[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ZOLA
Forum Index » Profile for ZOLA » Messages posted by ZOLA
eu macar am luat-o mai pe ocolite)) oricum nu conteaza, daca a gasit substantele granule isi merita tot banii numai cat a stat sa mojareze
avand in vedere ca si eu am avut in plan solutia aia de fertilizare pot spune ca substantele se gasesc relativ greu.. adica trebuie sa stiu unde sa cauti..dar pretul este in intre 5 si 20lei pe kg acu' depinde cum ai facut apa distilata :-) :-)
rezolvat!
pai... unde este poza? si ce planta este?.... ca dupa descriereea ta poate si si un ficus...
nu stiu cat de bine e daca ai lipit furtunul de la filtru cu ''izolirband'' poate elimina substante toxice in apa si nici nu cred ca este ''whater rezistent''
acvarile separate pret 50 lei si 60 lei..10lei corpu'

rog un moderator sa lipesca posturile multumesc
prin neon sper ca zici hyphessorbycon innesi adca da aspet un pm cu datele dale de contact;)
vand sau schimb acvariu 80/30/30 sau 100/30/30 + 3suporturi neoane(suport+balast+''starter'' cabluri dau si neoanele lor da' sunt sylvania ..)
pret 70lei-150lei...
sau schimb cu ceva plante ceva pesti poate ceva echipament... etc etc..
Salut eu am tinut doua filtre ressun (de 250l/h si de 400/h) intrun acvariu de 60l sunt desutul de silentioase adica prin copmaratie produc zgomotul unei surse pc de 250W,dar, pretul se reflecta in calitattea lor.
Cel mic are decat un burete(eu i-am facut doua compartimente.. pentru un burete mai popros si unul ceva mai fin...plus ca scapa mizeria in acavriu cand il scoti daca nu esti atent)
Cel mare vine din fabrica cu un compartiment special pentru carbune si pe acesta l-am motificatpunand doi burti de diferite poprozitati i-a in compartimentul de carbune am pus cateva tuburi de ceramica..putin lovite cu ciocanul :-)
astea fiind spuse isi merita cei 20 respectiv 25lei cat mai dat eu pe ele...
bafta!
Rzolvat!
acvarist in devenire, practic primul meu acvariu l-am avut la 5 6 ani o chestie mica mica mica cred ca nu avea mai mult de 4 litri( probabil era o fatatatoare) primita de la un vecin impreuna cu vreo 3 pestiori rosii si negri.. xifo si moly spre surprinderea mea nu mi-au murit prea repede... au murit pestecateva luni da' nu-i nimic ca am primit o testoasa de florida pe la 8 ani.. pe care o am si acu'... pe urma prin scoala am avut o groaza de vivipari si beta+gourami..din ai au ramas doar acvarile acelasi vecin mi-a daruit acum vreo doi ani 4 discus coblat si de aici au inceput problemele unul din ei a murit in prima saptamana..( filtrare proasta inclazitor/fierbator resun) ) pe urma m'am apucat de citit si cumparat carti in prostie... rezultat rata mortalitatii la mine in junga aprape nula
dotari=> acvariul principal 320l . plante anubis . substrat lipsa . specii descus+4hoplo mari
acvariu nr 2 100l plate anubis nana , cabomba caroliniana substart sera nisip ''de mare'' pesti meeki si nigro
acvariu nr3 100ll java moss+cobomba caroliniana substat sera nisip hornach 1/2/3mm pesti nigro albinosi si normali

ca decoruri folosesc lemn de salcie si stejar ceva spuma +roci vulcanice
filre fluval 205 X2
si ressun de 1000l/h
incalzitor hagen
co2 bomba cu reactor si kitul de la aqa medic(inca nefunctional)
schimb 3 sau 4 hoplo mari cca 15cm pe cilizi plante sau geam 80/40/0.6
da' eu mi-am facut asa ceva da' tot la banii aia ajungi...
in primul rand iti trebuie alta ''capatana'' la butelie deci te duci la un cetru de reumplere butelii si te rezovla ei (vezi sa aiba autorizatie iscir !! si sa probeze butelia) reactor .. sunt o gramade de modele homemade isa iti recomand sa iti iei unul gata facut pret 140lei(aproximativ) atentie reactor nu difuzor...
dupa ce ai instalatia gata adica butelie furtun reactor , bagi reactorul in acvariu si dai gazul ma minim! verifici ph si in cele din urma o sa cresti si presionea la co2 in cateva zile...astfel incat s ai un ph stabil( in functie de ce pesti ai) si asta este tot...
nu uita vreificare buteliei este abolut necesara!
mi-e mi-a expoldat o bomba cu drojdie si a umplut toata camera de plastic si mazga si inca ce miros . daca se intabla sa faca butelia ''bum'' fi sigur ca nu o sa mai ai masuta acvariului si acvariul si asta in cel mai bun caz
mama lor de variabile
pai cate grade ai tu man in acvariu si un camera?
eu in casa am cca 20C +/- 2C in functie de camera
condesul exista si la mine dar este sesizabil doar inuntrul acvraiului si foarte puitn in aer!
puls ca mie imi plce umezeala uite de pilda la mine in cameranu a stat un acvariu timp de o luna si in fiecare dimineata ma trezeam cu nasul infundat si dureri in gat tare urate,dar de cand am acvariu din nou si la mine in camera no problemos!
Tu in loc sa iti faci inventia aia mai bine cumparai o foaie de plexi pe care o puteai deasupra acvariului (in interiorul caapacului) si in care dadeai gaura pentru hrana ;)
eu zic ca mopanul se merita doar in acvarii mici , daca vrei unul mai lung este destul de scump...si nici nu se gaseste asa usor,plus ca daca ai pos ochii pe ceva atunci poti incerca sa il faci singur
taninul nu este asa de sanatos cum crezi tu;)
daca nu este uscata in nici un caz in acvariu! o sa puterezeasca si o sa iti umple apa cu toate balariile posibile, sau incepe sa iti faca struguri :-)
tine-o si tu pe calorifer ca sa se usuce mai repede dai niste lofituri de cutit de unde este taiata si prin parti( o sa te ajute si sa se prinda muschiul mai usor pe ea) dupa ce se usuca bine (si moare) o bagi la fier in apa cu o solutie saturata de sare(inainte sa o bagi le fiert decojesti ce poti dupa ea) o ti la fiert o ora da'la fiert adica sa scoloteasca apa.. ... o scoti mai decojeti ce a mai ramas pe urma o mai bagi la fiert pana nu mai iese tanin din ea , dupa ce ai terminat cu supa de batz, o ti intr-un borcan butoi (ce ai numai sa incapa ) intre-o saptamana si doua saptamani sa mai elimine din tanin si din sarea acumultata(apa e bine sa o schimbi zilnic) dupa ce a stat si la butoi o cureti frumos cu o perie si gata ti-ai facut buturuga mopan!
dupa tehnica asta eu mi-am facut buturugi din radacini de salcie si creanga de salcam super dragute..
ps pentru amatorii din bucuresti parcul tineretului ofera o varietate de craci si radacini destul de mare)
chiller-ul nu consuma foarte mult..un AC consuma intradevar mult da' iti face viata usoara si tie si pestilor..
Totul depinde insa de bugetul tau , de acvariu si de specile din el
nu de alta da' daca ai 20'guppy in 70l..mai bine le pui un ventilator de laptop...
de nigro am facut rost ramn restul..
nu ai fost rautacios ai avut drepatte intr0un anumit fel

Forum Index » Profile for ZOLA » Messages posted by ZOLA
Go to: