| Message |
|
|
|
nu am avut rabdare sa citesc tot, dar am citit undeva unde m-ai rugat sa-ti zic cum masor.
Prima data am masurat in prima zi sa vad valoarea de po4, apoi a 2-a zi dupa ce s-a consumat am masurat iarasi sa vad cat a mancat, la mine mananca 4pmm in fiecare zi.
Am masurat pana am ajuns la valorea de 1.6 ppm si apoi am adaugat in fiecare zi 4ppm cat imi mananca, + inca 3ppm ca sa ajung la 1.9ppm
Dupa asta in fiecare zi adaug 4 mll de po4, deoarece fiecare mll adauga 1 pmm po4.
Mare grija la aceasta valoarea ridicata, orice neatentie dezvolta algele foarte puternic. Eu nu am semne de bba
schimburile 1 data la 5 zile, circa 20 %sau 40 % apa si completat iarasi valorile initiale
|
 |
|
|
|
:-) eu tin valoarea 19 po4
|
 |
|
|
|
incearca la magazinul de mobila,vizavi de marele Moldomobila, Poate te poate ajuta un vanzator de la ei din magazin.
|
 |
|
|
|
doamne ajuta atunci, si eu tot bison pentru sticla (acvarii ) am folosit.
Incearca sa tragi o fuga la praktier, gasesti la scule si unelte Corniere.
Pana acum am avut cum vrei tu sa faci,cu autocolant pe margini si canturile de la acvariu... e urat.
Incearca corniere, eu sunt foarte multumit de aspect. Este asemanator cu acvariile scoase din magazine. (sunt si pe culoarea capacului tau si is ieftine)
2m cele 4cmx1cm 16 ron (pentru baza) si 2m 1cmx1xm pentru colturi 6 ron
|
 |
|
|
ReBella wrote:: Chiar,ce alga o fi aia ?  Pare urata rau ... :x
eterna si fascinata cladophora?
|
 |
|
|
o felicitari pentru noul acvariu  mare curaj ai sa-l umpli dupa cateva zile, mai precis cate?
ce silicon ai folosit? te intreb deoarece si eu am unul in asteptare , dar imi este frica sa-l umplu asa rapid.
Stii ce nu-mi place: se vede intaritura aia acolo sub capac, Nu ai putea cumva sa-l lasi mai jos sa acopere ?
|
 |
|
|
|
foarte fain, imi place foarte mult ce ai facut cu lemnele , pietrele si anubiasii, Astept sa vad cand ai tufele din spate marisoare
|
 |
|
|
intra pe www.upload.ro
Apesi "Browse" Selectezi poza din pc tau, Apoi dai submit.
Dupa asta iti vor aparea multe coduri. Alegi codul din sectiunea "Marimea originala:" "Forum IPB:" dai copy la cod, si-l bagi pe forum cand vrei sa scrii mesajul cu poza 
|
 |
|
|
MihaiCalin wrote:Man, esti prea tare, ai dat reply la un post care nu mai este activ de vreo 4 ani  .
stai linistit caline, nu e prima data cand o face, Deja asta il caracterizeaza 
|
 |
|
|
ii bun daca in decurs de un an ai reusit sa te "limitezi" la aceste randuri  ma intreb ca timp ti-a luat sa-l scrii
oricum se vad diferentele 
|
 |
|
|
Acvariul + Suportul.
De acum astept luni sa vad ce rezolv cu tevile de inox pentru suspendare.
Am cautat BLocaje de cordoane (echipament folosit de alpinisti ), dar cel mai ieftin costa 80 ron si nu este o scula performanta la pretul asta.
|
 |
|
|
dar sa le gasesc si in romania  astept link-ul, Multumesc tuturor pentru ideiile voastre, mai astept in continuare.
|
 |
|
|
Domnilor, am luat hotararea de a face capac suspendat. Imi cer scuze daca v-am obosit sa-mi dati sfaturi, dar aveam nevoie sa stiu si parerile celorlati.
Dupa vorba lasata de alber, am gasit acvarii open top cu intarituri si mascate destul de bine cu corniere. De acum ma priveste cum fac sa arate bine si sa ascund intariturile
Acum sa va prezint ce -mi trece mie prin cap
Bara principala va fi din Inox, deoarece mi-am gasit un om care ma poate ajuta sa modelez bara.
Cam asa vreau sa arate.
Va mai plictisesc o data sa-mi spuneti daca e ok
In desenul din dreapta, la bara, este o portiune de 20 cm, ( bucata deasupra buzei acvariului ) care va putea fi actionata de un reglaj de 20cm, In sus si in jos
|
 |
|
|
minnardy wrote:Hmmm....oscarii nu au radii intarite la aripioarele dorsale....?
ba au , la mine nicio data nu au taiat nimic. Acuma fiecare cu riscurile care si le asuma..
|
 |
|
|
mi am adus aminte, ca am mai transportat odata oscari  , pe o distanta de circa 4-5 ore, fiecare oscar tot asa in pungi menajere negre, ca sa reduci stresul, si cate unul intr-un bidon de 5 l, dar nu pot sa zic ca e prea bine, E spatiul mic.
Intre peretii bidonului si sacul menajer umplut cu ziare,
In caz de stres sa nu moara daca se da cu capul de peretii petului
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
sunt instalatii profesionale de co2, sau poti practica metoda bombei cu drojdie pentru inceput
|
 |
|
|
|
eu am trimis unui prieten cam de la iasi la bacau, 1 peste asemanator, bagat in 4-5 pungi menajere mari de 60 L, si pungile erau intr-o galeata care o avea unul de la maxi taxi(care l-a si transportat) Pestele a ajuns foarte bine
|
 |
|
|
|
punctul 2:
cate 1 mm la fiecare latura mica in Minus! pentru silicon
ex: sticla 10mm , dimensiunile acvariului 100x40x50cm, va avea (100 x40fundul principal, acuma daca vrei incastrat inca o placa de 97,8x37,8, iar laturile mici: 37,8x50H)
|
 |
|
|
|
5) eu am folosit hartie adeziva, mi se pare mult mai ok de folosit ,dupa ce am turnat siliconul, am nivelat cu degetul si apoi am scos hartiile.
6) am lasat 1 mm in plus fata de grosimea sticlei (sticla de 8mm , atunci banda lipita la 0.9 mm distanta de muchie
|
 |
|
|