[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Message
Arwen_wt wrote:Am v?zut, am zis sa nu mai deschid alt topic despre parazi?i


dupa ce ai dat cu Spirohexol nu s-a rezolvat problema ?

P.S. Spirohexolul sau metronidazolul decicleaza ?
Daca poate cineva sa ma ajute cu identificarea unei plante va rog.
bazinul inainte de tuns
asa e acum
ocean wrote:De fapt gaurile nu sunt provocate de hexamita, am vazut un filmulet unde un veterinar asiatic a prelevat probe de la cativa oscari literalmente ciuruiti de gauri, analizate in laborator -nici urma de bacteria hexamita, doar niste bacterii oportuniste ce profitau de rani, cauzele sunt mai multe :carente, apa, hrana, hormoni-din cate am discutat cu cineva fac doar adultii gauri=toate astea duc la scaderea imunitatii pestilor


Stiam ca aceste gauri sunt un efect secundar al Hexamita nu unul direct. In mod normal , e cum spui tu , daca sunt efect secundar , atunci pot aparea si din alte cauze. Dar ce crezi ? Exista sanse ca pestele sa nu fi fost bolnav de hexamita ? Ai citit simtomele ce le-am descris ? Ce parere ai ?
Salut , din pacate dupa 2 ani si un pic de vietuire in bazinul meu unul dintre scalari ( o femela ) din perechea dominanta a murit. A avut hexamita , si cum nu am locuit unde imi sunt bazinele pe perioada starii de urgenta , boala a progresat neobservata de mine si asta a fost. Cand am vazut am pus pestele in bazin separat si am inceput tratamentul cu multivitamine (JBL ) , si medicament dedicat impotriva hexamine ( tot JBL ) . Pestele avea deja si gauri mici pe opercula . Apoi a murit.
Pestele avea toate simptomele de peste bolnavior : apatie , aripioare stranse , nu manca , era retras , fecale deschise la culoare si leziuni la nivelul capului.
SI acum intrebarea : mai am 3 scalari , o pereche si un mascul solo . Exista riscul sa fie si ei infectati ? Am citit ca multi pesti pot sa poarte hexamita fara sa fie bolnavi simtomatici , si viata cu hexamita sa se desfasoare perfect normal exact ca si cum nu ar avea infectia. Va intreb : Merita sa risc un tratament preventiv ? ( ceilalti pesti au SIMPTOME 0 ! )
Uite asa imi place . Sunt argumente care le pot intelege . Mai silentios , materiale mai bune ( sa zicem , doar un test de rezistenta la lovituri sau efectiv proba timpului ar putea face diferenta ) . Prefiltru mai bun. OK.
Eu sincer la acest bazin nici nu imi trecea prin minte sa pun altceva inafara de prof4+ 600 sau prof 3 2080 . Dar uite ca e si Oase o idee ,la care nici nu m-am gandit.
Buuun , am vazut recomandarile cu Oase , dar nu a zis nimeni nimic de Eheim ( inafara de cel clasic ).
Nu s-a vorbit deloc de Professionel 4+ 600 , sau de professionel 3 2080.
De ce ? Pro4+ 600 are aceleasi specificatii ca si Oase , nu ati spus nimic de el . Iar 2080 - ul e superior . Ati avut si nu au fost bune ? Sau de ce nu ati pomenit de ele . Intreb pt ca eu am un pro4+ 350 de 3 ani ( a mers non stop ) si sunt foarte multumit de el. Cu ce ar fi mai bun acest Oase ? Vreau ceva argumente : design , fiabilitate , consum , in fine ce v-a determinat sa il recomandati in detrimentul Eheim.
Silviu Man wrote:
MihaiF wrote:Salut , sunt dator cu niste poze , stiu , dar pana una alta , o intrebare. Am foarte multi physa marmorata ( f multi ) si ma deranjeaza. Mancare dau putina , da tare sunt multi ... . Melci asasini nu mai vreau. Asa ca am auzit ca un peste botia m-ar putea ajuta. Sunt mai multe specii de botia , toate sunt bune impotriva melcilor ?


In primul rind ... frumos proiect. Am si eu unul la fel dar ... m-a deturnat Aquaminiatura.

Despre Physa ... daca te legi de ei, te dezmostenesc! Or fi ei multi dar sunt frumosi si utili!


Merci de aprecieri . Ei si eu care voiam sa aduc o botia sa ii tabaceasca nitel .
Salut , sunt dator cu niste poze , stiu , dar pana una alta , o intrebare. Am foarte multi physa marmorata ( f multi ) si ma deranjeaza. Mancare dau putina , da tare sunt multi ... . Melci asasini nu mai vreau. Asa ca am auzit ca un peste botia m-ar putea ajuta. Sunt mai multe specii de botia , toate sunt bune impotriva melcilor ?
ocean wrote:
MihaiF wrote: Sa inteleg ca acest volum de apa ar putea tine o pereche de altumi in conditii foarte bune , dar inaltimea bazinului e insuficienta ? La bazinul acesta am avea 121 L 50 latime si 65 inaltime ( suntem aproape de inaltimea de 70 .... ) dar totusi .....

Nu gasesti pereche de altumi! Nimeni nu vinde dupa ce s-a chinuit 3 ani sa-i creasca si sa aiba norocul sa se aleaga una! Si de s-ar intampla pretul ar fi prohibitiv! Calculul respectiv e valabil la grup: altumii sunt pesti de grup trebuie sa iei ~10 -12 si sa-i cresti, poate ai sansa sa ramana suficienti cand sunt mari pentru ca in mod sigur pierzi din ei si nu cand sunt mici! Dupa ce trec de 20-30 de cm incep sa pice(am patit-o mai multi). Oricum acvariul acela nu are inaltime, latime si nici lungime suficienta-vezi postarile anterioare. Al meu avea 546 l si inaltime 65, latime 70(coloana de apa 63-il umpleam cat de sus puteam) si era insuficient


Vreau sa iti multumesc pentru informatii . In necunostinta mea am crezut ca as putea sa gazduiesc in acel bazin altumi. Explicatiile tale m-au convins , sa nu. Oricum experienta mea cu ciclidele se rezuma la scalari pana in prezent. Intrebare : 2 perechi de scalari si o pereche de discusi , e rezenonabil la asa bazin ? Experienta mea de pana acum ar zice ca da , totusi eu sunt incepator .
6 discusi cu indulgenta ... eu ma gandeam la maxim 4 ...
Compatibilitatea scalar - discus cum e ? Am auzit tot felul de povesti .
Interventia ta e salutara ! Sa inteleg ca acest volum de apa ar putea tine o pereche de altumi in conditii foarte bune , dar inaltimea bazinului e insuficienta ? La bazinul acesta am avea 121 L 50 latime si 65 inaltime ( suntem aproape de inaltimea de 70 .... ) dar totusi .....
Multumesc de pareri , ca idee , la scalari ma gandeam cam 3 maxim 4 perechi. Am scalari si in prezent si ma impac cu ei. La discusi sincer m-am gandit sa cumpar direct adulti ( stiam treaba cu bazinul plantat ) si as merge pe maxim 4 pesti. Ei da la altumi nu stiam ! Altumul creste mai mare decat discusul ?
Nu ii bai ca va creste temperatura. Las-o asa crescuta. Daca in camera ai 27 , in bazin o sa ai maxim 28-29 , nu se intampla nimic. Ii drept creste metabolismul pestilor putin dar e vorba de cateva zile pe an. Eu las sa mearga apa la 28 29 de grade si nu imi fac nici o grija. Nici pierderi nu am avut nici o data ( care sa le asociez cu apa prea calda ).
Salut , doresc sa amenajez un bazin pentru un prieten bun . Bazinul va fi un Juwel Vision 260 de 260 litri brut . Va fi bazin plantat obligatoriu si va fi populat cu ceva americani . Inca nu ne-am decis ce . Oricum dintre scalari , altumi si discusi se pune problema . Bazinul are un filtru intern , pe care il voi pastra pentru filtrare mecanica , nu cred ca merita sa ma complic sa bag in el tot felul de saculeti cu siporax , substrat pro sau altceva.
Si acum intrebarea pentru cei cu experienta mai mare decat mine : ce filtru extern sa pun ? Vorbim de ciclide , adica pesti mai marisori decat neoni si gupi , care vor face mizerie. La filtru extern nu am o limita de buget sa zic asa , dar ar fi 2 conditii : 1 sa fie Eheim , 2 musai un singur filtru ( nu vreau cu doua )
Foarte frumos acvariul , felicitari !
Pesti , ce ai sa pui ?
Atunci , trebuie sa fii foarte FOARTE atent cu lumina .
Ca sa iti faci o idee aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/47092.page am 0,36 w / l . Bine inteles ca am CO2 , dar ce voiam sa zic ii ca daca o sa pui mai mult de 0,35 w si fara CO2 , va trebui , nu sa fii bun ci AS in acvaristica ca sa il poti tine decent in lupta cu algele. Atentie cu lumina peste 0,35w/ l .
Gabi C wrote:
MihaiF wrote:Salut Gabi , acvariul arata extraordinar , poti sa imi spui te rog cum se numesc melcii aceia mai marisori si portocalii/rosiatici ?


Ma bucur ca iti plac. Specia se numeste Planorbarius corneus. Sint deosebit de frumosi si delicati.


image


Se inmultesc in acvariu ? Spune-mi te rog mai multe. Nu stiu nimic despre acesti superbi melci.
Ca si lupta impotriva algelor fac ceva ?
Vad ca ti-au explicat colegii cu balastul cum sta treaba si cu instalatia. Tuburi foarte bune sunt cele de la Dennerle . Pe parcursul timpului ( scurt ) de cand m-am indeletnicit cu acvaristica am folosit tuburi Juwel , JBL , Dennerle. Parca cu Dennerle merg mai bine plantele.
Ar fi bine dupa ce alegi T5 sau T8 sa te uiti putin si la tipul de lumina. Lumina mai calda le place mult plantelor . Deci cel mult 6000 k . Apoi depinde daca o sa ai CO2 sau nu. Daca nu o sa ai ai nevoie de lumina mai slaba . E important sa stim daca o sa pui CO2 .
A , f important lumina sa fie musai sub 0,5 w / l . Crede-ma , daca ai mai mult e tare greu de controlat cu algele , mai ales daca esti incepator.
Stii cum ii treaba : cu cat ai lumina mai puternica , cu atat trebuie sa fii mai bun.
 
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com