Message |
|
Sa urmaresti buretelul ala, daca vezi ca face alga pe el sau incepe sa se schimbe la culoare, muta-l mai la "umbra".
|
 |
|
Mananca?
|
 |
|
Nu ti-ai etansat bine flansele din capetele camerei injectorului...in camera injectorului intra apa,dar la tine intra prea multa.
Nu trebuie sa bolboroseasca asa la injector.
Garnitura din partea de jos a injectorului, din flansa de jos, nu iti sigileaza cum trebuie. Eu am pus 2 tocmai ca sa inchida cat mai bine. Sper ca le-ai lasat asa.
Vezi cand strangi suruburile, sa fie toate stranse la fel de tare.
|
 |
|
BunicuW wrote:...Facind un pic de curat prin sump am constatat ca mi s-a spart termometrul in sump, nu stiu cind si cum, presupun ca a curs acel lichid in apa, acum sa vad ce-o sa se intimple, n-am nici cea mai mica idee ce era in interior.
Alcool,asa ca nu se intampla nimic.
Avea si niste sfere mici de metal?Daca da,atunci trebuie scoase afara daca s-au imprastiat prin sump.
|
 |
|
Toti sunt "peppermint shrimp" si toti mananca aiptasii, dar nu cu aceasi "pofta". De aceea am pus poza asta, ca sa-i poti diferentia si daca e cazul, sa stii de ce nu dispar foarte repede aiptasiile.
Atat. Nu ca sa te indoiesti tu de cineva, etc.
Ma doare la basca de unde cumperi shrimpii.
|
 |
|
Ca sa te ajute sa-i identifici cu exactitate  :
(A) Lysmata wurdemanni
(B) Lysmata rathbunae
(C) Lysmata ankeri
(D) Lysmata boggessi
(E) Lysmata pederseni
(F) Lysmata bahia
|
 |
|
Ai o poza cu peppermintii?
|
 |
|
In poza 2 ai Ricordea...cred, nu se distinge foarte bine.
Daca nu te superi, de ce ai optat pentru Zeovit? Ai in plan un acvariu full SPS?
|
 |
|
In ultima poza ai o gorgonie.
Modifica pozitia out-ului reactorului si lasa-l sa bage mulm-ul in acvariu.O sa beneficieze toti coralii,inclusiv gorgoniile.
Seriatopora (poza 4 din primul calup) e bleach-uita tare de tot.Potasiul l-ai testat vreodata?
Eu as insista sa-ti verifici salinitatea si cu un alt instrument.
|
 |
|
BunicuW wrote:Care-i treaba cu "regimul de functionare 3h on/3h off.Atunci e important sa nu ramana zeolitul afara din apa." La mine pompa merge continuu, nu o opresc pentru ca daca o opresc jumatate din zeoliti sunt afara din apa.
Problema cu trecutul la sistemul complet zeovit este ca nu sunt tot timpul acasa si nu prea am cum sa dozez toate solutiile zilnic, unori plec si cite o saptamina. Eu incerc sa fac acest acvariu sa fie cit mai putin dependent de mine, o interventie la cit mai putine zile. Cu Grotech a functionat timp de un an, aditii la 2-3 zile in loc de zilnic si totul a mers foarte bine si coralii au crescut fara probleme.
Raspunsul ar fi cam asa:
1. Am 300 litri la iesirea din pompa si nu din reactor, este cam greu sa verifici cit iese din reactor fara sa mai adaug alte furtune.
2. Out-ul reactorului este chiar in dreptul skimmerului
3. Am ceva probleme cu ciano, mai bine zis cu o alga rosie care de depune pe pietre, nisip, corali si vad ca de cind adaug acest cyanoclean a mai disparut, a venit din acvariul vechi si nu s-a dezvoltat in cel nou.
4. Volumul total de apa este undeva pe la 300-315 litri (acvariu + sump)
5. Pozele o sa le pun diseara dupa ce ajung acasa.
Ce-mi spui tu despre dozaj este foarte ok, eu asa am pus numai ca Zeostart 0.7 ml odata in loc de dimineata si seara.
Treaba aia era un raspuns la ceea ce a spus Dragos,in legatura cu zeolitii si aerul.Daca la tine merge continuu,nu te intereseaza 3on/3off.
Langa sistemul Zeovit trebuie sa stai si sa-l urmaresti.Daca esti plecat atat de mult timp...nu stiu ce sa zic.Cum crezi.Cu Grotech o fi functionat,cu Zeovit-ul trebuie avut mai multa grija dar si rezultatele sunt pe masura.Asta e,asta e sistemul.
1.La iesirea din pompa e una,la iesirea din reactor e alta.Ar trebui masurat la iesirea din reactor,dar daca e complicat...aia e,ce sa zic.Mergi asa.
2.Out-ul reactorului trebuie sa fie cat mai aproape de pompa de recirculare,nu de intrarea skimmer-ului.Ideea e ca mulm-ul ala sa-ti hraneasca coralii si abia apoi sa-l scoata skimmer-ul.
3.Cyanoclean functioneaza foarte bine in combinatie cu Coral Snow.
4.Ok.
5.Ok.
Ideea cu impartitul Zeostart-ului in doua doze (sau chiar mai multe), este de a mentine cat mai mult timp in apa sursa de hrana a bacteriilor.Zeostart-ul se poate dilua cu apa de osmoza si se poate baga pe pompa de dozare.
Uite aici reteta: http://www.zeovit.com/forums/showpost.php?p=280359&postcount=11
L.E. Perfect de acord cu Dragos.
|
 |
|
|
 |
|
Da,asa e,Zeomatic functioneaza pe acel principiu.Nu stiu exact cum ai modificat reactorul sau cum baga aerul prin zeoliti,dar daca e ceva asemanator cu Zeomatic,atunci e in regula.Important e sa scoata mulm-ul de pe pietre.
In ceea ce priveste contactul zeolitului cu aerul,atata timp cat suprafata lui nu se usca,nu are nimic.De acest aspect se tine cont in momentul in care se foloseste regimul de functionare 3h on/3h off.Atunci e important sa nu ramana zeolitul afara din apa.
Asa cum ti-a spus si Dragos,Zeobak-ul e suficient.Nu mai baga si Prodibio.Nu are rost.
Daca zici ca te intereseaza sistemul complet,atunci eu as renunta incet la produsele din cealalta gama.
Dupa fiecare schimb de zeoliti,aditionezi Zeobak zilnic,timp de 10 zile.
1. Ai 300L/h la iesirea din reactor?(tu zici de debitul prin pompa,de aia intreb,ca sa ma asigur ca vorbim de acelasi lucru)
2. Unde ai pozitionat reactorul,out-ul lui?Inainte sau dupa skimmer?
3. Ai probleme cu cyano? (3. Cyanoclean 6 picaturi pe zi, asta cind nu uit)
4. 300L e volumul net de apa sau volumul brut?
5. Poti sa pui niste poze cat mai clare ca sa vedem cum arata coralii?
Aditiile tale,la un volum net de 300L, ar trebui sa arate ceva de genu':
- Zeostart3 0.3ml 2xzi (dimineata si seara)
- Zeobak 2-3pic. 2xsaptamana
|
 |
|
Eu am folosit sistemul Zeovit,full.Am avut exclusiv SPS si niste zoantusi rataciti pe pietre.Nu am adaugat nimic special pentru zoasi.
In afara de elementele de baza:Zeoliti,Zeobak,Zeostart3 si Sponge Power,aditiile se fac in functie de aspectul coralilor sau de problemele existente in acvariu (alge,paraziti,cianobacterie,etc).
Eu am utilizat,pe langa cele de baza:
CoralVitalizer
AAHC
K-Balance
B-Balance
PIF (potasiu-iod-fluor)
Coral Booster
FWS
Biomate
Cyanoclean
Coral Snow
Zeozym
Zeospur
Xtra
Daca folosesti Coral Vitalizer,Extra sau AAHC nu mai ai nevoie sa dai si altceva de mancare.
Ai grija cand incepi sa folosesti produsele.Nu lucra cu mai mult de unul odata,ca sa-i poti urmari efectele.
Care e programul tau de aditii momentan?Listeaza-l cat mai complet si exact.
Pompezi reactorul ala de zeoliti?
|
 |
|
Poti.
Reteta o are koala, in topicul mare.
|
 |
|
Coralii cum se prezinta?Daca sunt ok,mai poti adauga antifosfat, dar cate putin, ca sa nu apara iar probleme.
KH-ul ala trebuie crescut, musai. Ai bagat scrubber si va scadea si mai mult si mai repede acum.
Eu am folosit separat, ca sa pot regla fiecare parametru.
|
 |
|
Eu am folosit gama Red Sea Reef Foundation, cutii de 1Kg si mi-am preparat singur solutiile. Am fost foarte multumit de ele.
Aditionezi vreo sursa de carbon?
|
 |
|
Sa ai in vedere ca va trebui sa asiguri si o sursa de hrana pentru bacteriile astea,ca sa functioneze cum trebuie.O sursa de carbon,mai exact:
-VSV (vodka+zahar+otet)
-Zeostart3
-NOPOX
|
 |
|
CreatoR wrote:El zicea alternativ oricum am dat comanda de zeobak. Ok raman cu el pana se termina si apoi mai vad
Cu aceste bacterii trebuie sa merg tot timpul sau acum la inceput?
Spre exemplu, cand foloseam Special Blend, turnam un capacel saptamanal. Stability, la fel. Zeobak puneam 1 picatura/100 L de 2 ori pe saptamana.
|
 |
|
Nu mai folosesc, momentan.
Am folosit si Zeobak, Stability, Prodibio dar separat. De ce o combinatie intre cele doua?
Daca as baga Zeobak de ex., nu as mai baga nimic altceva bacterian. Mi se par absolut suficiente.
|
 |
|
Am folosit Special Blend si am fost multumit.
Eu as zice ca e ciclat daca ti se mentin parametrii.
|
 |
|