si pentru ca tot am chef de "postat"

, o sa prezint mai jos constructia filtrului meu extern varianta "semi-hard"

, a-si fi vrut sa fie hard dar nu am gasit tot ce-mi trebuia...
si pentru ca vorba multa e saracia omului o sa pun mai jos o insiruire de vreo 30 de poze despre ce si cum...
intrucit nu am gasit un capac etans pentru tubul de 160mm pentru partea de jos am improvizat un capac pe care l-am lipit cu silicon, varianta cu reductie si capac de 120 mm ca in partea de sus nu mi-a placut pentru ca i-mi creea dificultati de stabilitate... asa ca in cazul meu intretinerea se face doar prin partea de sus..
acum capacul
dupa ce s-a intarit siliconul suport pentru mediile filtrante am folosit o cutie de inghetata

in care am dat diverse gauri aiurea sa treaca apa in voie

dupa care au venit mediile filtrante: primul de jos un burete (special de filtre) dens

poate putin prea presat...
dupa care un saculet cu inele ceramice, urmat de un alt burete de data aceasta mai rar, un alt saculet de inele de ceramica

urmat apoi de putina vata perlon cu rolul de a impiedica mizeria mai fina sa ajunga la pompa fixata cu o grila de plastic sa stea la locul ei
dupa care urmeaza capacul, in care am forat o mica gaura in care am pus un robinet mic prin care scot aerul de sub capac, un artificiu care poate sa lipseasca, nu e obligatoriu, insa are rolul lui...

se inchide totul cu grija si neaparat se cosmetizeaza

, iar ca un ultim detaliu , ca sa nu fiu nevoit sa-l desfac prea des am inlocuit acele grile prin care se absorbe apa de la tuburile de tur cu acestea cu gauri mult mai mici

[IMG]http://i586.photobucket
filtrul functioneaza de o saptamina , este supersilentios, nu picura

, cantitatea de medii filtrante cred ca este muuult mai mare decit intr-un filtru canistra obisnuit ...sunt comvins ca o sa faca treaba buna