[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Nu e alga, e chiar o ruda a anemonei si a meduzei de apa sarata. Se numeste hidra. Apare de obicei in acvariile fara pesti, ca pestii o mananca. Dar bineinteles acei pesti vor manca si puii de creveti.
Poate fi omorata cu ceva pe baza de cupru, dar iarasi, cuprul va omori si crevetii si melcii, tot ce e nevertebrat.
Pai in primul rand tb sa stii ce alge sunt. Pune niste poze cu algele, te ajutam sa le identifici si poate si cu niste solutii.

In al doilea rand, ref la KH, cred ca poti sa-l cresti treptat cu orice buffer din comert. De ex. cu cel de la red sea poti sa-l cresti cu max 1dkh pe zi.

Doar kalkwasser-ul iti creste ph-ul, de aia nu e indicat pt cresterea mai mare a kh ci doar pt mentinere. Eu asa stiu. Si mai stiu ca unele buffer uri folosit pt cresterea kh scad ph-ul, nu-l cresc (ex bicarbonatul de calciu), deci nu inteleg de ce e asta o problema.
dar eu am fosfati zero (la 3-4 saptamani dupa ce am scos absorbantul de fosfati) si NO3 intre 2-5, adica valori asa zis ideale

deci nu inteleg cum si de ce ar putea sa afecteze AIO; nici detritus nu e foarte mult...

intai ca la mine e imposibil sa renunt la AIO, imi trebuie alt acvariu daca vreau fara AIO

si apoi nu as face asemenea schimbari drastice fara sa inteleg ce se intampla

acum mi-am amintit ca am si niste miracle mud, deci probabil nu e de la micro elemente.

probabil nu e nici de la diferite otravuri pe care le-ar elibera kenya sau altii, ca din cate inteleg nu prea se intampla si am oricum carbune

mai ramane posibilitatea ca acvariul pur si simplu nu e ciclat (very unlikely, dar nu pot sa exclud) sau ca pur si simplu testele pe care le fac nu sunt reale.
ok, am urmatoarea intrebare pt aia mai destepti ca mine:
am observat ca daca nu schimb apa (intre 10% si 15%) saptamanal, coralii mei o iau la vale cam prin ziua a 9-a (adica se cam inchid, cel mai afectati sunt desigur sps-ii, dar nu numai, se vede si la softies)

nu e de la alcalinitate, acum nu mai am problema cu scaderea alcalinitatii, aditionez cu pompa de dozare
nu e nici de la ceilalti parametrii pe care ii testez, adica salinitate, ph, Ca, Mg, PO4, NO3
sau ma rog, ce vreau sa spun ca parametrii sunt la valori cat de cat stabile si similare cu cele de dupa schimbul de apa.

ma gandesc ca ori scad micro-elementele, ori e vreo otrava ceva in apa, este f ciudat, pur si simplu coralii sunt ok azi si maine nu mai sunt ok si nu inteleg ce se poate schimba atat de drastic de la o zi la alta

la 1 zi dupa ce fac schimbul de apa, isi revin.
iar am lipsit 2 zile de acasa, iar am RTN la un sps, zici ca e un facut!

de data asta la montipora aia maro despre care as fi zis ca e beton, nu a avut niciodata probleme.
montipora verde nu are nimic, desi pare a fi acelasi coral.

sincer, incep sa ma cam plictisesc de SPS-ii astia, sunt super fitosi si m-am cam saturat sa ma demoralizez din cauza lor.

LPS-ii si softies cresc f bine, la fel si algele paroase care incep sa fie o problema.

asta de cand am scos absorbantul de fosfati - o sa testez fosfatii in weekend, sunt f curios.
Am avut si eu problema asta cu ventilatoarele la acvariul marin, asa ca dupa numai cateva luni de la instalare a trebuit sa le schimb pe toate cu cele de mai jos

Le tin la 12V si nu se aude nimic.

Nu stiu unde la gasesti, eu le-am luat de la emag dar vad ca nu mai sunt

https://www.emag.ro/ventilator-silentiumpc-zephyr-80-v2-1400-rpm-pl-641995-spc014/pd/D6CFHMBBM/

Na bine, acum m-am facut si de ras :-)
Man, nu sunt expert dar stiu de pe forumurile de biciclete ca wd-40 nu se foloseste pe post de lubrifiant. Wd 40 e in cea mai mare parte solvent (desi are si un pic de ulei)
E f bun pt curatare, dar nu pt lubrifiere, mai ales pe termen lung.
Eu zic ca acolo trebuie un lubrifiant dedicat, ca e un mecanism fin care e in miscare tot timpul.
Eu cred ca e irelevant daca-l pui sa scoata sau sa bage, dar altceva voiam sa zic: ai glumit cu wd40 la rulmenti, nu?
Daca problema cu BBA e super serioasa (la mine de ex nu e, desi am BBA) vezi si asta

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/69737-method-controlled-imbalances-summary.html#/topics/69737
Din cate stiu eu, anentomele ataca orice melc. Mie mi-au casapit 2 nertine de ex. desi erau de 3-4 ori mai mari.

Tot din cate stiu eu, melcii sunt inutili in lupta cu algele, la fel ca si crevetii :-)

Una e sa "manance alge" si alta e sa iti rezolve o problema cu algele sau cu un anumit tip de alga.
Iar aymonierii nu stiu la ce sunt buni, ce stiu e ca sunt vanduti frecvent pe post de SAE desi nu au treaba cu BBA-ul asa cum au SAE.
Sorry :-)
eu la ATO meu care merge tot la 12V am releu.
dar daca ziceti voi, ok.
deci doar intrerup un fir de la alimentator si leg pe el in serie senzorul de nivel?
merci
nu e nevoie si de releu?
Sunt cuminte, Dan. :-))
Nu e in baie, e intr-o debara in care am o chiuveta facuta pt acvarii.
Nu am pierdut nici un coral dupa episodul cu easy carbo iar polipii afectati isi revin bine.

De cand am scos absorbaantul de fosfati, coralii sunt mai umflati ca niciodata iar cel putin softies au crestere vizibila in doar 1 saptamana. Culmea culmilor, nu mai fac praf din ala maroniu pe geam. Inainte trebuia sa-l sterg zilnic.

Am niste smocuri razlete de alge paroase, le atac cu apa oxigenata ca melcii turban nu vor sa le haleasca.

Adaug kalkwasser cu pompa de dozare, dar nu pare o solutie viabila ca kalk-ul se aduna la fund, desi am pus jumatate din doza de saturatie. Probabil voi trece la red sea.

E bine, imi place cum arata. Clovnij si-au facut casa intr-o euphilie, e f fain de privit!

Multumesc Dan, voi cerceta!

@crialex: tot timpul pun countdown la telefon, mai putin in cazurile cand nu pun (de ex. aseara si acu' vreo 2 luni intr-o seara :-)))

Pana una alta voi da o gaura aproape de buza bidonului in care strang apa si voi baga acolo un furtun spre sifon, macar sa se scurga direct la canal, nu pe jos si apoi la canal :-)
la ce te referi mai exact cand zici ca nu prea iti place cum arata Matrxiul in saculeti?
te referi pur si simplu estetic sau ca se colmateaza?
si eu tin matrixul in saculeti chiar deasupra pompei si intr-adevar a cam adunat ceva detritus in 6 luni, dar deocamdata nu e redus debitul.
daca-l curat 1 data pe an mi se pare acceptabil.
eu am si marine pure si matrix, sunt multumit de marine pure.
dar daca e mai bun decat matrix sau decat caramida de la Brightwell nu stiu.
daca marine pure face denitrificare iar nu stiu, tind sa cred ca nu pt ca am inteles ca pt denitrificare tb sa fie ingropat in nisip si la mine nu e.
am vazut pe ebay senzori optici, a incercat cineva?

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=water+level+optical+sensor&_sacat=0

este un tip pe youtube care si-a facut un ATO cu un senzor din asta (reef dude ii zice canalului), de acolo am aflat.

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: