[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
co2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
geo84
Unripe member

IP:

am o butelie de oxigen de 5l si o sa o transform in una de co2,as vrea sa stiu cum pot sa imi bricolez un sistem de co2 cu butelie,in afara de chestiile de firma!sia mai facut cineva asa ceva?
ZOLA
Member
[Avatar]

IP:

da' eu mi-am facut asa ceva da' tot la banii aia ajungi...
in primul rand iti trebuie alta ''capatana'' la butelie deci te duci la un cetru de reumplere butelii si te rezovla ei (vezi sa aiba autorizatie iscir !! si sa probeze butelia) reactor .. sunt o gramade de modele homemade isa iti recomand sa iti iei unul gata facut pret 140lei(aproximativ) atentie reactor nu difuzor...
dupa ce ai instalatia gata adica butelie furtun reactor , bagi reactorul in acvariu si dai gazul ma minim! verifici ph si in cele din urma o sa cresti si presionea la co2 in cateva zile...astfel incat s ai un ph stabil( in functie de ce pesti ai) si asta este tot...
nu uita vreificare buteliei este abolut necesara!
mi-e mi-a expoldat o bomba cu drojdie si a umplut toata camera de plastic si mazga si inca ce miros . daca se intabla sa faca butelia ''bum'' fi sigur ca nu o sa mai ai masuta acvariului si acvariul si asta in cel mai bun caz

oto si crevetii lui
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

geo84 wrote:am o butelie de oxigen de 5l si o sa o transform in una de co2,as vrea sa stiu cum pot sa imi bricolez un sistem de co2 cu butelie
NU se bricoleaza buteliile .
Trebuie sa-i schimbi robinetu' cu unu' pentru buteliile de CO2 si sa-i faci verificarea aia. Pe urma poti face ce vrei.

geo84 wrote:in afara de chestiile de firma!sia mai facut cineva asa ceva?
Stiu io pe cineva care a bricolat o supapa de siguranta la o butelie de firma si s-a terminat c-o gaura in perete si cicatrice pe pereti si tavan. Daca era cineva in camera se termina si c-o mormintare. Buteliea avea doar 2 kg de CO2.

Daca ai indeminare si timp poti face numarator de bule si reactor.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: