.
|
 |
|
|