[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Un scurt update, ca nu am mai postat de ceva timp:

In primavara m-am confruntat cu un episod de brook, unde am pierdut perechea de clovni si grupul de anthiasi, celalalte specii au fost nefactate.

Am luat o alta pereche de clovni si viata merge inainte, nothing new

YT-ul este desigur boss-ul, in permanenta competitie cu un Sailfin .. clovnii cei noi se plimba pe langa anemone dar nu intra in ele.. crevetii si gobii isi fac cu rigurozitate treaba, nisip si pesti curati iar in plan am sa mai dezvolt coralii, dupe ce se mai dezgheata planeta )

image
smilie Inca un super acvariu, imi place ideea decorului inalt, de executie .. ce sa mai zic .. de exceptie
smilie Arata extraordinar ..
https://www.nevertebrate.ro/adeziv-ciment-pentru-piatra-aquaforest-stone-fix-1500gr-32088
Arata foarte bine

Mult succes!
Frumos Si corect, fiecare la casa lui

Multumesc, topicul se poate inchide. Ii doresc noului proprietar sa-l folosesc cu placere si sa se bucure de el.
Oferta de weekend

500 RON, Bazin + Sump + Pompa + tot ce inseamna tevi, tur/retur, capac si prindere lampa tavan.

Trebuie sa eliberez locul, celalalta optiune este sa duc totul la curte in pod .. dar parca nu as face efortul asta .

Bazinul este in bucuresti, sector 6, piata crangasi - daca exista doritori din tara, trebuie sa se ocupe de logistica, de preferat sa aveti un prieten sa-l ridice.
Impactul este foarte puternic, dispar intr-un ritm accelerat recifurile .. in mod clar nu s-a facut mai nimic pentru a remedia situatia, inca suntem prea dependenti de combustibil fosili si cum am vazut cu Trump, de s-a retras din Tratatul de la Paris si cand se face cate ceva nu tine mult.

Este pacat, sa vedem ce se mai poate salva sau conserva ..

Acum sa vedem si eventimentul curent cum ne va schimba obiceiurile, poate in bine fata de planeta, are si planeta un moment de respiro .. desi in traiul Dambovitean citadin, asta se vede la populatia de sobolani din cartier ...

Am vazut si eu Chasing Corals de doua ori. Foarte interesant.

Referitor la schimarile climatice, desigur, ar trebui sa facem tot ce ne sta in putinta ca si specie sa elimam impactul pe care il avem asupra planetei, noi fiind un cataclism pentru ea.

Dar natura cum zice si Silviu, isi revine.

Asa doar sa punem lucrurile in prespectiva (tocmai am vazut un alt documentar), muntii Dolomiti acum vreo 240 milioane de ani, erau un recif de corali sub oceanul planetar acum altitudinea maxima este de 3000+.

Desigur, ritmul schimbarilor climatice produse de om, nu se compar cu ritmul normal al planetei, dar in 240 milioane de ani, planeta a trecut prin nenumarate cicluri de incalzire si racire, miscare a placilor tectonice, deci implicit si repozitionarea recifurilor pe planeta (in zone mai calde sau mai reci), natura a gasit un mod de a trece prin schimbari RADICALE in aceste milioane de ani si recifurile au gasit resurele necesare sa existe in continuare si sa prospere in vremurile respective in zonele cele mai optime lor, nu zic sa lasam lucrurile asa cum sunt, nici pe departe, doar vreau sa spun ca exista speranta si coralii vor gasi o cale.

A se avea in vedere, acum 240 milioane de ani, era un singur continent, Pangeea, ruperea placilor tectonice, a provocat niste evenimente foarte ample, eruptii vulcanice, cu emanari uriase de diverse gaze si dioxid de carbon in atmosfera. Evenimente mult mai radicale decat ritmul in care incalzim noi planeta.

Plus ca ne-a mai lovit si un asteriod acum vreo 65milioane de a dus la o racire brusca a temperaturii datorita cantitatii uriase de particule aruncate in atmosfera, care au tinut un pic plantea la umbra. Si muuuuuuulte alte evenimente, cu impact foarte rapid si radical.

In cei 240 milioane de ani planeta a fost laboratorul, acum o putem ajuta si noi prin eforturi de pastrare a coralilor, bazine speciale in institute de cercetare, etc.

Ca in momentul in care putem vom putea sa ne reducem "amprenta" la 0, sa ii ajutam sa isi revina, sa se dezvolte si sa se propage in zonele cele mai propice lor.

Normal nu este fezabil un proiect gen Arca lui Noe, dar sunt convins ca oceanul va pastra diversitatea pentru majoritate speciilor, numai ca in numere mai reduse decat ideal, pana il vom putea ajuta mai mult, in conditii stabile de mediu.

adelline22b@yahoo.com wrote:Ok... Multumesc....
Atunci nu mai utilizez Punktol?

Continua cu tratamentul conform instructiunilor. (edit: cele din prospect, nu de la petshop) impreuna cu cateva masuri descrise mai jos si in articolul mentionat se poate remedia problema pt moment).

Botia sunt pesti cu ceva nevoi "speciale", in general se tin in numere mai mari si este recomandat un decor specific, cu ascuzatori, etc. - altfel se streseaza si devolta ich.
uite un articol excelent despre botia: https://www.loaches.com/articles/an-introduction-to-keeping-botia

(ca orice vietate, inclusiv omul, expunerea prelungita/permanenta la un factor stres sau privarea de necesitati/conditii va duce la diferite boli/manifestari).

Recomand in continuare sa aplici tratamentul si sa incerci sa le faci cateva grote iar pe viitor sa ai in vedere relocarea lor (in alt acvariu sau un schimb cu un alt coleg de forum, poate contra unor plante).

Pentru colegi, va rog, incercati sa aveti o abordare constructiva in raspunsuri. A certa un coleg si a nu raspunde la intrebarea lui, nu este tocmai constructiv, nu rezolva problema, posibil ca rezultatul sa fie total nedorit, colegul sa nu mai citeasca deloc forumul si deznodamantul sa fie iesirea acestuia din hobby, insotit de pierderea pestilor.

Intradevar, scalarii sunt un pic prea mari pentru bazinul tau. As face o schimbare, as pune mai multi neoni si as reloca scalarii. (neonii sunt pesti de card, se simt mult mai bine in grupuri mai mari si sunt mult mai spectaculosi cand inoata sincron - asa au un comportament natural, deci reducem stresul ).

Mult succes in continuare,
Salutare,

Se vinde sistem:

* Acvariu MP 180L (100x40x45) stare foarte buna +

* Cutie overflow Bean Animal facuta la comanda CNC laser, 3 gauri cu flanse si tevaraie completa Bwinstal, 1 robinet - sistemul merge perfect, foarte silentios +

* Retur facut din PVC Bwinstal +

* Pompa de recirculare controlabila DCS 3000 Jebao, DC, silentioasa si in stare foarte buna +

* Sump MP 160L compartimentat cu acrilic in 3 camere, una pt skimmer si alte materiale ceramice, una pt un refugiu genero, bubble trap si apoi camera de retur, sistemul este gandit sa preia un surplus urias +

* Capac/paravan facut din lemn, foarte estetic si eficient, permite instalarea usoara a unei lamp +

* Sistem prindere fir metalic de tavan

In total luate pe elemente fac mai bine de 1500 RON si nu prea am pus la socoteala munca.

Vreau sa dau sistemul cu 600 RON, totul, este excelent ca sistem plug and play pt inceput, eu l-am folosit 2 ani, fara probleme!

O poza cu sistemul (din arhiva) - momentan este gol si asteapta un nou proprietar:

image

Tematica: Stai in casa )

Foarte incurcata treaba asta...

Ai luat-o sistematic, trebuie sa gasesti solutia, in final ii dai de cap.

Mult succes!
Ora mesei

Ma bucur ca se intelege cu tangul, eh, la pierderi sa nu ne mai gandim, uneori dupa transport nu se acomodeaza toti

De mancat sunt convins ca are ce manca, are deja bazinul ~1 an jumate si daca se baga la congelate si se intelege cu vecinii, situatia este ideala

Spor,
Foarte, foarte tare proiectul.

Spor,
Iti trebuie 15L, poti sa pui acum in sticle, pui solutia de la magazin si schimbi mai pe seara, macar sa stea cateva ore.

Cu plantele nu prea ma pricep dar sigur vine cineva cu un raspuns.

Succes,
Acvariul nu este ciclat, apa tulbure indica faptul ca ciclarea acum incepe. (perioada de ciclare este de 3-4 sapt. - dar depinde de multi factori, minim 3 sapt in orice scenariu).

Avand in vedere ca ai doi pesti, solutia este urmatoarea:

Trei saptamani, schimba cate 20-30% la doua zile
. Spre sfarsit poti sa mai maresti intervalul, 3 zile si apoi 4 zile. (daca ai niste apa pregatita schimba astazi 30% si maine inca 30%).

In doua schimburi partiale de apa (4 zile) zic ca nu o sa mai ai apa tulbure (in mod optimist in 2 zile). Dar nu te opresti cu schimburile de apa, o tii asa 3 saptamani.[u]

Apa se lasa, minim 12 ore, de preferat 1 zi, in sticla fara dop, apoi este ok sa o introduci in bazin.

Spor,

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: