Message |
|
|
 |
|
Multumesc tuturor
Mai sunt multe de facut, voi pune actualizari pe masura ce se intampla lucruri
Si un set de multumiri speciale prietenului
|
 |
|
Salutare,
Cum spuneam in vechiul topic ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/180/41633.page ) a venit timpul unui upgrade, asa ca am trecut la un bazin de 550L (166*65*52), BA + sump 150L.
Faza 1, am construit un nou stand, din lemn de 4x7 si 4x4 (cateva poze atasate):

Faza 2,etapizat in 2-3 transe, am mutat pietrele, nisipul, etc, tot ce aveam in bazinele vechi (180L+110L) in bazinul nou. In timp ce am mers cu ele in paralel, iar spre final am mutat intregral aparatura si animalele.
In prezent, acvariul este in functiune ( work in progress), am mai adaugat cateva pietre si organizat pe ele stocul (mai am de bagat piatra, ulterior), saptamana aceasta mai iau o pompa de valuri mai mare si in viitorul apropiat schimb lumina.
Stocul de animale este suficient pentru moment, las lucrurile sa se aseze o vreme.
Si o poza cu rezultatul la etapa aceasta:
|
 |
|
Silviu Man wrote:
MSI wrote:Baga un bazin si la sarate
Super bazin
E pe lista.
Nano olandez
Paludarium
Muraturi!)
In vremurile astea ciudate de le traim, este bine sa-ti faci provizii, muraturile trebuie sa fie prioritatea.
|
 |
|
Baga un bazin si la sarate
Super bazin
|
 |
|
Tare de tot bazinul asta.
|
 |
|
Salutare,
Datorita unui upgrade, am desfiintat sistemul meu si scot la vanzare urmatoarele:
Bazin 180L (100*40*45) + cutie de overflow interna si sistem bean-animal ( 3 gauri ) + sistem complet tevi
Sump 160L (100*40*40) compartimentat in 3 camere ( skimmer, refugiu, pompa retur + bubble trap).
Pompa retur Jebao DCS3000
Putem sa discutam si de stand, oricum daca exista doritori stabilim un pret decent si rezolvam, as prefera sa-l dau complet, fiind un kit aproape "plug and play", dar discutam si pe bucati.
PM.
|
 |
|
A venit primavara si reorganizez putin lucrurile.
Astfel devin disponibile cateva pachete de melci turbo adulti ( 15 buc ).
Zi frumoasa tuturor,
|
 |
|
Imi place ce vad.
|
 |
|
Salut,
Planul suna bine, mai ales daca mai aduci medii deja colonizate din alt bazin, cred ca nici nu este nevoie sa pui atat de multe bacterii "la sticla", pana isi intra in ritm bagi mai des schimb de apa.
Succes,
|
 |
|
Totodata am facut si o prostie sa spal filtru la robinet, atuncj cand am schimbat si apa..
Pai aici este problema. Bacteriile benefice din filtru au fost eliminate si momentan acvariul nu este ciclat.
Solutia, schimburi mari de apa zilnic.
O alta problema, marimea acvariului .. 10L este putin pt pestii tai, pentru un betta este ok.
Cel mai bine, un upgrade, ceva spre 60L sa ai mai mult loc de manevra. Nu te costa prea mult si te vei putea bucura de hobby mai mult, poti sa faci ceva estetic cu plante usoare si cativa pesti mici.
|
 |
|
Interesant proiectul tau.
Referitor la puffer, este un peste cu cerinte mai specifice. Desi se vand ca pesti de apa dulce, pentru a avea succes pe termen lung cu ei este recomandat sa faci tranzitia catre apa salmastra.
Avem colegi de ii tin in bazinele marine, la salinitate mare. Eu personal nu am avut dar imi sunt foarte simpatici. Colegii de au pufferi sigur pot sa iti ofere mai multe sfaturi.
Poti face un bazin cu plante, pesti comunitari mici si melci, un altul cu pufferul si in cel mic, betta.
Mult succes,
|
 |
|
Subscriu, nu overflow hang on, ai acvariul gaurit, se gaseste un overflow potrivit.
Se poate face unul si la comanda, eu am gasit o firma in bucuresti, mi-a taiat la CNC exact ce aveam nevoie, au si lipit bucatile intre ele fiind nevoie ca eu doar sa le dublez cu silicon sa fie perfect etanse.
DAR este vorba de o cutie de overflow interna, sistemul este in acvariu si prin 3 gauri in spate plec direct catre sump. Adica un design mai usor de facut DIY.
Edit:
Tu ai putea direct sa faci o a treia gaura in bazin si exact la ce intaltime doresti, mai pe centru si pui overflowul dorit.
Iar pe cele doua ramase eventual faci un split la pompa de retur si asa o sa ai flow pe mai multe parti in bazin, flow de care ai nevoie. // Sau una din gauri o folosesti sa pui un cot intors in sus cu o bucata de teava, cat sa faci un preaplin la acvariu in caz ca se infunda overflowul. Practic iti faci Bean-animal  )
|
 |
|
Tu trebuie sa masori cat ai de la gaura din spate pana la buza acvariului, sa nu fie prea sus, poate o cutie S?
|
 |
|
Salut,
Nu-i un capat de tara daca nu are 3 tevi, este ok, in teorie cu 3 tevi este mai silentios, dar cutia din poza, cu 2 tevi arata foarte bine, facuta bine, pe prima teava ai un robinet si reglezi sa traga apa in continu, incet, cat sa creasca nivelul foarte usor si sa curga f f putin pe a doua teava, daca prima se infunda face zgomot, tu auzi si remediezi situatia, timp in care teava nr doi preia tot debitul pompei (Herbie se numeste sistemul, este foarte ok pt marimea bazinului, lasa ca faci unu mare cu BA pe 3 tevi, am incredere  )
https://gmacreef.com/herbie-overflow-reef-tank-plumbing-method-basics/
Locline, este asta :
Fiind flexibila o ridici f aproape de luciul apei, daca se taie curentul o sa traga foarte putina apa inapoi pana sa ia aer.
https://www.google.com/search?q=aquarium+return+locline&rlz=1C1GKLA_enRO727RO727&sxsrf=ACYBGNROWyQAAbyLeCHzKOUZD1xZ07teow:1580771150273&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjwg4i3v7bnAhWOEVAKHf6YAsMQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1280&bih=864#imgrc=_ogOVP-v34_R_M

|
 |
|
Vine si jurnalul, dar mai am una alta de spus pe aici  ))
La ce categorie trec, pot sa-ti spuna vertebrele mele, asta cand o sa le gasesc pe toate  )
Oricum, cea mai tare inventie sunt ventuzele astea (pun poza mai jos), ambele varinate, triple si duble sunt foarte bune pt carat/mutat bazine mari.
|
 |
|
 Bun venit!
Pare sa fie ok overflow-ul, dar fiind cu doua tevi, nu trei, nu este chiar bean animal, dar acvariul fiind mic, nu prea ai loc de BA cu 3 tevi.
Pe furtunul de la pompa de recirculare cred ca vei avea nevoie de o valva de sens, gaura este cam jos si cum au spus si colegii o ia apa inapoi.
Edit: Sau locline cum a spus Humbert, este flexibil si il aduci aproape de suprafata apei lejer.
Mult succes,
@Silviu @Gabi - urmati exemplul lui Rodo 
|
 |
|
Proiectul acesta se apropie de final  unul fericit zic eu, deci urmeaza un upgrade.
Piatra, corali, pesti si alte vietati urmeaza sa fie transferate intr-un acvariu nou, 500+ plasat in living. ( Urmeaza un nou topic ).
Sistemul actual dual 180+110 (displayrui) si standul comun se vor desface in doua standuri/sisteme separate.
1. 180L display cu overflow BeanAnimal + stand + sump 160L;
2. 110L display cu overflow BeanAnimal + stand + sump 60L;
Unul din cele doua o sa ramana in hol, in locul unde am sistemul actual, ca la nevoie sa-l pot folosi ca acvariu de izolare/carantina/tratament. Acvariul ramane complet utilat si la nevoie doar il umplu cu apa.
O sa-i iau un skimmer, cel existent urmand sa plece la bazinul nou.
Pentru sistemul care ramane voi cauta un nou stapan  )
Seara buna,
|
 |
|
Lemon wrote:Cu safety factor de 4 ai nevoie de sticla de 6.
Eu zic ca e suficient.
+1
Asa cred si eu.
|
 |
|
La fel nu ar trebuii sa aiba nici un impact daca nu e nimic mort pe ea si nu cred ca are cum sa fie ...
Cred ca oricat de curata pare, in interior, prin crapaturi etc, in pori, exista material biologic uscat .. eu in sistem am adaugat treptat si de fiecare am vazut un impact , de genul mai multe alge pe geam, etc. ... aici nu vb de faptul ca piatra noua pana sa ajunga la coralina trece prin diverse faze, maroneala pe suprafata .. etc.
Dar si eu as baga piatra uscata, poate nu 10kg odata, as pune in doua transe, dar m-as astepta la mici neplaceri.
|
 |
|