| Message |
|
|
|
iau eu incalzitorul si lemnele da-mi un pm cu numarul de telefon...
|
 |
|
|
|
Nu se cearta nimeni dar uite ..altii poate nu au posibilitatea sa faca teste , pana la urma 150-180lei cat costa un set de teste nu este chiar o suma mica , unii dintre noi nu isi dau seama , ca un bazin nu este tocmai un borcan, nu e bun orice substrat ,orice planta ,orice peste... samd.
Dar cu timpul inteleg , dar pana inteleg ei cum sta treaba , eu zic ca trebuie sa fie ajutati, pana la urma nimeni nu s'a nascut invatat , cam toti dintre noi , am portnit cu bazine mici si minuscule , cu incalzitoare facute din termoplonjoare , si cu lumini de un alb-infiorator , cam toti am avut la un moment dat spartura de marmura sau pietris albastru.
Acum revenid la porblema fungului..deobicei apare din cauza unei filtrari defectoase , acvariu neciclat deciclat... poate sa apara si din cauza ca in ghiveciul ala ai pamant sau ''wood'' loat o data cu planta la pot...
eu nu inteleg o chestie o data ce ai dat 40 si ceva de lei pe piatra aia einhell dece nu ti-ai luat si un substrat jbl plus nisip si niste teste..
|
 |
|
|
|
Da sarea are efect dezinfectant coerct , se pune o lingura la 100l pentru taratrea diverselor boli...da' vezi tu.. acum exista mai multe medicamente pentru pesti care chiar dau rezultate ..( ma refer la cele de ''firma'' nu la ce gasesti prin piete la 1.5 lei...)
Daca as fi in locul lui silvercristy as arunca direct pietrisu' ala minunat facut din spartura de marmura si colorat cu tus...in chiveciul ala ce e pamant?
|
 |
|
|
|
oxyox , esti genial , sa sti ca plantelor tale le face extraordinar de bine sarea ;) daca se poate chiar iodata ca si plantele au nevoie de iod...
cea ce ai tu acolo este un fung o micoza decobicei saprogeria poti scapa usor prin tratament cu ektol-cristal bafta !
si vezi ce faci cu pestii aia .. nu prea sunt compatibili...
|
 |
|
|
|
Carbunele activ dupa ce ''oboseste'' si devine ''lenes'' are tendinta de aelimina in apa substantele asimilate..deci nu prea tine asta cu pastratu' mai lesc ca e destul de iefftin , cum a zis si Domnu' Porcu daca il agati in bazin o sa isi faca treaba foarte putin si foarte lent, baga-l in canistra nu iti fie frica . nu iese nimic din ea sa te traga inauntru...
|
 |
|
|
pai uite asa invatati oamenii de rau ... depinde ce intelege el prin cilide africane ;) daca sunt cele de lac (malawi victoria tanika) as merge doar pe anubis nana( sau cum ii zice aluia de talie mica) este mai robust  daca mergi pe cele de rau ... poti sa bagi si altele ... vezi ce plante cresc prin congo de exemplu
Cat despre roci.. parerile sunt impartite eu am mers pe nisip calcaros ( de la mare) + roci vulcanice si sparturi de bazalt + granit ) nu de alta dar lacurile sunt in foste cratere vulcanice si cam asta se gaseste pe acolo mai mult roca vulcanica si roca sedimentara ... mai slabut ..
Astea fiind spuse ..eu tot o tin pe amea in vedera achizitionarii unui acvariu mai adecvat ! ... sau daca nu se poate macar sa schimbi nicipul ala vopsit si capatana aia de mort...
'Parerea lu' Zola
Stima .
|
 |
|
|
|
aici nu e o rubrica de donatii iar sincer bazinul prezentat de tine numai pentru africani nu este ... imi pare rau ca sunt eu cel care iti zice asta...
|
 |
|
|
|
salve sunt interesat de kuhli loach ... imi poti spune cum putem face tranzactia?
|
 |
|
|
Dau spre donatie 3 bucati cichlasoma nigrofasciatum un mascul si doua femele toti maturi .prefer din Bucuresti sau cine poate trece pe aici.
p.s. desii este o donatie daca doritorul are placerea sa imi dea o lingurita de moss sau un fir de plantuta nu il pot refuza  daca nu ii face placere acest lucru i-a pestii asa cum sunt
|
 |
|
|
Eddie imi cer scuze dar ma intelegi .. eu chior ,scrisul mic , neatent sunt... m'a luat gura pe dinainte  , in pm iti trimit datele de contact al ''frabricantului'' pe care il stiu eu mai sunt si altii si mai priceputi sau mai putin priceputi dar eu nu ii stiu..
Koala iti multumesc si eu ca mi-ai deschis ochiii  chiar nu am vazut si partea a doua a postului ....
Stima.Zola
|
 |
|
|
|
... pei ce vrei sa cresti in el? ca si un neon intoarece din 3 miscari ...
|
 |
|
|
Intrebarea era pentru Eddie  ...
Swatantar pana la uraimi face rotund sau drept?
|
 |
|
|
|
dezvolta te rog ce intelegi tu prin atipic
|
 |
|
|
|
Cumpar urgent java ( cristams samd) moss si ricia fluitans deasemenea mai caut java ferm , cryptocorine nevillii, echinodorus tenellus ,brevipedicellatus si ceraptopterius cornuta .
Preferabil din Bucuresti si la preturi normale
|
 |
|
|
multa lume face bazine la comnda la preturi mediocre ,,, problema este nu am auzit pe nimeni sa faca bazin la comanda cu geam curbat...
eu unul iti recomand un bazin clasic simplu drept si o sa ai o vizibilitate mei buna asupra pestilor...inca un sfat... incearca sa iti mai faci loc ca sa ai macar un metru iti vei usura mult viata 
|
 |
|
|
|
ceva detaliii, poze... varietati PRET?
|
 |
|
|
|
n'ai pentru ce, acum tu sti mai bine ce reutate are acvariul tau ...
eu unu iti urez succes
|
 |
|
|
|
uite ce zic eu.. sa faci... te duci la un bagazin de bricolaj iei 4 picoare cu roti( alea din metal care seamna cu rostile de la caruciare sau pubele) si o scandura cu sectiune partata sa zic 60X60 (mm) , o tai la dimeniune( cat ramane intre blatul de jos lateralele alea care atarna) le lipesti cu adeziv poliuretanic, iar pe urma prinzi cu suruburi pentru lemn rotile
in acest fel ai rezolvat =>problema picioarelor, problmea suspendarii lateralelor si il si poti misca ca sa mai bagi un aspirator un mop etc...
Bafta
|
 |
|
|
|
Cumpar sau adopt o bucata de riccia fluitas .. dimensiuni intre 5 cm2 si 10cm2 .. nu prea ma intereseaza daca este prinsa pe plasa sau diverse alte suporturi
Stima Zola
|
 |
|
|
|
cumpar java moss , plantute gen gazon + tufe diverse...(exclus ''elodei'' si ''cabombe'' )
doar din Bucuresti... zona Berceni
|
 |
|
|