[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clauss
Forum Index » Profile for clauss » Messages posted by clauss
nu am vazut prea multe filtre externe in functiune pina acum, insa cele pe care le-am vazut eu aveau un debit mult mai mic la iesire decit am eu, al meu masurat cu cronometul in mina si petul taiat in cealalalta , scoate putin peste 650/h, care vad ca in acvariu i-mi creeaza o mica furtuna..., i-am facut si o poza cind schimbam apa, este un jet de 30-40 cm ... image image o fii mult??? la voi cum se prezinta??
si pentru ca tot am chef de "postat" , o sa prezint mai jos constructia filtrului meu extern varianta "semi-hard" , a-si fi vrut sa fie hard dar nu am gasit tot ce-mi trebuia...
si pentru ca vorba multa e saracia omului o sa pun mai jos o insiruire de vreo 30 de poze despre ce si cum...
image image image image image image image

intrucit nu am gasit un capac etans pentru tubul de 160mm pentru partea de jos am improvizat un capac pe care l-am lipit cu silicon, varianta cu reductie si capac de 120 mm ca in partea de sus nu mi-a placut pentru ca i-mi creea dificultati de stabilitate... asa ca in cazul meu intretinerea se face doar prin partea de sus.. image image image image

acum capacul image image image image

dupa ce s-a intarit siliconul suport pentru mediile filtrante am folosit o cutie de inghetata in care am dat diverse gauri aiurea sa treaca apa in voie image image image dupa care au venit mediile filtrante: primul de jos un burete (special de filtre) dens image image poate putin prea presat...image

dupa care un saculet cu inele ceramice, urmat de un alt burete de data aceasta mai rar, un alt saculet de inele de ceramica image urmat apoi de putina vata perlon cu rolul de a impiedica mizeria mai fina sa ajunga la pompa fixata cu o grila de plastic sa stea la locul ei image image

dupa care urmeaza capacul, in care am forat o mica gaura in care am pus un robinet mic prin care scot aerul de sub capac, un artificiu care poate sa lipseasca, nu e obligatoriu, insa are rolul lui... image image image se inchide totul cu grija si neaparat se cosmetizeaza image , iar ca un ultim detaliu , ca sa nu fiu nevoit sa-l desfac prea des am inlocuit acele grile prin care se absorbe apa de la tuburile de tur cu acestea cu gauri mult mai mici image [IMG]http://i586.photobucket

filtrul functioneaza de o saptamina , este supersilentios, nu picura , cantitatea de medii filtrante cred ca este muuult mai mare decit intr-un filtru canistra obisnuit ...sunt comvins ca o sa faca treaba buna image
Interesant cum l-ai facut...deja ma gindesc cum a-r fii pentru un acvariu de 500-1000 litri un set de 5-6 tuburi conectate intre ele pline cu diverse medii filtrante si in ultimul sa fie pompa...cred ca a-r face treaba buna , si s-ar ascunde usor in dulap..
Cam o data la luna sau la doua luni o vad stand culcata pe o parte pe fundul acvariului de zicai ca a iar cand deschid capacul totul revine la normal. Ciudata treaba. Am facut n... teste de apa sa vad daca ar fii o poroblema (Nu a murit nici un peste in acvariul comunitar de cad l-am facut) si toate au iesit in parametrii. Ce ar putea determina acest fenomen?

nu i-ti face nici un fel de griji, nu este un fenomen anormal ,este ceva normal la botia, asa dorm ei citeodata
aceste deformari sunt normale, apar la toate acvarile fara intaritoare, si in anumite limite sunt benefice pentru ca preiau o parte din tensiunile la cate este solicitat siliconul(lipiturile). important este ca deformarea sa nu depaseasca jumatate din grosimea foii de sticla, deci la un acvariu din sticla de 10 mm deformarea cu acvariul plin sa nu depaseasca 5 mm pe latura(10 mm pe total) .

(spun sincer ca am vazut acvarii cu o burtica mai mare decit grosimea foii de sticla , i-ti era frica sa stranuti linga ele)
nu ai gresit nicaieri, pentru ca a fost verde a facut acea mizga. ai 2 optiuni:
1) o lasi intr-o galeata 2 saptamini si o data la citeva zile schimbi apa , mizga o sa treaca si apoi o plantezi in acvariu
2) o lasi in acvariu, mizga o sa treaca de la sine, si nici nu dauneaza pestilor, eu unul nu am avut nici un deces, insa si acvariul era mare...

ps. cam toti care si-au preparat buturugi acasa au trecut prin faza asta
nu vad bine in poze, insa sper ca nu ai folosit acei conectori tipul" attacchi rapidi ", folositi la furtune de gradinarit, acelea picura, nu inchid niciodata perfect...
par a fii oua de melci...
standurile pentru acvarii trebuie sa aiba in medie 80-90 cm (la o inaltime medie a posesorului ), prea scund va trebui sa te apleci sa vezi in el, prea inalt o sa se vada luciul apei , echipamente , etc, insa nu e litera de lege
Nu cred ca merge, pe orice site de specialitate, vezi ca se pune apa 2-3 cm deasupra stratului.... incepi sa plantezi apoi umplii acvariul. Ce ziceti voi este ..... imaginatie !!
crede-ma pe cuvint, lasa ce vezi pe site-uri de specialitate, acvariul meu are 300l, si 60 inaltime, pun frumos un scaun in fata lui, ma cocotez cu plantele in mina si ajung foarte bine sa l-e plantez, fara costum de scafandru , nu zic ca ce ai vazut tu pe site-uri nu e bine, insa un setup nu va ramine niciodata ca in prima faza, deci mai devreme sau mai tirziu va trebui sa pui si tu un scaun in fata acvariului
Da, dar sa implu acvariul cu 240 l de apa, apoi sa plantez plantele dupa 48 de ore nu cred ca se poate tehnic!!!
sufleci minecuta pina sus-sus si o sa poti, iti garantez . eventual il lasi 20 cm mai gol pe care ii adaugi dupa...daca ai avea si o penseta din aceea lunga ar fi si mai bine pentru ca ai putea sa privesti prin geam cind si unde o plantezi
Am sanse sa ard motorasul tinandu-l subturat ?
nu cred, de fapt motorasul se invirte la aceeasi turatie, doar cantitatea de apa care trece pe la paleta este limitata, deci nu a-r trebui sa fie probleme
faci multe-multe poze, l-e postezi toate-toate pe: (ex. photobucket. picasa, etc...) ( nu imageshack ca imbatrinim pina l-e deschidem) , si noi ne minunam acolo de acvariul tau
Daca ,reusesti asa ceva (osmoza inversa) home made
Eu ma las de acvaristica

daca voi reusii nu-ti voi spune niciodata, casa nu te lasi de acvaristica...asa ca nu vei stii niciodata daca am reusit sau nu
spune-ne mai multe detalii despre acvariu, este doar crapat , este spart rau, are intaritoare sau nu (cred ca are la sticla de 8 mm), poate o sa poti sa-l dublezi fara sa te chinuiesti sa-l schimbi..
ca tot suntem aici ...cineva care stie mai multe...sa ma lumineze si pe mine, acest aparat de osmoza inversa, se poate face diy?? l-a facut cineva, sau stie cineva un link despre cum se face??, sunt direct interesat pentru ca aici am o apa foarte dura...
o pereche de ancistrusi si cateva characide
ancistrusii cresc mult prea mari pentru spatiul din acvariul tau, cauta ceva de mici dimensiuni...
sorbul care intoarce apa in pompa.
cred ca trebuia sa zici" sorbul care duce apa in filtru", acela este "tur" si retur este tubul prin care se intoarce in acvariu.
la ce inaltime (optima) fac sa traga/cada apa din acvariu?
scuze, recitind postul am inteles intrebarea pe deplin
sa traga de la 15-20 cm deasupra substratului, iar returul il pui maxim un cm sub luciul apei, sa bata paralel cu apa , chiar putin oblic in sus sa agite suprafata apei, producind astfel oxigenarea, in acest mod elimini pompa de aer(daca ai )
nu este o regula precisa, pe la 15-20 cm deasupra substratului...

Forum Index » Profile for clauss » Messages posted by clauss
Go to: