[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Pestilor pe care ii ai chiar le place apa mai calda, dar trebuie sa ai ph acid si suficient oxigen in apa. Plantelor nu le place, deci daca ai plante la care tii, ar trebui redusa temperatura pana la un 27 max.

O sa presupun ca nu ai plante si ca esti incepator, deci ce iti recomand eu este sa maresti aerarea - fie valurind suprafata cu out-ul de la filtru, fie cu o pompa de aer. Si daca nu depasesti 30 de grade, ar trebui sa fie ok.
Nu sunt daunatori, dar unele persoane ii pot considera inestetici, pentru ca nu vei ramane cu 6 melci, vei avea zeci :-)
Nu prea ai ce sa mai faci acum, cel mai probabil erau niste oua pe plante si cu siguranta sunt deja mai multi de 6. Poti sa ii scoti daca vrei.
Daca chiar nu vrei deloc melci, poti sa iei 2-3 melci asasini si sa speri ca o sa ii eradicheze pe toti.

Nu e nici o problema cu inclinarea, de altfel eu vad bula perfect la mijloc, nici nu inteleg de ce zici ca e inclinat.
Chiar si daca ar fi o mica diferenta, tot nu ar fi o problema, eu la acvariile mele am si juma de centimetru diferenta stanga dreapta.
Oricum se mai poate intampla sa se lase in timp (asa am patit eu).

Ce este extrem de important este ca suprafata pe care sta acvariul sa fie perfect plana, chiar daca nu e perfect orizontala, adica sa nu stea fundul acvariului in aer in vreun loc, dar asta nu mai ai cum sa vezi acum.
Omul pare genul care intra sa-si rezovle o problema si dupa aia nu-l mai vede nimeni pe aici niciodata, in schimb se plange de lipsa unei comunitati :-))

Si compara cu un forum de limba engleza la care are acces toata lumea asta mare, indifetent de nationalitate :-))

Sunt curios UM, tot asa de "entitled" se comporta romanii si in strainatate sau le vine mintea la cap?

Apropo, ca sa stiti: daca de-acum incolo nu gasesc in maxim 24 de ore raspunsuri la update-urile pe care le fac la jurnalele mele, declar tot forumul de rahat :-)))
merci Koala, deci se bat.

@adivb
pana acum reefing-ul pt mine a fost ca mersul pe sarma = tot timpul in pericol.
de vreo 1-2 luni am scos absorbantul de fosfat ca mi-a murit chaetomorfa, deci eram pe ultra low nutrients.
si am inceput sa si hranesc un pic mai mult.

rezultatele se vad, respectiv coralii moi au luat-o din loc semnificativ fata de primele 6 luni, chaeto cea noua creste bine, e ok, nitrat 2-5, fosfati nedetectabili.

acum, daca o sa mai iau niste pesti, voi hrani si mai mult, deci, in paradingma mersului pe sarma, probabil voi ajunge sa am prea multi nutrienti.

asa ca vreau sa fiu pregatit cu metode de a contracara algele - nu e ca ma astept sa fie totul luna, mie mi-e teama sa nu se duca totul pe apa sambetei.
da, ariciul e o idee buna.
nu am o problema propriu-zisa cu hair algae in acest moment, dar exista niste smocuri incapatanate si ma gandesc sa iau masuri preventive
pai asa iau un yellow tang, e un peste pe care mi-l doresc f mult doar ca stiu ca nu am loc de el
la foxface vad ca se recomanda minim 500 de litri
ce melci, ca si cu melcii am avut niste neplaceri legate de faptul ca vanzatorii nostrii rar vand melcul pe care spun ca-l vand

intai am luat de la coralis un melc pe care eu l-am cumparat ca nassarius dar bineinteles era altceva (nu eram f bine informat atunci, ca e greu sa confunzi nassarius cu alt melc)

era cel mai probabil tectus si manca hair algae.
dar a murit, asa ca am comandat de la aqualife inca 3 tectus, doar ca au venit 3 trochus, nu tectus.
fac treaba buna cu algele de pe geam, dar nu se ating de hair.

asa ca am luat inca 3 turbo snail, ca cica astia rup hair.
da' de unde, nici nu se ating de ea.

astept sa moara si astia ca astia oricum nu rezista prea mult la 25-26 de grade.

deci ce melci sa iau?
da, si midas-ul are vreo 10 cm...

dar oare se vor bate?
ca la 100+ lei bucata chiar nu-mi doresc batai in acvariu... imi ajung cat se bat scalarii de zici ca-s apucati, a ajuns sa fie deprimant sa-i vad in continuu in conflict
salut

in prezent am in acvariul de 150 litri asa:
- 2 clovni
- 1 cardinal
- 1 midas blenny (ecsenius midas)
- 1 dragonet (Synchiropus ocellatus)

pe lista de posibile cumparaturi ar fi asa:
- 1 fire goby (Nemateleotris magnifica)
- 1 tail spot blenny (Ecsenius stigmatura)
- 1 mandarin (Pterosynchiropus splendidus)
- 1 lawnmower blenny (Salarias fasciatus)

am citit ca blenny nu se vor intelege intre ei (midas va fi agresiv)

am citit de asemenea ca mandarinul nu se va intelege cu dragonetul

este corect? ce parere aveti?

imi doresc f mult fire goby si tailspot, la mandarin pot sa renunt iar lawnmower l-as fi luat mai mult pt alge

desigur, este f posibil ca 9 pesti in 150 de litri (120 display) sa fie oricum prea mult

merci

I feel for you man, e horror ce ti s-a intamplat si iti doresc sa gasesti putere sa treci peste.

nici nu stiu care ar fi solutia la o situatie din asta in care nu ai curent mai multe zile, ca nu cred ca exista UPS-uri care sa tina atat de mult, iar generator nu poti sa pui la apartament.
urata treaba

dar sa stii ca se gaseste Levamisol in Romania
vad ca apare chiar sub denumirea de levamisol
http://www.csid.ro/medicamente/levamisol-arena-50-mg-150-mg-comprimate-11498158/

dar acum acum mai multi ani cand am tratat eu niste ramirezi care aveau camallanus am cumparat medicamentul numit DECARIS care contine levamisol

http://www.csid.ro/medicamente/decaris-50-mg-150-mg-comprimate-11718605/

pe asta sigur il gasesti

edit: nu stiu ce specie de camallanus au avut ramirezii mei, dar erau din aia care ieseau afara din peste prin anus, deci probabil e altceva decat ce ai tu daca zici ca nu stii ca il ai
a functionat foarte bine, chiar am salvat unul din cei 2 ramirezi infectati, ceea ce e remarcabil avand in vedere cat de sensibili sunt ramirezii
ei, chiar nu stiu daca sunt necesari 20 de cm, probabil am exagerat un pic ) dar eu zic ca trebuie mai mult decat cei 5-6 cm cat as lasa eu in mod normal.

vezi ca uneori apar skimmere Tunze de vanzare aici pe forum la bursa marina si au preturi f bune... daca nu te grabesti, merita sa fii atent.
pai asa mai bine ia un Tunze 9002 sau 9004 care e skimmer intern - nu e cu mult mai scump, e de capacitate mai mare, are loc de el in acvariu si poate fi folosit in viitor la sump

apropo, pt skimmer-ul HOB trebuie sa ai loc pe laterala acvariului, ca daca il pui in spate atunci va trebui sa pui acvariul la vreo 15-20 de cm de perete, ceea ce nu stiu daca e ok
noutati
- ramirezii s-au curatat toti in decurs 2 saptamani, fara nici un simptom, cum fac ei de obicei; ce a fost diferit de data asta a fost ca a durat mai mult decat ma asteptam
- am 2 perechi de scalari + o femela singura si se bat toti, fiecare cu fiecare, intr-un fel cum eu nu am mai vazut niciodata
cei 2 masculi au gurile rupte (se vede in film), aripile franjurate si solzi sariti in continuu
saptamana trecuta l-am gasit pe unul nemiscat in plante si am crezut ca a murit, insa cand am vrut sa-l scot misca, asa ca l-am pus in alt acvariu unde a stat 2 zile, dar pt ca acvariul ala e pe balcon si e foarte cald, am zis ca nu are sens, ca o sa il omor eu, asa ca l-am pus inapoi cu gand ca ce o fi o fi
ei, cand l-am pus inapoi a inceput el sa castige si a fost cat pe ce sa-l omoare pe astalalt, iar acum a depus, deci n-are nici pe naiba

femele se bat mai mult intre ele, dar si cu masculii.

neonii clasici stau toti ascunsi tot timpul de frica, doar astia negrii mai ies din cand in cand

altfel, ok

ATO (auto top off) ai luat in calcul?
nu prea merge fara... adica chiar si daca completezi tu cu apa in fiecare zi, tot vei pleca in concediu... plus ca te vei plictisi sa faci asta dupa cateva luni
da, este incredibil cati bani papa un marin, eu am incetat sa mai tin socoteala de la un moment dat ca nu mai avea sens.
din acest motiv, este recomandabil sa te gandesti foarte bine de la inceput ce vrei sa faci, pentru ca razgandelile vor costa foarte mult.
adivb wrote:
zvarr wrote:. O sa am nevoie de 2 prelungitoare de 5 pentru un singur acvariu in ritmul asta

...cel putin. Si nu exagerez

Eu zic sa iei direct 3, nu 2. Si neaparat sa fie din alea in care poti sa bagi stecherul in 3 pozitii.

In afara de faptul ca sunt f multe echipamente, o priza progamabila, de exemplu, ocupa complet 2 gauri si partial pe a 3-a. Partial in sensul ca in a 3-a incape doar un stecher din ala subtire. La fel daca ai un alimentator mai grasut, si ala ocupa mai mult de o gaura.
Apa oxigenata + felii de cartof = oxigen pt acvariu
Am vazut la king of diy
https://youtu.be/-frYe_WPxMc
Habar n-am daca la magaoaia ta de acvariu ar face vreo diferenta, dar na.
Ala din overflow pare un fel de polip, iar tentaculele sunt cam rare, deci nu cred ca e FD..
Ailalti seamana cu FD, asa arata si la mine, dar tu ai cam multi.

Stiu ca am scris un post inutil, sorry. :-)

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: