[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ZOLA
Forum Index » Profile for ZOLA » Messages posted by ZOLA
Betonul oricum se aseaza perfect pe pamant , chiar daca pamantul nu are forma exacta ... Innsa sunt niste tehnici de turnare pe care eu personal nu le conosc , uite de exemplu trebuie evitata uscare betonului fortata si cum pamanutl ''trage'' nu stiu cum o sa o rezolvi ... Ca sa previi eventualele infiltratii si sa il poti curata mai usor iti sugerezi sa vopsesti betonul cu vopsea speciala de piscina vintr-o gata variata de culori si sunt cauciucate.
Deasemenea si laturile ''gropii'' trebuiesc neaparat betonate
Ei bine si ce a iesit?...Nu de alta dar ma gadesc serios sa imi fac si eu unul ma gandeam sa il fac dintr-un bazin jos cu o inaltime undeva la 30cm , iar un fel de ,,mobila'' care sa il imbrace pana ajunge la 150. inaltime iar fata ,,terase'' sa fie detasabila sau ca un fel de fereascta pentru a permite acsesul si intretinerea foarte usor . si o iluminare mixta halogen (nu imi permit sa bag hqi pentru asa ceva )+ un neon de 18 pentru un plus de lumina in apa
la doi metri adacime sunt convins ca o sa fie fix ca in acvariu fara nici un pic de alga ... mai ales ca are lumina de afara... daca mai pui si nuferi in el... nu cred ca o sa mai vezi ceva bine...poate decat daca trece prin fata geamului .....
Daca vrei neaparat sa poti vedea la adancime eu as incerca si cateva spoturi subacvatice barem sa mai lumineze ceva le aprinzi numai cand de uiti inauntru sau cand vrei sa dai pe spate musafiri
Ca metoda de filtrare as folosii pe langa filtrul de pond si ceva in genul filtrelor de picina ...adica un filtru cu nisip , ca metoda rapida ar fi sa folosesti un butoi cu nisip si sa il conetectezi la pompa.
P.S. sper ca nu il faci paralepipedic ....
daca il faci in pamant cu folie atunci nu iti poti pune geam trebuie musai sa faci cu beton/ciment de piscina ma o adancime de 2.5m presiunea si volumul de apa e al naibii de mare , ma gandesc sa faci o fereasta de 100/100 dintr-un geam undeva la 25mm poate chiar 30mm . oare ai putea sa vezi ceva in pond pe acolo?
@Dolly Nu zice nimeni ca nu e bun , depinde cata rabdare ai sa il speli
@Archangel82 e ok 1200 ,dar eu tot as merge pe un eheim 2226
copii nu va certati nu v'ati gandit ca una este volumul brut si alta este volumul net? perosnal nu posed acest bazin , dar il puteti masura usor la interior , nu de alta dar sa nu bagati si ramele in calcul . in rest Spor la vanzare!
pana sa il umpli iar cu pesti ti-ai luat FILTRU?malawi necesita nisip FIN ideal cel de marea neagra ca sa iti creasca si duritatea . nisipul gasit de nie iara nu e bun mai cauta
ideia cu balastiera este super ok , dai o bere iei o roaba de nisip ) sau ... nisipare deale de se joaca copii mici in ele nu sunt? ... iei si tu o galeata din unu si gata
Cumpar SAE , doar din Bucuresti , preferabil ca vanzatorul sa stea langa o statie de metrou sau sa ajunga in zona uneia ...sau daca stiti un magazin care sa aiba de vanzare (sigur) as fi recunoscator , pana acum am vazut doar CAE si vanzatori extrem de politicosi care sa imi zica de defapt siamezu' si chinezu' sunt aceiasi specie aaa sii cei cu dunga pe toata lungimea corpului sunt defapt masculi ... si sunt extrem de agresivi ... de'asta nu se gasesc.. ca le trebuie acvariu MARE de peste 40L =))

Astept oferte
i-a da o fuga pe la magazinele de constructii nu se poate sa nu aiba 2-3 3-4mm sau .. na' nu face vrunu casa ,parcare ,sa puna asfalt sa schimbe bordura pe acolo?
vezi ca nici prea fin nu este bun. atunci nu o sa circule apa de loc prin el se taseaza... si iti putrezesc radacinile ? si baga substrat fertil!fara substrat fertil; nu o sa faci mare branza;)
eu iti recomand un 2226 pret acceptabil si o calitatea , cat despre pietris , 20/25kg nisip ''acvarsitic'' e pana in 30lei parca si nu mai stai cu anii sa speli la el ;) nu gasesti bete, frunze,si mai stiu eu ce resturi(dar mai trebuie spalat ) daca arunci pietrisu' ala pote nu te zgarcesti si pui si tu macr doua pungi de jbl (3l)
eu am vazut virgula , deci pana la urma am avut dreptate , l-au corupt si pe el sa treaca la africani .
Am vazut pose cu labidochromisi intradear un peste foarte frumos , si unii dintre cei mai pasnici africani lalawi ...
pai se strag si acolo bacterii nu?) macar fiind atat de mare nu o sa mai scota bule de gaz =)) . acu' serios vorbind cu toate ca ma repet.. schimba-l .. asta e un ''must'' nu un ''request''
man ce nu intelegi? la 200lei filtru extern de firma , mare , pe la 4-5 litri nu gasesti! poate decat SH
ala la 2mil e mic eu mi-am facut la cel mai mare bazin al meu de 350l filtru de 75l (100X50x15) si am in el 6 compartimente 1 ceramica si bile 2 burete mare 3 burete mai mic 4 prelon 5 adausuri in functie de nevoi (carbune , spartura de coral etc etc) si 6 echipamnete pompa incalzitor difuzor test peramant ph(nu am controler) termometru ... si am siesit cu totul la aproximativ 300lei , mai mult am dat pe echipamnt decat pe ''filtru''
Filtarea biologica ar trebuii sa fie proportionala cu numarul de vituitoare (cantitaea de ... amoniac) degeaba ai sa zic un filtru biologic de 7litri daca tu in loc de pompa ii pui un compresor mic de la resun
Im mod ideal trebuie proiectat/ales un filtru pe ''masura'' bazinului tau avand in vedere si capacitatea de filtrare biologica si volmul de apa ''impins''
Da la Cosmin m'am referit am zis ''cilide africane'' pentru ca asa are user pe forumuri si ca asa il stiu si majoritatea userilor.Ca nu am pus underline butomline bara jos sau um vrei sa ii zici este intredevar greseala mea .
Pana la urma e o chestie de gust si cu decorul ala cu buturuga sau modelele de gresii..la fel ca si celelate decoruri , am avut ocazia sa vad niste poze facute in apa , ei bine nu prea arata prea frumos , nici amazonu' nici lacurile africane , drept urmare sunt foarte putine bazine sa respecte un biotop 100%.
minnardy cand te decizi de fundal ia-l de la cilide africane (ala cu buturuga) arata mai bine decat in poze
Agele au fost o problema pentru mine am frecat la geamuri pieter si decor de mi-a venit rau pana la urma i-am pus un uvc de la jebo ca era mai ieftin
Nisip bun gasesti la mare calcaros deja sau poti baga nisip normal fin si il amesteci cu spartura de coral...
Cum sa nu fie important volumul de apa?!
Im mod clar internele merg pana in o suta o suta cincizeci de litri , pe urma musai canistra, asta e cu canistrele nu se merita sa iti iei decat la peste 4 litri volum ca sa le poti folosii si la bazine medii cu succes.Acum depinde si vrei sa cresti in bazin si cat de plantat o sa fie daca ai in doua sute de litri o suta de creveti face fata si un intren de 600-700 mai decent (cu cartus)
Pompa de apa trebuie sa ''duca'' de 6-7 ori volumul bazinului , daca te zgarcesti si nu vrei sa dai banii pe un extren la vreo .. 5 litri sa zic .. poti face unul in casa in spatele bazinului , pe care il copartimentezi , in fiecare compratiment pui cate un mediu de filtrare =>ceramica burete1 , burete2 , prelon , iat in ultimul pui pompa de apa ; incalzitorul ; reactorul si ce mai vrei tu pe acolo .
Acvariu ti se pare golpentru ca nu prea este amenajat din punct de vedere estetic , pestii aia nu stau la un loc deoarece ''se cearta'' intre ei.

P.S. scoate pietrisul ala de acolo este mult prea mare
pai, fungu' ala dispare daca nu a disparut deja .. baga cateva pcaturi de labastru de metil si ar trebuii sa fie ok.
urmatorul pas este asta. arunci pietrisul ala groazinc-albastru , cauti substrat fertil incerci sa ajunga cam 2cm grosime pe fundul baziniul apui completezi cu nisip ( 2-3 ) pana ajungi la 6cm (grosime nisip minim 4 cm )
Cumperi plante arunci ghiveciu ''buretele) plumbu' si mei mai gasesti le clastesti un pic ( apa de robinet+apa oxigenata in proportie 10/1 la un litru de apa pui 100ml apa oxigenata) te uiti sa nu aiba oua de melci .. le pui in bazin frumos . pui pestii pe care ii ai deoparte (in alt bazin sau ii vinzi donezi) dupa ce ai umplut bainul cu apa pui doi pesti in el ceva rezistent la intocsicatii cu amoniac) astepti doua trei saptamani (vezi sa pui si filter start) si pe urma incepi cu repopularea.
n'ar strica nici sa oparesti mopanul ala .. de cateva ori in rest ..BAFTA SI MINUNI>>> aa da si cumparati si niste teste ;)

Forum Index » Profile for ZOLA » Messages posted by ZOLA
Go to: