[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
stiam ca dom' Ginel stie pontu, (chiar de cand am vazut noul acvariu) dar nu am avut rabdare :-) si banii erau limitati in acel moment, acuma nu mai dau inapoi
da. Multumesc
asta asa e... si acuma mai vine o vorba:
cate acvarii open top le-ai vazut in acest mod eu nu am vazut nici unul.
Cred ca va ramane capacul clasic.
daca lungimea din interiorul capacului va fi de 63, inseamna ca-ti ramane circa 3 cm liberi pentru socluri, O varianta buna pentru a conecta fierele, care o voi folosi si eu sunt aceste mufe
http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8570&category_id=51
mufele care intra pe pinuri intra perfect pe capetele tuburilor
acetona nu face nimic, am uitat sa zic de ea :-)
nu prea merge cu un cornier, deoarece are urmatoarele dimensiuni 1cmx4cm
intaritura are 5 cm+1mm de silicon deci ar ramane aproximativ 1 cm gol, si ar fi si mai inestetic....
Stiu , daca era de 10 sticla era mai usor, dar in iasul nostru ..... nu am gasit
cam multe t8...mai bine mergeai pe t5
Cat despre silicon.... eu am cautat in practiker silicon remover.... mi-au zis ca e prima cand intalnesc o persoana sa ceara asa ceva... in fine nici nu aveau.
Poti sa incerci stiu ca sunt solutii pentru indepartarea spumei polioretanice sau a siliconului dar eu nu am gasit.
Poti incerca cu benzina sau motorina pentru silicon, eu nu am probat...
Alcoolul medicinal nu face mai nimic.
Singura solutie buna ar fi o lama subtire de cuter, dar ai de munca........
alimentarea o faci foarte usor, deoarece are un filet avanad aceleasi dimensiuni ca la masina de spalat. Nu cunosc bine denumirile dar iti trebuie un teu + robinet care sa aibe infiletarea ca pentru masina de spalat.
Apoi aparatul vine cu 2 clame care se prind in perete si fixat.
Eu i-am instalat la al meu inainte si un filtru cu carbune activ, sa-i marasesc putin viata.
Pe urma apa reziduala iese pe un furtun albastru si cea osmozata pe unul alb.
Poti folosi doar apa osmozata pentru a scade valorile din acvariu, apoi combini apa osmozata cu cea de robinet, astfel incat sa mentii acele valori.
Bafta
in primul rand, mii de scuze..... nici eu nu mi-am dat seama, de bancnota, sotia mi-a zis ca e in poze dupa ce a vazut si ea pe forum cand ma uitam la ce am scris.. fiind tot timpul pe fuga, nici timp sa strang lucruri nu am, si banii la mine stau aproape peste tot intinsi.... chiar daca e 1 ban sau 1 leu etc..

siliconul este BIson transparent. Eu sper sa tina macar 10 ani daca lipiturile (facute de mine+ prietenii mei ) sunt bine facute

cat despre open top... as vrea sa stiu si parerea celor mai vechi in domeniu.... pentru ca eu sunt total dezorientat. Timp am mai tot timpul, cate 10 minute pe ora pot face ceva pentru acvariu. Doar ca vreau sa stiu daca merge open top cu intariturile facute la acvariu...
Multam pentru incurajare
hemianthus callitrichoides (prescurtat HC), se gaseste in poturi de circa 5x5 cm2 la pretul de 10 ron, de preferat ar fi sa cumperi dintr-un alt acvariu si NU din magazine , deoarece ei le cresc emers, adica in afara apei si exista posibilitatea ca la tine in acvariu sa cedeze.
Hc se hraneste atat din masa apei (cand este prinsa de cioate/decoruri) sau din substrat (covor), O fertilizare Jbl + co2+ lumina modesta ar merge.

Riccia: costa circa 10 ron, si poti acoperi o cantitate de circa 10x10 / 15x15 cm2, fiind o planta mai bine gasita si mai usor de intretinut.
Singura diferenta fata de planta de mai sus ar fi ca, riccia nu face radacini, astfel trebuie sustinuta cu o plasa si apoi ceva greu astfel incat sa nu se ridice
sunt mai multe, cauta pe net si zi-mi care din aceste denumiri iti place:
glossostigma , marsilea, utricularia , hemianthus callitrichoides , riccia, lilliaopsis
nu mai stiu bine, dar parca 80 Lungime..... cauta putin daca gasesti tuburi de lungimea asta, din cate imi amintesc ar fi doar t8 de 60 cm dar ramai cu mult spatiu liber la margini. As alege mai bine 90 L, celelalte mie mi se par parca si @porcu are 40 H, noul meu acvariu are 42H, sunt poze pe forum la alelier & hardwhare 202 L
daca e vorba de un plantat :-) :-) categoric l mai mare si H mai mica
celalalt...... nu stiu, sa vad cum decurg lucrurile, dar in niciun caz nu va sta in casa mea
salut si bine ai venit
ReBella wrote:acvariile cu cat sunt mai mari sunt mai usor de intretinut.Multa bafta!
asa e, si eu te sfatuiesc sa reincepi cu acvariu medium
sa va arat cum arata momentan acvariul.
Cornierele sunt puse de forma, vor fi lipite dupa testul de apa, image
image
Cat despre capac.... ambele variante imi suna tentante... nu stiu inca ce sa aleg

suspendat, sau clasic..

a si ,, scuzati mizeria....
nu cred ca te incurca daca o puneai in acvariu, iti lua maxim 1 min, si i-o dadeai omului cand venea, aici cred ca vina iti apartine.
Eu cand iau o planta pentru cineva, chiar daca stiu ca vine peste 4 ore, nu o depozitez prin galeti , mai ales cand stiu ca sunt plante pretentioase.
In fine asta inseamna lipsa de profesionalism.
Si terta persoana este vinovata ca nu a venit sa le ridice , prin urmare, nu doar tu ai luat o decie de a primi sau nu donatii, am luat-o si eu , si in al doilea rand nici tu nici calatolos nu va primi nimic de la mine, atata timp cat eu am avut timpul necesar sa va trimit voua.
si scuza-ma nu cred ca tu ai avut nervi mai multi decat am avut eu, cand am vazut cum va invarteti unul pe altu.
Rog un admin sa inchida, ca nu-si mai are rostul, a fost o invatatura de minte si pentru mine. Vorba lui humbert, nu se va termina nicio data, fiecare va veni cu alta varianta pentru a iesi cu basma curata
catalos te - am rugat sa pui poze cu ce ai primit.
Dupa vorbele lasate de Humbert ti-a dat plantele calumea.
Vreau sa stiu care pe care prosteste ! smilie
uite cum am de gand eu sa fac transfer din 2 acvarii de aprox 200 l
Scoti apa toata, scoti pietrisul/apoi fertilizantul, tragi masa cu tot cu acv, pui la loc noul acv, continui cu fertilizantul/pietrisul, apa veche si gata, te apuci te carat acvariul vechi la depozitat
da, dar sa nu te astepti la rezultate prea bune.
O linie completa de fertilizare ar fi substrat fertilizant/lichid/solid(pastile)/co2 si pe langa astea, mai este un factor foarte interesant si valoros: Lumina

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: