[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clauss
Forum Index » Profile for clauss » Messages posted by clauss
la dimensiunile pe care le vrei tu sticla duplex 5+5 este OK fara intaritoare , va tine
in primul rind felicitari, este super tare proiectul tau , sunt putine de zis din partea mea, sunt inca un incepator, insa i-ti dau doar un sfat: cu acvariul si resursele care le ai de ce nu incerci un acvariu "ada"?? sunt net superioare celui prezentat de tine( care este absolut superb )... iata un link: http://www.aquatic-eden.com/2008/10/ada-international-aquatic-plants-layout.html
poate ca problema este inaltimea la care este pus?
nu sunt chiar atit de multi, sunt doar 11 ( o echipa de fotbal )
in primul rind i-ti trebuie muuulta apa (sunt teritoriali) aproximativ 50 l de apa numai pentru el, nu poti tine un scalar intr-un acvariu mic, eu am 5 scalari in 300l http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020142.jpg si tot nu au loc, se mai bat intre ei. tu spune-ne ce acvariu ai (marime , populare, filtrare..etc) si apoi m-ai dezvoltam subiectul
Ce bine ca se gaseste cineva sa-si puna problema asta. Eu as zice sa masori cat de repede reduce nitritul la diferite viteze ale apei. Dureaza cateva zile, dar inveti ceva ce are valoare cat vei fi acvarist.
Ai perfecta dreptate , atit mie cit si altora sunt comvins ca ne-ar fii de mare folos aceasta informatie, o sa iau testul si o sa vad cum se decurge situatia
tocmai ma pregateam sa mai pun niste poze pe aici cu micutii mei si sa zic ca dupa 3 depuneri consecutive la 21 de zile una de alta ancistrusii mei s-au oprit din "turnat copii" cind am observat ca masculul a inceput sa curete frenetic scorbura ;se implineau aproximativ 44 de zile de la ultima depuere, ca si cind a-r fi sarit peste un ciclu de pui. image in ultima perioada scorbura a fost abandonata de catre ancistrusi si invadata de alge, era vizitata cu nostalgie de catre crab impreuna cu consoarta lui( in urma cu o luna i-am luat si lui o femela sa nu se simta singur ). scorbura nu mai era marul discordiei intre crab si ancistrus pentru ca o data cu femela am adus si o "vila" cu mansarda special pentru ei ("mansarda" l-e ofera pretiosul acces la suprafata apei sa se usuce din cind in cind) image intre timp micutii s-au facut maricei, algele s-au imputinat vizibil iata-i in citeva poze la un picnic in familie (au vrut sa faca gratar dar nu sa aprins focul ) impreuna cu un verisor mai indepartat, un gastromyzon image image image image si sunt muult mai multi, daca a-si fi pus o poza la o rezolutie mai mare ia-ti fi putut vedea cum se lupta cu algele prin toate colturile acvariului . printre animalutele mele dragi mai sunt acolo 4 acantoptalmus kulli dintre care 2 mici si 2 grasani de peste un an care dorm toata ziua spinzurati in niste fire de valisneria... image . in prezent se pare ca toate vietuitoarela mele se simt bine,de cind sunt membru al acestiu forum nu am mai avut nici un deces intre animalutele mele si asta spune multe despre calitatea informatiei de pe acest forum , multe multumiri tuturor , mai putin plantele care nu vor sa creasca(in curind ma ocup si de ele ) , algele care sunt destul de multe ( spre bucuria multimii de ancistrusi )...in rest toate bune
sa inteleg ca vrei sa reproduci guppy? pot sa te intreb in ce scop?...( comercializare sau hoby?)...te intreb pentru ca nu este asa usor pe cit pare, dupa un timp o sa ai guppy deformati, decolorati etc...
plumbul este unul dntre metalele cu un nivel destul de ridicat de toxicitate , prin urmare nu trebuie sa se gaseasca intr-un acvariu, eventual daca si dupa un clocot frunzulita se incapatineaza sa pluteasca (desii ma indoiesc) ii recomand o pietricica cu care sa o scufunde
nu pui nimic de plumb nicaieri in acvariu , daca plutesc inseamna ca nu le-ai fiert, pentru salata este de ajuns un clocot de 30 de secunde, pentru castraveti 1 minut sau 2 , pentru morcovi aproximativ 45 minute, ai citit bine si nici eu nu am gresit, am scris 45 minute , nu 4-5 , incearca asa si o sa vezi ca nu mai plutesc

esti sigur ? ca eu nu cred

nici eu , insa daca nu ma insel el are doar scalari si vivipari in acvariu, si acestia sigur nu maninca noaptea, insa daca mai are si ceva nocturni...e mai complicat...
incearca sa tii cei 5 molly si sanitarul, sau cei 7 guppy si sanitarul, iar cind nasc nu ii mai separa in maternitate, altfel in 6 luni vei avea 100 guppy
l-e dai putina mincare seara dupa stingerea luminii, v-or fii singurii care o vor gasii pe intuneric
pai...poate asa vor ei...
Pe 7 inca mai traiau, azi,8.06 nu am mai vazut pe niciunul
pot fii ascunsi si nu-i vezi tu, sau e de rau? ...
cred ca nu ai inteles ce incercau sa-ti spuna colegii nostri de forum in cele 2 raspunsuri anterioare:
Din cate stiu eu la carasi le place apa rece, fara incazitor, in jur de 24 C, iar la restul pestilor care ii ai, in jur de 27C...la ce temperatura tii apa ?
si
chiar si mai mica, pentru carasi temperatura optima ar fi undeva la 20-21 de grade C. iar la restul depinde de pesti dar oricum nu mai mult de 26-27C.
incercau sa-ti spuna ca ai pesti incompatibili acolo, adica pesti de apa rece( caraseii) si de apa calda("ventuzierii" cum l-e spui tu) si ca oricit vei incerca sa gasesti o cale de " mijloc" cu temperatura , minima pentru unii va fii maxima pentru altii deci o parte din pestii tai sufera permanent de cald sau de frig , chiar daca nu pot sa-ti spuna, din pacate de regula raspunsurile incepatorilor sunt mereu acelea-si : s-au obisnuit si sunt fericiti, insa in timp temperatura nepotrivita duce la slabirea sistemului imunitar si mai apoi la deces, urmat intodeauna de un nou topic: "oare de ce a murit?, era atit de fericit"... gindeste-te bine , daca vrei un acvariu multicolor sau unul cu pesti fericiti?!?!
pentru un acvariu de 80 l cred ca ti-ar fii de ajuns o pompa de 600/H(m-am prins de o chestie, debitele afisate sunt masurate la "gura pompei " nu dupa ce apa este purtata la "x" inaltime sau "x" distanta ), deci presupunem ca folosesti un tub standard de 60 h si 110 diametru, cum aveam eu aici: se vede in fundal in timp ce lucram la cel nou image , deci pompa de 600 o sa-ti dea la iesirea in acvariu aproximativ 350l/h , suficienti pentru cei 80l ai tai
multam m_3 , , ma gindeam eu ca e prea tare...pentru mine este bine, si pentru o parte din pesti, insa scalarii se pare ca nu sunt prea incintati...
@Cirja Ioan, pompa este una eheim de 1000l/h care permite reglajul debitului la modul drastic, cred ca la minim este de doar 100l /h , ...presupun ca stie el neamtul ce a facut, nu este riscul sa se arda,asa ca la prima curatire a filtrului o sa o setez undeva pe la 70% din capacitate...mi-ar place si asa, apa este "recoltata" din doua puncte, cele 2 colturi opuse din acvariu, este cristal si las jetul sa bata in lungul geamului din spate eventual sa se "sparga" in geamul din spate, insa problema mea este alta, la care raspunsul este destul de greu de ""estimat", oare la filtrul meu diy: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7713&postdays=0&postorder=asc&start=30 cu o cantitate destul de mare de medii filtrante, la acest debit dragalasele mele bacterii nitrificatoare au timp sa prinda si sa pape ceva molecule de amoniac sau la viteza cu care trece apa prin medii ramin cu ochii in "soare" si se uita infometate la amoniacul care se plimba cu ferari prin fata lor???
cred ca a-r putea avea un oarecare efect, insa ti-ar putea reduce drastic debitul la retur...
pot rezolva, pompa are un regulator de debit, desi filtrul este diy, eu voiam sa stiu daca si la filtrele canistra "de firma" jetul de apa este atit de puternic?

p.s. incalzitorul si reactorul de co2 sunt scoase din priza cind schimb apa

Forum Index » Profile for clauss » Messages posted by clauss
Go to: